Pizza Night-Rendezz pizza party-t!

Ha nem is minden hétvégén, de minden másodikon biztos, hogy találkozunk a barátainkkal. Ilyenkor vagy beülünk valahova vagy valamelyikünknél - általában nálunk - jövünk össze egy kis beszélgetésre, társasozásra, eszem-iszomra. Általában mindenki hoz valamilyen finomságot, rágcsát, de persze mi is készülünk különböző vendégvárókkal. A legjobban mégis azt szeretem, amikor együtt készítünk el valamilyen fincsi főételt, bár az biztos, hogy ilyenkor elég sok idő megy el a konyhában. A kompromisszumos megoldás egy ilyen estén, ha pizzát sütünk. Nem igényel hatalmas előkészületet, nem kell hozzá semmi extra alapanyag, mindenki szereti, és nem megy el az idő a főzőcskézéssel, hiszen amikor megérkeznek a vendégek, csak gyorsan összedobjuk a pizzákat, a sütő meg már elvégzi maga a dolgát.  

pizza vendégvárók olívaolaj bazsalikom oregánó liszt sonka kukorica kolbász szalámi olajbogyó paradicsom pizzaszósz hagyma sajt pizzafeltét

Hozzávalók 6-8 főre:

1 kg liszt

2 csomag szárított élesztő/1 kocka friss élesztő pici langyos cukros tejben felfuttatva

2 ek só

1 ek cukor

1 ek oregánó

1 ek bazsalikom

őrölt bors

6 dl langyos víz

6 ek olívaolaj

házi pizzaszósz/ha nincs időd elkészíteni sima paradicsomszósz vagy esetleg bolti pizzakrém

pizzafeltét (minél többféle, annál jobb): paradicsom, mozarrella, olajbogyó, sonka, kukorica, hagyma, kolbász, szalámi, többféle reszelt sajt, csípős zöldpaprika, ananász, rukkola, bazsalikom levelek etc.

pizza vendégvárók olívaolaj bazsalikom oregánó liszt sonka kukorica kolbász szalámi olajbogyó paradicsom pizzaszósz hagyma sajt pizzafeltét

Elkészítés

Kb. 2 órával a vendégség előtt:

A tészta száraz hozzávalóit keverd össze, majd add hozzá az olívaolajat és adagold hozzá a vizet. A robotgép dagasztókarjával vagy, ha nagyon kemény vagy, kézzel dolgozd össze a tésztát.

Meleg helyen, lefedve keleszd kb. 1 óra hosszát, míg a duplájára nem nő.

A feltéteket készítsd elő: Vágd fel a zöldségeket, pucold meg a hagymát és azt is karikázd fel. Szeleteld fel a kolbászt és a szalámit is, reszeld le a sajtokat. Az olajbogyót is félbe vághatod, ha szeretnéd.

Tedd kis tálkákba a feltéteket és készítsd elő a pizza szószt, hogy mire megjönnek a vendégek - természetesen a welcome drink után - neki lehessen állni a sütésnek.

pizza vendégvárók olívaolaj bazsalikom oregánó liszt sonka kukorica kolbász szalámi olajbogyó paradicsom pizzaszósz hagyma sajt pizzafeltét

A vendégek érkezésekor:

A sütőt melegítsd elő 220 fokra.

A pizzatésztát osszátok szét. (Mi három részre szoktuk: két nagy gáztepsibe és egy kicsi 20x30-asba próbáljuk beledolgozni.)

A tepsit béleljétek ki sütőpapírral, majd kézzel húzkodjátok megfelelelő méretűre a pizzatésztát. (Ez férfimunka!)

Ezt követően kenjétek meg pizzaszósszal, majd mindenki a maga ízlése szerint pakolja rá a feltéteket. 

Süssétek tepsinkét kb. 20 percig, míg a tészta kicsit megpirul, a feltétek összesülnek, a sajt pedig ráolvad a pizza tetejére.

Tipp: Persze azt is lehet, hogy annyi felé osztjátok a tésztát, ahányan vagytok és így mindenkinek lesz egy külön saját pizzája. Mi azért nem így csináljuk, mert a fiúk általában 2x annyit esznek, mint a csajok. :D 

pizza vendégvárók olívaolaj bazsalikom oregánó liszt sonka kukorica kolbász szalámi olajbogyó paradicsom pizzaszósz hagyma sajt pizzafeltét

Ha tetszett a bejegyzés, gyere insta-ra/fb-ra! :)

0 Tovább

Pizzás krumpli

Rossz időben Gy.-vel hajlamosak vagyunk arra, hogy lustaságból még csak az ebédlőasztalig sem mászunk el vacsorázni, hanem egyszerűen az ágyban eszünk. Ilyenkor a tálcás óvintézkedés ellenére is tuti találunk kósza morzsákat, amik később nagyon tudnak ám szúrni! :) Ilyenkor csak bámuljuk a TV-t, miközben eszünk és semmi romantika nincs benne. Mindig megbeszéljük, hogy ez nem jó taktika, és a jövőbeni gyerekeinknek nem mutathatunk ilyen rossz példát. :D Nyáron persze más a helyzet, mert ebben a gyönyörű időben kihasználjuk a teraszunkat és szinte minden este kint vacsizunk. TV nélkül teljesen más, ráadásul - szerintem - már ez is elég ahhoz, hogy kicsit kilendítsen minket a szürke hézköznapokból. A főzésnek is sokkal nagyobb kedvvel állok ilyenkor neki, hiszen tudom, hogy jó kis estének nézünk elébe. Ez a recept is egy teraszos vacsihoz készült!

krumpli burgonya paradicsom szalámi zöldfűszer bazsalikom snidling fokhagyma paradicsomkonzerv rohanós vacsorák

Hozzávalók:

6-8 közepes méretű újkrumpli (nálam szám szerint 7, de a 6-8 olyan menőn hangzik XD)

400 g hámozott paradicsomkonzerv (vagy friss paradicsom)

100 g paprikás szalámi

3 gerezd fokhagyma

1 csokor snidling

1 marék bazsalikom

1+1 kk só, sok frissen őrölt bors

olaj

reszelt sajt (nálam most scamorza)

krumpli burgonya paradicsom szalámi zöldfűszer bazsalikom snidling fokhagyma paradicsomkonzerv rohanós vacsorák

Elkészítés:

A krumplit jó alaposan sikáld meg, majd tedd fel sós vízbe főni.

A szalámit vágd apró kockákra, a fokhagymát pucold meg, a snidlinget és a bazsalikomot apríts össze.

Löttyints egy kevés olajat egy serpenyőbe, majd törd bele a fokhagymát és futtasd meg kicsit az olajon.

Dobd rá a szalámit, majd öntsd hozzá a paradicsomot.

Ízesítsd sóval, borssal és a felaprított fűszernövényekkel.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra.

A megfőtt krumplikat szűrd le, vágd félbe.

Locsolj egy kevés olajat egy tepsibe és sorakoztasd bele a krumplikat.

Vágd be kicsit mindegyik közepét és kanalazz bele a paradicsomos szószból. Szórd meg reszelt sajttal, majd süsd 15 percet. A végén adhatsz neki 4 perc légkeverést, hogy szépen megpiruljon minden.

Tálalásnál szórd meg friss zöldfűszerekkel és kanalazz hozzá egy kevés görög joghurtot. 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek like-old a facebook oldalunkat és kövess minket instagramon

0 Tovább

Sajtkrémes Ciabatta felturbózva

Nyaralás előtt voltunk, így minden romlandó élelmiszert el kellett fogyasztanunk a hűtőből. Ráadásul alig volt időm, így gyorsan kellett összedobnom valamit a meglévő alapanyagokból. Találtam egy bontott tejfölt, néhány szál újhagymát, egy szinte teli tubus sajtkrémet, egy "majdnemlejárós" mozzarellát, néhány szelet szalámit, egy fonnyadt paradicsomot és egy hétvégéről maradt szikkadt ciabattát. Nem volt túl rózsás a helyzet, de a fejembe már össze is állt, hogy mit készítsek. Nézzétek meg, mi lett belőle: 

gyors vacsorák ciabatta sajtkrém újhagyma tejföl paradicsom szalámi

Hozzávalók:

1 nagy ciabbatta

1 db tömlős sajtkrém

200 g tejföl

1 kk só

frissen őrölt bors

3 szál újhagyma

1 paradicsom

néhány szelet szalámi

1 db mozzarella

gyors vacsorák ciabatta sajtkrém újhagyma tejföl paradicsom szalámi

Elkészítés:

Elsőként a sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

Az újhagymát karikázd fel (a zöld részét is), majd dolgozd össze a sajtkrémmel és a tejföllel. Ízesítsd sóval, borssal.

A ciabattát szeleteld fel, majd kend meg az újhagymás krémmel.

A paradicsomot, a szalámit és a mozzarellát vágd karikákra, majd oszd el a feltéteket a szendvicseken.

Süsd kb. 15 percig, míg a sajt megolvad, a ciabatta meg kicsit megpirul. 

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (111),tojás (73),liszt (54),cukor (54),vaj (43),tejföl (37),tej (36),vendégvárók (35),fincsi ebédek (34),joghurt (33),hagyma (32),paradicsom (32),sajt (31),citrom (29),kakaópor (28),ráérős reggelik (27),habtejszín (27),rohanós vacsorák (26),karácsony (26),eper (25),csokoládé (24),advent (24),túró (23),adventi naptár (23),sütőpor (22),fahéj (22),fokhagyma (22),narancs (21),vaníliás cukor (20),bazsalikom (20),krumpli (20),barack (20),sonka (20),leveles tészta (19),tejszín (19),olaj (19),meggy (19),porcukor (17),gyors muffinok (17),pohárkrémek (16),ribizli (15),répa (15),vanília (14),mascarpone (14),húsvét (12),étcsokoládé (12),csoki (12),málna (12),saláta (12),alma (12),fehércsoki (11),krémsajt (11),kolbász (11),petrezselyem (11),snidling (10),dió (10),csirkemell (10),pite (10),sárgabarack (10),paradicsomszósz (10),leves (10),gyümölcs (10),őszibarack (9),puding (9),kukorica (9),majonéz (9),kakaó (9),élesztő (9),paprika (9),piskóta (8),dekorcukor (8),szeder (8),brownie (8),tészta (8),lekvár (8),lilahagyma (8),sajtkrém (8),bonbon (7),rétes (7),görög joghurt (7),oregánó (7),szegfűszeg (7),rozmaring (7),méz (7),keksz (7),krémleves (7),mustár (7),spenót (7),kókusz (6),kaliforniai paprika (6),póréhagyma (6),zöldfűszer (6),újhagyma (6),torta (6),tök (5),medvehagyma (5),marcipán (5),csoki pasztilla (5),(5),farsang (5),kelttészta (5),sütőtök (5),zabpehely (5),muffin (5),fánk (5),cseresznye (5),uborka (5),gyorsvacsi (5),chili (5),ricotta (5),áfonya (5),banán (5),palacsinta (5),tejcsokoládé (5),menta (4),fehérbor (4),bor (4),bacon (4),hidegtál (4),babapiskóta (4),étcsoki (4),kókuszreszelék (4),halloween (4),cheesecake (4),cukkini (4),réteslap (4),fehércsokoládé (4),szalonna (4),anyák napja (4),pizza (4),kivi (4),zöldség (4),csirke (4),olívaolaj (4),sajttorta (4),olívabogyó (4),valentin-nap (4),lasagne (3),levendula (3),borsó (3),torma (3),Rohanós vacsorák (3),chili paprika (3),ehető ajándék (3),zabkeksz (3),blogkóstoló (3),mák (3),szalámi (3),befőzés (3),lekvárfőzés (3),zselatinfix (3),szilva (3),mandula (3),fondant (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),mozzarella (3),tócsni (3),gofri (3),vöröshagyma (3),ánizs (3),brokkoli (3),citromfű (3),mandarin (3),aszalt gyümölcs (3),nutella (3),csiga (3),lepény (3),tortilla (3),pizzaszósz (3),gyümölcskenyér (3),virsli (3),káposzta (3),rizs (3),mexikói (3),besamel (3),rugelach (3),grillcsirke (2),oreo keksz (2),olajbogyó (2),zselatin (2),salsa szósz (2),cékla (2),penne (2),feta sajt (2),alaplé (2),baracklekvár (2),fetasajt (2),gesztenye (2),pálinka (2),pesto (2),trüffel (2),hamburger (2),mézeskalács (2),cukormáz (2),pasztilla (2),mogyoró (2),csicseriborsó (2),kávé (2),eperlekvár (2),bors (2),szódabikarbóna (2),tejszínhab (2),ananász (2),darált hús (2),búzadara (2),aprósütemény (2),Édességek (2),mozarella (2),levendulabirtok (2),lime (2),nyaralás (2),magyarprovence (2),tésztasaláta (2),Gyors muffinok (2),pizzagolyó (2),alkohol (2),cheesecake brownie (2),rum (2),kókusztej (2),töltött tojás (2),gyümölcskosárka (2),dzsemfix (2),csokikrém (2),kalács (2),promóció (2),pogácsa (2),linzertészta (2),szerecsendió (2),parmezán (2),mártogatós (2),kefír (2),bab (2),majoranna (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),aszalt áfonya (2),knorr (2),füstölt sajt (2),curry (2),burgonya (2),fatörzs (1),étcsokokoládé (1),bejgli (1),gesztenyemassza (1),szaloncukor (1),darált keksz (1),hab (1),író (1),sós aprósütemények (1),kifli (1),dekoráció (1),mákos guba (1),krumplifánk (1),zöldborsó (1),jelmez (1),gumicukor (1),kuglóf (1),olíva bogyó (1),salsa (1),szósz (1),tárkony (1),zeller (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),franciasaláta (1),majonézes burgonya (1),desszert (1),főétel (1),aprósütemények (1),ehető ajándékok (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),zöldségkeverék (1),likőr (1),fagylalt (1),fagyi (1),jégkrém (1),amerikai palacsinta (1),graham liszt (1),barna cukor (1),szójaszósz (1),kínai (1),bögrés sütemény (1),bögrés (1),lasagne tészta (1),töltött krumpli (1),túró rudi (1),kakaóscsiga (1),étkezési keményítő (1),keményítő (1),masni (1),moszonló (1),chilis bab (1),trnd (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),monoszló (1),daráltkeksz (1),vajkrém (1),blondie (1),zödfűszer (1),bolognai (1),knorr 100% természetes alapok (1),aranygaluska (1),besamel mártás (1),churros (1),víz (1),pirospaprika (1),körözött (1),sűrített tej (1),linzer (1),karalábé (1),zeller (1),kandírozott narancs (1),avokádó (1),piskótatekercs (1),rizskoch (1),fehérrépa (1),sárgarépa (1),baileys (1),pompos (1),görögjoghurt (1),meggybefőtt (1),smoothie (1),turmix (1),karfiol (1),narancslé (1),kevert (1),rumaroma (1),gasztroajándék (1),sütögetés (1),barnacukor (1),teljes kiőrlésű liszt (1),pillecukor (1),szezámmag (1),ősz (1),smarties (1),cookies (1),csokiskeksz (1),olaszrizling (1),töltött hús (1),hamburgerhús (1),csokissüti (1),zselé (1),Anyák Napja (1),vacsora (1),street food (1),ketchup (1),töltelék (1),hús (1),ciabatta (1),gyors vacsorák (1),zsemlemorzsa (1),tortazselé (1),ballagás (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),eperszósz (1),karaj (1),mákosguba (1),munkaebéd (1),habfixáló (1),balzsamecet (1),zsömle (1),buli (1),áfonyalekvár (1),képviselő fánk (1),borkóstoló (1),készülődés (1),rukkola (1),koktél (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),gyümölcslé (1),nachos (1),krém (1),juhtúró (1),reggeli (1),aszalt paradicsom (1),péksütemény (1),grillkolbász (1),sztrapacska (1),quesadilla (1),jalapeno (1),muffinok (1),kelt tészta (1),tavasz (1),chorizo (1),koriander (1),szülinap (1),VKF (1),aszalt szilva (1),ragu (1),sertéslapocka (1),sertés (1),pulykamell (1),SAD! (1),steak burgonya (1),rántott tök (1),szilveszter (1),körte (1),penne (1),lapocka (1),vörösbor (1),kandírozott narancshéj (1),köménymag (1),barbérlevél (1),meggylekvár (1),almáspite (1),lilakáposzta (1),ecet (1),sajtos roló (1),kakaós csiga (1),kacsacomb (1),kacsa (1),párolt lilakáposzta (1),rántott (1),panírozás (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),csokiszósz (1),paradicsomkonzerv (1),müzli (1),ételfesték (1),hawaii (1),margarin (1),bevonat (1),kapcsolat (1),kuszkusz (1),pizzafeltét (1),pizzás csiga (1),csokipasztilla (1),bagett (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),csilipaprika (1),lecsó (1),velence (1),grillezés (1),szalonnasütés (1),bográcsozás (1),tökfaragás (1)