Ez is egy olyan étel, amit főleg közös, családi eseményekre készítünk, ezért ha nem egy hadseregnek főztök, a mennyiségeket mindenképp felezzétek meg, mert hatalmas adag :D. Amúgy jó kis recept, szerintem nyáron, nagy melegben könnyű ebédként vagy vacsoraként is megállja helyét. Az elkészítése sem hosszú és a legbonyolultabb része a tésztafőzés és a hagymapucolás, szóval a 0-ról kezdőknek is menni fog! :)

hagyma lilahagyma kaliforniai paprika joghurt majonéz penne  tészta sajt füstölt sajt vendégvárók tésztasaláta fincsi ebédek

Hozzávalók:

1 csomag penne tészta

4 kis doboz natúr joghurt

200 g majonéz

1 db piros kaliforniai paprika

15 dkg füstölt sajt

15 dkg trappista sajt

2 kisebb fej lilahagyma

2 kk só, sok frissen őrölt bors

pici só+olaj a tésztafőzéshez

hagyma lilahagyma kaliforniai paprika joghurt majonéz penne  tészta sajt füstölt sajt vendégvárók tésztasaláta fincsi ebédek

Elkészítés:

Egy nagy lábosba kezdj el vizet melegíteni, löttyints bele egy kevés olajat és sót. Ha már forr a víz, zúdítsd bele a tésztát és főzd meg, majd csepegtesd le.

A paprikát, a hagymát és a sajtokat vágd apró kockákra.

A majonézt keverd össze a joghurttal és a sóval, borssal, majd öntsd nyakon a szósszal a kihűlt tésztát.

Keverd bele a felaprított paprikát, hagymát és a sajtokat is, majd tálalásig tedd hűtőbe.

Tipp: Ha a tészta nagyon beszívná a joghurtos-majonézes szószt, lazítsd egy  kevés natúr joghurttal.

Gyertek fb-ra és instagram-ra is.