Lehet furcsa, de olyan érzésem van, hogy még csak most volt karácsony. Ehhez képest már annyira benne járunk az évben, hogy érik a cseresznye és az eper. Persze az idő is kedvez a gyümölcsöknek, tuti, hogy pár héttel később szoktuk Velencén szüretelni a cserkót. Na, de mindegy is, a lényeg, hogy lassan leválthatjuk a narancsot, banánt, mandarint a fincsi magyar gyümikre. Jöhetnek is a cseresznyés receptek! 

liszt cukor túró bögrés süti tej tojás cseresznye édességek sütőpor

Hozzávalók: (1 bögre=2 dl)

25 dkg túró

1 bögre cukor

1 kk vanília aroma

3 tojás

negyed bögre tej

2 bögre liszt

1 csomag sütőpor

25 dkg cseresznye

liszt cukor túró bögrés süti tej tojás cseresznye édességek sütőpor

Elkészítés:

A cseresznyét mosd meg, ha van kedved, magozd ki.

A sütőt melegítsd elő 170 fokra.

A tojást keverd ki a cukorral, majd mehet hozzá a túró és a tej is.

Ízesítsd a vaníliával.

A lisztet dolgozd össze a sütőporral, majd szitáld az előzőekhez.

Simítsd tepsibe a masszát.

Szórd bele a cseresznyét, majd süsd kb. 25 percig. 

Kész is vagy, hagyd kihűlni, majd szeleteld fel. :) 

liszt cukor túró bögrés süti tej tojás cseresznye édességek sütőpor

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.