Sok receptemnél használom ezt a paradicsomszószt, éppen ezért mindig jó nagy adagot csinálok. Amit nem használok el, csak simán lefagyasztom. Amúgy is gyors recept, kb 15 perc alatt megvan, de ha csak a fagyiból kell kivennem, még egyszerűbb dolgom van.  Íme! :)

paradicsomszósz paradicsom bazsalikom oregánó fokhagyma hagyma zöldfűszer vendégvárók

Hozzávalók:

500 g paradicsomszósz

2-3 gerezd fokhagyma

1 kisebb hagyma

1-2 kk só

néhány tekerésnyi frissen őrölt bors

1 kk oregánó

1 kk bazsalikom

pici olaj

Elkészítés:

Az olajon futtasd meg az áttört fokhagymát, és apróra vágott hagymát, majd öntsd rá a paradicsomszószt.

Ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerekkel.

(Ha nagyon savanyú paradicsomszószt sikerült venned, akkor egy kevés cukrot is adhatsz hozzá.)

Kb. 10 percig főzd, hogy összeérjenek az ízek és a szósz kicsit besűrűsödjön.

Tipp: Ha van friss bazsalikomod/oregánód akkor mindenképp használd, mert jót tesz neki.

Felhasználhatod egyszerűen pizzához, leveles tésztás finomságokhoz, olaszos tésztákhoz, húsokhoz (pl. jó alap a margerita csirkemellnek) vagy akár egy fincsi mártogatósnak, salsa szósznak is az alapja lehet.