Gy. mostanában elég sokat dolgozik hétvégén is, mégsem szeretnénk lemondani arról a "luxusról", hogy ilyenkor együtt reggelizünk valami finomat. Persze kb. 6-kor kéne kelnem ahhoz, hogy elkészüljek időre mindennel, így kicsit csalok és előre dolgozom. Ennél a csigánál például a tésztát este nettó 10 perc alatt összedobtam és begyúrtam. Reggel pedig már csak annyi volt a dolgom, hogy gyorsan kinyújtottam, megkentem a kakaós töltelékkel és hagytam fél órát kelni. Ezalatt elpakoltam, előkészítettem a tányérokat, megfőztem a kávét, (emberi formára hoztam magam) és mire kisültek a csigák már ehettünk is. Azért csak jobban indul ilyen reggelivel egy vasárnapi munkanap is! :)
Hozzávalók a tésztához:
1 csomag instant élesztő
1,5 dl tej
250 g liszt
50 g cukor
40 g vaj
Hozzávalók a töltelékhez:
30 g vaj
3 lapos ek cukor
1 púpos ek kakaópor
+1 tojás a csigák lekenéséhez
Elkészítés:
A tésztához elsőként a tejet langyosítsd meg, majd a vajat is olvaszd meg egy kicsit. A lisztet, a cukrot és az instant élesztőt szórd egy nagy tálba, majd add hozzá a langyos tejet és a vajat is.
Jó alaposan dolgozd össze az egészet: én ennél a műveletnél segítségül hívtam a robotgép dagasztó karját. :)
Ha egynemű tésztát kapsz, takard le és meleg helyen keleszd 1-2 órát, amíg a massza kb. a duplájára nő.
Ha kész, lisztezett deszkán nyújtsd 1-2 cm vastagra és téglalap alakúra a tésztát.
A töltelékhez olvaszd meg a vajat, majd keverd össze a cukorral és a kakaóporral. Evvel a finomsággal kend le a tésztát.
A hosszabbik oldalánál csavard fel szorosan, majd vágj 1,5-2 cm-es csigákat. Fektesd sütőpapírral bélelt tepsire.
Hagyd még kelni 1/2-1 órát, majd kend le a csigácskákat egy kevés felvert tojással.
Süsd 250 fokon kb. 8 percig.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek