A hétvégén egy kedves ismerősünknek köszönhetően Bükfürdőn "teleltünk" egy apartmanházban. Elég hirtelen jött az ötlet, így nem igazán tudtunk rákészülni. A pakolás mellett gyorsan ki kellett találnom valami nasit is, amit akár a fürdőbe is magunkkal vihetünk, hiszen a sok csúszdázástól, fürcsitől megéhezik ám az ember. Egy sós, leveles tésztás finomságot készítettem erre a célra, aminek a többiek nagyon-nagyon örültek! :) Próbáljátok ki Ti is! 

  pesto aszalt paradicsom leveles tészta feta sajt vendégvárók

Hozzávalók:

- 1 csomag leveles tészta

- Kb. fél üveg pesto szósz (~80 g)

- 100 g feta sajt

- 100 g aszalt paradicsom

- szárított bazsalikom

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

A leveles tésztát nyújtsd ki, majd kend meg vékonyan pestoval.

A fetát és az aszalt paradicsomot vágd apró kockákra, majd szórd rá a pestos tésztára.

Szorosan tekerd fel az egészet a hosszabbik oldalánál.

Vágj 1-2 cm szélességű szeleteket, majd fektesd a kis csigákat a tepsire. (Arra figyelj, hogy az aszalt pari ne lógjon ki a tésztából, mert könnyen megég.)

Szórd meg a csigák tetejét egy kevés bazsalikommal.

Kb. 10 percig süsd, majd adj neki még 2 perc légkeverést, hogy pirosra süljenek.

Nézzetek körül itt is, a fb oldalamon! :)