Ugyan a különböző jobbnál-jobb fánkocskák főként februárban, a farsangi forgatag idején kerülnek reflektorfénybe, de szerintem a túrófánk simán lecsúszik nyáron is. Egy erősebb leves után (pl. bab, lencse, gulyás) szuper ebéd lehet, de akár nasinak is tökéletes. Azért szeretem igazán, mert nem olyan nehéz, olajos, mint a szalagos fánk vagy a csöröge. Ráadásul az elkészítése is sokkal egyszerűbb az előbb említett fánk típusoknál. Nálunk nagyon gyakori vendég egész évben! :)
Én barack lekvárral szeretem a legjobban, és Ti?
Hozzávalók:
- 250 g túró
- 8 ek rétesliszt
- 4 tojás
- 2 dl tejföl
- fél cs. sütőpor
- 1 kanál cukor
- 1 csipet só
- 3 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
Elsőként a tojásokat válaszd ketté és a tojásfehérjét verd kemény habbá.
A túrót keverd ki a tojássárgájával, a tejföllel és a cukorral.
A liszthez add hozzá a sütőport és a sót, majd dolgozd bele a tejfölös keverékbe.
Végül a habbá vert tojásfehérjét is forgasd bele óvatosan a tésztába, de vigyázz, hogy nehogy összetörjön.
Melegítsd meg az olajat, majd egy kanál segítségével adagolj kisebb kupacokat a tésztából. Bő olajban, közepes lángon süsd aranybarnára a fánkocskákat, majd szedd papírtörlőre.
Tálald lekvárral, vagy ízlés szerint porcukorral, gyümölcsöntettel.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek