Barackos, fehércsokis, túrós lepény

Az egyik közeli áruházban elkezdtek 800 g-os, vödrös túrót árulni fillérekért. Más terméküket (tejfölt, joghurtot, natúr krémsajtot) már sokszor vettem vödrös kivitelben, ráadásul abszolút meg voltam elégedve az ár/érték aránnyal, így egyértelmű volt, hogy ezt az új terméket is kipróbálom. Ráadásul nálunk már találni néhány szem illatos, puha, érett őszibarackot a fákon, így nem is volt kérdés, hogy milyen gyümölccsel kombinálom. Mert nyáron ugye nálam, nincs süti szezonális gyümi nélkül. :D Na és persze csoki nélkül sem, úgyhogy került bele az is. Nem spórolunk ki semmi jót. 

vaj cukor tojás túró liszt citrom tej fehércsoki csoki csokoládé fehércsokoládé sütőpor őszibarack vaníliás cukor édességek

Hozzávalók:

10 dkg vaj

20 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

2 tojás

25 dkg túró

4 dl tej

1 citrom

25 dkg liszt

fél csomag sütőpor

2-3 nagyobb őszibarack

1 tábla fehércsoki

vaj cukor tojás túró liszt citrom tej fehércsoki csoki csokoládé fehércsokoládé sütőpor őszibarack vaníliás cukor édességek

Elkészítés:

Elsőként a sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy közepes méretű tepsit.

A puha vajat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, majd üsd hozzá a tojásokat.

Reszeld bele a citrom héját.

Jöhet a túró és a tej is.

Egy másik keverőtálban dolgozd össze a lisztet és a sütőport, majd szitáld a túrós masszához.

Egyengesd a tepsibe a tésztát.

A barackokat szeleteld fel, a csokit aprítsd össze.

Rakosgasd ki ízlés szerint a süti tetejét a gyümölccsel és szórd meg a csokival.

Süsd kb. 40 percig.

 vaj cukor tojás túró liszt citrom tej fehércsoki csoki csokoládé fehércsokoládé sütőpor őszibarack vaníliás cukor édességek
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Ribizlis muffin

A ribizli még mindig necces gyümölcs nálunk. Valamilyen szinten szereti mindenki, de egyszerűen annyi van Velencén, hogy nem győzzük (pontosabban győzöm) szedni. A szerencse az, hogy idén a bokrok különböző időpontokban értek, így minden hétvégén elég volt csak egyet leszednem/leszednünk. Az első termésnek annyira örültünk, hogy szépen lassan elfogyott magában, joghurtban, sütiben, például az alábbi muffinban. A második adagból került a fagyasztóba, a harmadikból pedig számomra meglepő módon Anyukám lekvárt készített. Pontosabban a tavalyi sárgabarack-ribizli lekváromhoz hasonlóan, Ő is vegyítette a két gyümölcsöt. A különbség a két leki között, hogy Anya leszűrte a magokat, így tényleg csak egy kis plusz ízt csempészett a barackok mellé. Én idén maradok a sütinél és a sima sárgabarack lekvárnál, de jövőre talán megpróbálkozok újra a ribizli dzsemmel. 

gyors muffinok édességek lekvár ribizli liszt cukor tojás joghurt sütőpor

Hozzávalók: 1 bögre=1,5 dl

1 bögre natúr joghurt (1 kis doboz)

3/4 bögre cukor 

3/4 bögre olaj

2 tojás

2 bögre liszt (nálam teljes kiőrlésű)

fél csomag sütőpor

1 kk vanília aroma

2 bögre ribizli

gyors muffinok édességek lekvár ribizli liszt cukor tojás joghurt sütőpor

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin formádat.

A cukrot jó alaposan keverd ki a tojással, majd öntsd hozzá a joghurtot, a vanília aromát és az olajat is.

A lisztet és a sütőport szintén keverd össze, majd szitáld a tojásos keverékhez.

A ribizli nagy részét forgasd a tésztába, majd adagold a formákba a masszát.

Szórd meg a muffinok tetejét a maradék gyümivel, majd süsd kb. 20 percig.

gyors muffinok édességek lekvár ribizli liszt cukor tojás joghurt sütőpor

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Pizzás masni

Éééés még mindig nincs vége a Gombócka születése utáni vendégjárásnak és süti dömpingnek. Végre sikerült ugyanis összehoznunk, hogy a kolléganőim is meglátogassanak minket. Sajnos mi is egy órányira lakunk a munkahelyemtől, illetve ők is jó messze, csak természetesen mindannyian más-más irányba. Így szegényeknek jó sokat kellett utazniuk, hogy megleshessék az Úrfit. Aki természetesen erre a két órára tartogatta a heti nyafi adagját, így véletlenül sem kaptak szegények egy mosolyt sem a Kishercegtől. Cserébe viszont volt süti, nasi és az elmaradhatatlan pezsi. :D A legnagyobb sikere az alábbi sós, paradicsomos, zödfűszeres finomságnak volt. Ha van kedvetek, készítsétek el, ígérem, megéri! :)

leveles tészta vendégvárók paradicsomszósz bazsalikom oregánó masni fokhagyma hagyma liszt tojás sajt pizzaszósz

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

1 doboz paradicsomszósz (500g)

1 nagy csokor bazsalikom és oregánó vegyesen

1 kisebb hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 kk só

sok őrölt bors

5 dkg sajt

1 tojás

1 kk szárított oregánó vagy bazsalikom

pici liszt a nyújtáshoz

leveles tészta vendégvárók paradicsomszósz bazsalikom oregánó masni fokhagyma hagyma liszt tojás sajt pizzaszósz

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, vágd apróra.

Egy pici olajon futtasd meg. Törd mellé a fokhagymát is.

Öntsd hozzá a paradicsomszószt.

Sózd, borsozd és add hozzá a megmosott, apróra vágott zöldfűszereket. 

Főzd kb. 10 percig, hogy összeérjenek az ízek.

A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd téglalap alakúra.

Az egyik felét kend le a fűszeres paradicsomszósszal és reszelj rá egy kevés sajtot.

Borítsd rá a mások oldalát, majd nyomkodd picit össze.

Vágd kb. 1-2 cm vastag és 10 cm hosszú csíkokra az összehajtott tésztát, majd középen csavard meg kétszer.

Tedd a masnikat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend le jó alaposan felvert tojással.

Szórd meg őket a maradék reszelt sajttal és egy kevés szárított oregánóval. 

Süsd 200 fokon kb. 12 percig.

leveles tészta vendégvárók paradicsomszósz bazsalikom oregánó masni fokhagyma hagyma liszt tojás sajt pizzaszósz

Tipp: Direkt nagy adag paradicsomszószt szoktam készíteni. Nem kell az egészet felhasználni, a maradék nyugodtan mehet a fagyasztóba, hogy legközelebb még gyorsabban össze tudjuk dobni ezt a sós vendégváró finomságot.

Fázisfotókat a bacon-ös masninál találsz. 

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

3 Tovább

Levendulás barackos kevert

Nem is gondoltam volna, hogy a levendula ennyire jól megy a sütikbe. Barackkal párosítva különösen isteni, ráadásul szerintem látványra sem utolsó a halvány lila az élénk sárgával. Nagyon nem bántam meg, hogy elmentünk szedni Monoszlóra, a Magyar Provence-ra, mert jó kis sütiket fogok én még készíteni a sok sok levendula felhasználásával. Már csak egy jó kis levendula fröccs kellene és teljes lenne az élmény. :D   

tojás tejföl olaj cukor liszt sütőpor levendula barack sárgabarack moszonló magyarprovence levendulabirtok

Hozzávalók:

2 tojás

250 g tejföl

1 dl olaj

6 ek cukor

8 púpos ek liszt

fél csomag sütőpor

1 ek szárított levendula

10 szem sárgabarack

tojás tejföl olaj cukor liszt sütőpor levendula barack sárgabarack moszonló magyarprovence levendulabirtok

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy kb. 20*30-as tepsit.

A barackokat mosd meg és vágd cikkelyekre.

A tojásokat törd fel és keverd ki a cukorral.

Add hozzá az olajat és a tejfölt is.

A lisztet dolgozd össze a sütőporral és szitáld a cukros keverékhez.

Mehet bele a levendula.

Öntsd a masszát a tepsibe, majd szépen rakd ki a tetejét a barackkal. 

Süsd kb. 20 percig. 

tojás tejföl olaj cukor liszt sütőpor levendula barack sárgabarack moszonló magyarprovence levendulabirtok

Ha szeretnél kipróbálni egy másik levendulás receptet, kattints az alábbi linkre:

Levendulás málnás muffin fehércsokival

Gyertek fb-ra és instagram-ra is.

0 Tovább

Diós, gyümölcsös kevert

Nem tudom, hogy emlékeztek-e még, de sokszor büszkélkedtem vele, hogy nekem - nagy szerencsémre - három Nagypapám is van. Idén januárban ünnepeltük Géza Papa 90. Születésnapját, melyre ezzel a finom édességgel készültem. Papa mindig kitűzött maga elé egy újabb és újabb célt, amit szeretett volna megélni. A 90. Szülinap után, Mr. Baba érkezése volt a következő. Milán nagyon nagyon szerencsés, mert még épp megismerhette a Papát. Sajnos emlékezni nem fog Rá, de teszek róla, hogy sok sok szép sztorit halljon Róla. Ez a süti abból a dióból készült, amit még Ő pucolt nekem (nekünk) nagy odafigyeléssel, csupa szeretettel. Nem tudom, hogy valaha fogok e úgy diós sütit enni, hogy ne lábadjon közben könnybe a szemem és ne Ő jusson eszembe, de lehet, hogy külön jó is, hogy így mindig emlékezni fogok Rá. 

tojás édességek cukor liszt dió barack sárgabarack őszibarack ribizli tejföl sütőpor olaj

Hozzávalók:

2 tojás

250 g tejföl

1 dl olaj

6 ek cukor

8 púpos ek liszt (nálam teljes kiőrlésű)

fél csomag sütőpor

1 marék durvára vágott dió

gyümölcsök ízlés szerint: nálam ribizli, sárgabarack, őszibarack, meggy

tojás édességek cukor liszt dió barack sárgabarack őszibarack ribizli tejföl sütőpor olaj

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy kb. 20*30-as tepsit.

A gyümölcsöket mosd meg, a barackokat vágd kisebb darabokra, a meggyet magozd ki.

A tojásokat törd fel és keverd ki a cukorral.

Add hozzá az olajat és a tejfölt is.

A lisztet dolgozd össze a sütőporral és szitáld a cukros keverékhez.

Öntsd a masszát a tepsibe, majd szépen rakd ki a tetejét a gyümölcsökkel és szórd meg dióval. 

Süsd kb. 20 percig. 

tojás édességek cukor liszt dió barack sárgabarack őszibarack ribizli tejföl sütőpor olaj

Gyertek fb-ra és instagram-ra is.

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (106),tojás (70),liszt (50),cukor (50),vaj (40),tej (35),tejföl (34),vendégvárók (34),fincsi ebédek (33),joghurt (33),paradicsom (30),hagyma (30),sajt (29),kakaópor (27),citrom (27),karácsony (26),ráérős reggelik (26),habtejszín (26),rohanós vacsorák (25),eper (25),advent (24),adventi naptár (23),csokoládé (22),túró (22),fahéj (21),narancs (21),krumpli (20),sonka (20),fokhagyma (20),vaníliás cukor (19),sütőpor (19),meggy (19),tejszín (19),leveles tészta (18),olaj (18),barack (18),bazsalikom (18),gyors muffinok (17),porcukor (16),pohárkrémek (16),répa (15),vanília (14),ribizli (14),mascarpone (14),étcsokoládé (12),húsvét (12),saláta (12),málna (12),petrezselyem (11),kolbász (11),krémsajt (11),alma (11),gyümölcs (10),csoki (10),paradicsomszósz (10),leves (10),sárgabarack (10),csirkemell (10),dió (10),kukorica (9),snidling (9),fehércsoki (9),paprika (9),puding (9),pite (9),majonéz (9),élesztő (9),kakaó (8),tészta (8),sajtkrém (8),lilahagyma (8),brownie (8),piskóta (8),dekorcukor (8),lekvár (8),méz (7),keksz (7),szegfűszeg (7),görög joghurt (7),krémleves (7),rozmaring (7),szeder (7),rétes (7),mustár (7),torta (6),kókusz (6),kaliforniai paprika (6),oregánó (6),őszibarack (6),zöldfűszer (6),spenót (6),bonbon (6),póréhagyma (6),újhagyma (6),(5),chili (5),medvehagyma (5),cseresznye (5),kelttészta (5),marcipán (5),tök (5),muffin (5),fánk (5),gyorsvacsi (5),uborka (5),banán (5),sütőtök (5),tejcsokoládé (5),csoki pasztilla (5),áfonya (5),farsang (5),réteslap (4),csirke (4),ricotta (4),hidegtál (4),zöldség (4),kókuszreszelék (4),bor (4),cheesecake (4),sajttorta (4),étcsoki (4),valentin-nap (4),zabpehely (4),fehérbor (4),palacsinta (4),pizza (4),babapiskóta (4),kivi (4),menta (4),halloween (4),olívaolaj (4),szalonna (4),anyák napja (4),olívabogyó (4),cukkini (4),fondant (3),szilva (3),lasagne (3),mozzarella (3),vöröshagyma (3),mandula (3),befőzés (3),ehető ajándék (3),mák (3),lekvárfőzés (3),szalámi (3),tócsni (3),brokkoli (3),chili paprika (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),zabkeksz (3),ánizs (3),torma (3),bacon (3),borsó (3),gofri (3),Rohanós vacsorák (3),blogkóstoló (3),citromfű (3),mexikói (3),gyümölcskenyér (3),nutella (3),tortilla (3),pizzaszósz (3),csiga (3),lepény (3),aszalt gyümölcs (3),rugelach (3),mandarin (3),káposzta (3),virsli (3),rizs (3),nyaralás (2),penne (2),dzsemfix (2),kávé (2),pasztilla (2),parmezán (2),zselatin (2),hamburger (2),mézeskalács (2),tejszínhab (2),Édességek (2),oreo keksz (2),csicseriborsó (2),fetasajt (2),olajbogyó (2),burgonya (2),grillcsirke (2),ananász (2),salsa szósz (2),alaplé (2),eperlekvár (2),búzadara (2),bors (2),besamel (2),trüffel (2),fehércsokoládé (2),knorr (2),levendulabirtok (2),magyarprovence (2),levendula (2),promóció (2),aszalt áfonya (2),gesztenye (2),gyümölcskosárka (2),pogácsa (2),szerecsendió (2),zselatinfix (2),majoranna (2),szódabikarbóna (2),mogyoró (2),cukormáz (2),baracklekvár (2),aprósütemény (2),darált hús (2),linzertészta (2),mozarella (2),csokikrém (2),mártogatós (2),kefír (2),feta sajt (2),pizzagolyó (2),töltött tojás (2),bab (2),Gyors muffinok (2),kalács (2),lime (2),alkohol (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),pesto (2),rum (2),cékla (2),cheesecake brownie (2),kókusztej (2),tésztasaláta (2),curry (2),füstölt sajt (2),hab (1),bejgli (1),töltött karaj (1),gyümölcslé (1),fatörzs (1),majonézes burgonya (1),gesztenyemassza (1),zöldségkeverék (1),franciasaláta (1),étcsokokoládé (1),avokádó (1),daráltkeksz (1),piskótatekercs (1),rizskoch (1),szezámmag (1),moszonló (1),kandírozott gyümölcs (1),szaloncukor (1),darált keksz (1),masni (1),sonkatekercs (1),aszalvány (1),mákos guba (1),kifli (1),krumplifánk (1),rukkola (1),koktél (1),dekoráció (1),jelmez (1),olíva bogyó (1),salsa (1),szósz (1),gumicukor (1),zöldborsó (1),tárkony (1),karácsonyi ebéd (1),kandírozott narancs (1),ebédmenü (1),főétel (1),desszert (1),ehető ajándékok (1),trnd (1),zeller (1),sós aprósütemények (1),aprósütemények (1),knorr 100%természetesalapok (1),chilis bab (1),zeller (1),bögrés sütemény (1),bögrés (1),bolognai (1),lasagne tészta (1),töltött krumpli (1),aranygaluska (1),besamel mártás (1),smoothie (1),turmix (1),narancslé (1),karfiol (1),kakaóscsiga (1),túró rudi (1),barna cukor (1),graham liszt (1),étkezési keményítő (1),blondie (1),amerikai palacsinta (1),jégkrém (1),kínai (1),szójaszósz (1),fagyi (1),fagylalt (1),görögjoghurt (1),meggybefőtt (1),monoszló (1),kuglóf (1),linzer (1),sűrített tej (1),körözött (1),pirospaprika (1),fehérrépa (1),karalábé (1),víz (1),churros (1),zöldbab (1),baileys (1),képviselőfánk (1),pillecukor (1),rumaroma (1),kevert (1),teljes kiőrlésű liszt (1),barnacukor (1),pompos (1),likőr (1),knorr 100% természetes alapok (1),gasztroajándék (1),sárgarépa (1),kandírozott narancshéj (1),sztrapacska (1),hawaii (1),ételfesték (1),reggeli (1),margarin (1),szülinap (1),koriander (1),ciabatta (1),gyors vacsorák (1),zsemlemorzsa (1),tortazselé (1),ballagás (1),bevonat (1),kuszkusz (1),csokiszósz (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),quesadilla (1),velence (1),teszínhab (1),savanyúság (1),kapcsolat (1),müzli (1),paradicsomkonzerv (1),kovászos uborka (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),csokissüti (1),ketchup (1),hamburgerhús (1),cookies (1),smarties (1),street food (1),zsömle (1),Anyák Napja (1),balzsamecet (1),vacsora (1),grillkolbász (1),csokiskeksz (1),olaszrizling (1),mákosguba (1),aszalt paradicsom (1),munkaebéd (1),juhtúró (1),habfixáló (1),eperszósz (1),karaj (1),péksütemény (1),töltött hús (1),töltelék (1),hús (1),tavasz (1),grillezés (1),kakaós csiga (1),borkóstoló (1),sajtos roló (1),képviselő fánk (1),kacsacomb (1),vörösbor (1),lapocka (1),VKF (1),pálinka (1),ragu (1),sertéslapocka (1),sertés (1),kacsa (1),áfonyalekvár (1),meggylekvár (1),barbérlevél (1),almáspite (1),író (1),tökfaragás (1),zselé (1),buli (1),párolt lilakáposzta (1),ecet (1),lilakáposzta (1),köménymag (1),aszalt szilva (1),pulykamell (1),kelt tészta (1),csokipasztilla (1),szilveszter (1),muffinok (1),bagett (1),pizzás csiga (1),csilipaprika (1),szalonnasütés (1),bográcsozás (1),chorizo (1),lecsó (1),krém (1),jalapeno (1),ősz (1),körte (1),SAD! (1),készülődés (1),nachos (1),penne (1),steak burgonya (1),panír (1),panírozás (1),rántott (1),rántott tök (1),sütögetés (1)