Sok receptemnél használom ezt a paradicsomszószt, éppen ezért mindig jó nagy adagot csinálok. Amit nem használok el, csak simán lefagyasztom. Amúgy is gyors recept, kb 15 perc alatt megvan, de ha csak a fagyiból kell kivennem, még egyszerűbb dolgom van. Íme! :)
Hozzávalók:
500 g paradicsomszósz
2-3 gerezd fokhagyma
1 kisebb hagyma
1-2 kk só
néhány tekerésnyi frissen őrölt bors
1 kk oregánó
1 kk bazsalikom
pici olaj
Elkészítés:
Az olajon futtasd meg az áttört fokhagymát, és apróra vágott hagymát, majd öntsd rá a paradicsomszószt.
Ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerekkel.
(Ha nagyon savanyú paradicsomszószt sikerült venned, akkor egy kevés cukrot is adhatsz hozzá.)
Kb. 10 percig főzd, hogy összeérjenek az ízek és a szósz kicsit besűrűsödjön.
Tipp: Ha van friss bazsalikomod/oregánód akkor mindenképp használd, mert jót tesz neki.
Felhasználhatod egyszerűen pizzához, leveles tésztás finomságokhoz, olaszos tésztákhoz, húsokhoz (pl. jó alap a margerita csirkemellnek) vagy akár egy fincsi mártogatósnak, salsa szósznak is az alapja lehet.
Utolsó kommentek