Ez is egy olyan étel, amit főleg közös, családi eseményekre készítünk, ezért ha nem egy hadseregnek főztök, a mennyiségeket mindenképp felezzétek meg, mert hatalmas adag :D. Amúgy jó kis recept, szerintem nyáron, nagy melegben könnyű ebédként vagy vacsoraként is megállja helyét. Az elkészítése sem hosszú és a legbonyolultabb része a tésztafőzés és a hagymapucolás, szóval a 0-ról kezdőknek is menni fog! :)
Hozzávalók:
1 csomag penne tészta
4 kis doboz natúr joghurt
200 g majonéz
1 db piros kaliforniai paprika
15 dkg füstölt sajt
15 dkg trappista sajt
2 kisebb fej lilahagyma
2 kk só, sok frissen őrölt bors
pici só+olaj a tésztafőzéshez
Elkészítés:
Egy nagy lábosba kezdj el vizet melegíteni, löttyints bele egy kevés olajat és sót. Ha már forr a víz, zúdítsd bele a tésztát és főzd meg, majd csepegtesd le.
A paprikát, a hagymát és a sajtokat vágd apró kockákra.
A majonézt keverd össze a joghurttal és a sóval, borssal, majd öntsd nyakon a szósszal a kihűlt tésztát.
Keverd bele a felaprított paprikát, hagymát és a sajtokat is, majd tálalásig tedd hűtőbe.
Tipp: Ha a tészta nagyon beszívná a joghurtos-majonézes szószt, lazítsd egy kevés natúr joghurttal.
Gyertek fb-ra és instagram-ra is.
Utolsó kommentek