Nem vagyok nagy chips fan, nem is nagyon tartunk otthon, mert ha ennyi süti mellé még chipset is ennénk..hááát...nem biztos, hogy túl jó formában maradnánk. Néha azért egy kis tortilla chipsre el lehet csábítani, de szigorúan valami fincsi salsa-val. Persze nem csak a chipshez, hanem mexikói ételekhez, leveles tésztás falatkákhoz, zöldségekhez és más finomságokhoz is használhatod mártogatósnak.
Hozzávalók:
1 doboz hámozott paradicsom
1 db zöld paprika
1 db kaliforniai paprika
1 db közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 kisebb paradicsom (vagy 1 nagy vagy 1,5 közepes...nah, értitek, nem kellenek ide patikamérlegen kimért precíz, pontos mennyiségek :D)
1-2 db kisebb chilipaprika
őrölt chili (Attól függően, hogy a paprikák mennyire csípősek, illetve mennyire akarod erősre! Kóstolj mindenképp, miközben készíted!
1 kk só, 1 kk bors
Elkészítés:
A paradicsomot, a kaliforniai paprikát és a vöröshagymát vágd kisebb kockákra, a paprikákat pedig karikázd fel.
Az áttört fokhagymát és a vöröshagymát futtasd meg egy kevés olajon, majd mehet hozzá a hámozott paradicsom.
Szórd bele a paprikákat és a paradicsomot is, majd fűszerezd sóval, borssal és egy kevés chilivel.
(Még egyszer mondom, hogy közben kóstolgasd a szószt, nehogy túl erős legyen.)
Körülbelül 10 percig főzd, hogy összeérjenek az ízek.
Tipp: Ha van kedvetek tartsatok mexikói stílusú partit, ahol elengedhetetlen ez a fincsi, fűszeres, csípős szósz!
Ui.: Gyertek a facebook oldalamra is, itt találjátok! :)
Utolsó kommentek