Ugyan a különböző jobbnál-jobb fánkocskák főként februárban, a farsangi forgatag idején kerülnek reflektorfénybe, de szerintem a túrófánk simán lecsúszik nyáron is. Egy erősebb leves után (pl. bab, lencse, gulyás) szuper ebéd lehet, de akár nasinak is tökéletes. Azért szeretem igazán, mert nem olyan nehéz, olajos, mint a szalagos fánk vagy a csöröge. Ráadásul az elkészítése is sokkal egyszerűbb az előbb említett fánk típusoknál. Nálunk nagyon gyakori vendég egész évben! :)

Én barack lekvárral szeretem a legjobban, és Ti? 

fánk édességek túró lekvár

Hozzávalók:

- 250 g túró

- 8 ek rétesliszt

- 4 tojás

- 2 dl tejföl

- fél cs. sütőpor

- 1 kanál cukor

- 1 csipet só

- 3 dl olaj a sütéshez

fánk édességek túró lekvár

Elkészítés:

Elsőként a tojásokat válaszd ketté és a tojásfehérjét verd kemény habbá.

A túrót keverd ki a tojássárgájával, a tejföllel és a cukorral.

A liszthez add hozzá a sütőport és a sót, majd dolgozd bele a tejfölös keverékbe.

Végül a habbá vert tojásfehérjét is forgasd bele óvatosan a tésztába, de vigyázz, hogy nehogy összetörjön.

Melegítsd meg az olajat, majd egy kanál segítségével adagolj kisebb kupacokat a tésztából. Bő olajban, közepes lángon süsd aranybarnára a fánkocskákat, majd szedd papírtörlőre.

Tálald lekvárral, vagy ízlés szerint porcukorral, gyümölcsöntettel.

fánk édességek túró lekvár

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.