Hétvégén nagy cseresznyéző partit tartottunk Velencén. Ennek eredményeként 4 rekesz cseresznyét szedtünk le a fáról, majd osztottunk szét a családban. Nekünk 1 rekesz maradt, aminek a nagyját lemélyhűtöttük, de azért frissiben is készítettem egy finom sütit belőle. Jól jött a plusz energia a cseresznye feldolgozásánál. :) Ki kezdte már el a befőzést, elrakást?

cseresznye fehércsoki pite mandula

Hozzávalók:

3 tojás

20 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

3 dl tejföl

30 dkl liszt

1 csomag sütőpor

10 dkg fehércsoki

30 dkg magozott cseresznye

1 marék mandulapehely

cseresznye fehércsoki pite mandula

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy kb. 20x30-as tepsit.

A tojást keverd ki a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tejfölt.

A sütőport szórd a liszthez, majd az egészet szitáld a masszához.

A fehércsokit darabold fel és ezt is forgasd a tésztába.

A cseresznyét mosd meg, magozd ki, majd a felét keverd a krémhez.

Egyengesd el a tepsibe, majd szórd meg a cseresznye másik felével és a mandulával.

Süsd kb. 25 percig.

cseresznye fehércsoki pite mandula

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.