Nyáron sajnálom a hétvégéket lustálkodásra pazarolni. Mikor gyönyörű az idő szeretjük aktívan tölteni a napokat, kirándulunk, strandolunk, a nyaralóban kertészkedünk. Ősszel azonban kihasználjuk a vasárnap reggeleket és ahelyett, hogy csak gyorsan bekapnánk egy egyszerű szendvicset, készítek valami extrább reggelit, hogy szuperül induljon a nap. Szeptemberben a "lazy sunday" szezonját ezzel a hiper egyszerű amerikai palacsintával nyitottam meg. Előkerült hozzá a nyáron elrakott meggylekvár is, mert az amerikai juharszirup-bacon azért még nagyon nem az én ízvilágom, de persze mindenki azzal tálalja, amivel szeretné! A lényeg, hogy süssétek meg, ízleni fog!
Hozzávalók:
3 tojás
30 dkg tejföl
2 ek cukor
20 dkg liszt
1 csipet só
fél csomag sütőpor
kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojásokat elsőként válaszd szét, majd a fehérjét verd kemény habbá a cukorral.
A sárgáját dolgozd össze a tejföllel és a sóval, majd szitáld bele sütőporos lisztet.
Óvatosan forgasd bele a tojásfehérjét is.
Hevíts egy kevés olajat egy palacsintasütőbe, majd tegyél 1-1 púpos evőkanálnyi masszát a serpenyőbe.
Süsd a palacsinta mindkét oldalát néhány percig, míg aranybarna nem lesz.
Gyertek fb-ra és instagram-ra is.
Utolsó kommentek