Házi Borkóstoló fincsi borkorcsolyákkal 

Budafoki lévén - és persze a gasztronómiai fesztiválok, illetve a borok iránti érdeklődésemből adódóan - megfordultam már néhány borkóstolón, illetve hasonló tematikájú rendezvényen, fesztiválon.  Mivel mindig nagyon jól éreztem magam, kitaláltam, hogy baráti társaságunkkal miért ne rendezhetnénk meg Mi is, a saját kis személyre szabott, „exkluzív” borkóstolós esténket.  Egyik hétvégén tehát adta magát az ötlet, hogy tartsunk egyet házilag. És milyen jól tettük! Ha szeretitek a borokat (és ki ne szeretné?), szívesen kísérletezgetnétek egy kicsit, avagy éppen csak kedvetek lenne egy kis „kulináris kalandozáshoz", akkor én csak ajánlani tudom, hogy hozzatok össze egy hasonló estet a hétvégére! Nem nagy beruházás - a szervezett borkóstolókhoz képest - ráadásul különösebb előkészületet sem igényel, ellenben nagyon szórakoztató és az alkoholfogyasztásnak így máris adhattok egy elegánsabb körítést. :)

borkóstoló kolbász túró lepény paradicsom pesto

Italok:

A borkóstolóra mindenki hozott egy üveg bort. Az ár, illetve a bor típusa és a tematika nem volt előre meghatározva. Arra jutottunk, hogy mindenképp érdemes előre lefixálni, hogy aznap esetleg csak fehérborokat kóstolunk, vagy kifejezetten egy típust, mondjuk irsai olivért vagy teljesen vegyesen. Ha utóbbi mellett döntünk, akkor osszuk le, hogy ki hozza a vöröset, ki a fehéret és ki a rosét. Előre ragasszuk le a boroscímkéket, hogy ne befolyásolja semmi a tesztet, majd jöhet is a kóstolás. Szerkeszthetünk akár "szavazólapokat" is, ahol mindenki értékelheti a borokat.

borkóstoló kolbász túró lepény paradicsom pesto

Ételek:

Mi különböző sajtokat és olivabogyót rendeztünk el tányérokon, illetve készítettem kis túrós lepényeket is, a Csakapuffin blog receptje alapján. Az előbbieken kívül olivás grissinit mártogattunk diós sajtkrémbe. Persze ahogy fogytak a borok, előkerült a jó öreg zsíroskenyér is. Pont volt otthon házi kolbászból kisült zsír, így gyorsan felvágtam egy bagettet és megkentem a szeleteket. Nyilván ennek volt a legnagyobb sikere. 

Jó ötlet lehet még egy jó kis magyaros paraszttál is, jóminőségű vagy akár házi kolbásszal, tepertővel, zöldségekkel és friss kenyérrel. El tudok képzelni bármilyen pogácsát, sós nassolnivalót, leveles tésztás finomságot is. 

borkóstoló kolbász túró lepény paradicsom pesto

Pesto szószos és kolbászos túrós lepények:

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg túró
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 kk só
1 db tojás
2-3 ek tejföl
fél dl olaj

Hozzávalók a feltéthez:

3-4 ek tejföl

3-4 ek pesto szósz

1 doboz koktélparadicsom

Fél szál vékony kolbász

Elkészítés:

A túrót dolgozd össze a tojással, a tejföllel, az olajjal, a sóval és a sütőporos liszttel. Én csaltam, mert nem szeretek túlzottan tésztát gyúrni, így a robotgép dagasztókarját használtam, és csak a végén segítettem rá kézzel.

Ha kész a tészta, karikázd fel a kolbászt, és a koktélparadicsomokat, majd vágd fel a hagymát, reszeld le a sajtot.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral 1-2 tepsit.

Gyúrj pici gombócokat a tésztából, majd a tenyereddel lapítsd le őket. (Vigyázz, mert sütés közben megnőnek.) Egy tepsire én 16 db kis gombócot raktam és majdnem 3 tepsi lett ekkora adagból.

A kilapított tésztagombócok egy részét, kend meg egy kevés tejföllel, és helyezz rá paradicsomot, kolbászt, hagymát, majd szórd meg reszelt sajttal.

A másik felét kend meg pestó szósszal és tegyél rá egy szelet paradicsomot, végül szórj rájuk reszelt sajtot. 

Előmelegített sütőben 180 fokon süsd őket 20-25 percig. 

ui. Igen, nálunk még február elején is állt a Karácsonyfa, de megnyugtatok mindenkit, azóta már - sajna - leszedtük! :D

Innen az ötlet a túrós lepényekhez:

http://csakapuffin.cafeblog.hu/2012/02/15/turos-lepenyek-kolbasszal-paradicsommal/

0 Tovább

Házi salsa szósz

Nem vagyok nagy chips fan, nem is nagyon tartunk otthon, mert ha ennyi süti mellé még chipset is ennénk..hááát...nem biztos, hogy túl jó formában maradnánk. Néha azért egy kis tortilla chipsre el lehet csábítani, de szigorúan valami fincsi salsa-val. Persze nem csak a chipshez, hanem mexikói ételekhez, leveles tésztás falatkákhoz, zöldségekhez és más finomságokhoz is használhatod mártogatósnak. 

mexikói vendégvárók paradicsom paprika chili

Hozzávalók:

1 doboz hámozott paradicsom

1 db zöld paprika

1 db kaliforniai paprika

1 db közepes vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2 kisebb paradicsom (vagy 1 nagy vagy 1,5 közepes...nah, értitek, nem kellenek ide patikamérlegen kimért precíz, pontos mennyiségek :D)

1-2 db kisebb chilipaprika

őrölt chili (Attól függően, hogy a paprikák mennyire csípősek, illetve mennyire akarod erősre! Kóstolj mindenképp, miközben készíted!

1 kk só, 1 kk bors

Elkészítés:

A paradicsomot, a kaliforniai paprikát és a vöröshagymát vágd kisebb kockákra, a paprikákat pedig karikázd fel. 

Az áttört fokhagymát és a vöröshagymát futtasd meg egy kevés olajon, majd mehet hozzá a hámozott paradicsom.

Szórd bele a paprikákat és a paradicsomot is, majd fűszerezd sóval, borssal és egy kevés chilivel. 

(Még egyszer mondom, hogy közben kóstolgasd a szószt, nehogy túl erős legyen.)

Körülbelül 10 percig főzd, hogy összeérjenek az ízek. 

Tipp: Ha van kedvetek tartsatok mexikói stílusú partit, ahol elengedhetetlen ez a fincsi, fűszeres, csípős szósz!

Ui.: Gyertek a facebook oldalamra is, itt találjátok! :) 

2 Tovább

Farsangi mulatság

Sosem tartozott a farsang a kedvenc ünnepeim közé, de a fánkot szeretem, az álarcok/jelmezek is tetszenek, bulit rendezni meg király, ráadásul idén a névnapom pont február 1. szombatjára esett, így meg is volt a dátum és az apropó egy jó estéhez. A buli előtti héten nem volt túl sok időm gondolkodni a részleteken, úgyhogy ez most a szokásosnál szerényebbre sikerült, de a végére azért szépen összeállt minden. Íme a részletek:

farsang képviselő fánk pizzagolyó salsa szósz tejföl buli saláta rukkola paradicsom koktél lime citrom gyümölcslé alkohol vendégvárók

Dekoráció

Minden bulinál valahogy többszörös mennyiségű poharat használ el a társaság, így egy ideje cselesen névre szóló szívószálakat készítek, hogy mindenki tudja melyik a pohara. Nyilván ez így sem szokott 100% sikert hozni, de a remény hal meg utoljára. Erre az alkalomra mini karneváli maszkokat készítettem, ráírtam a neveket, majd ragasztópisztollyal a szívószálakhoz rögzítettem. Ezen kívül szerpentint tekertem körbe a poharak szárán, és szintén szerpentinnel díszítettem a lakást. Végül készítettem egy girlandot, úgy, hogy vastagabb színes papírból kivágtam néhány álarcot és szép sorba felfűztem őket. Nagyon jól mutattak. :)

farsang képviselő fánk pizzagolyó salsa szósz tejföl buli saláta rukkola paradicsom koktél lime citrom gyümölcslé alkohol vendégvárók

Ételek:

A főszerepet persze a KÉPVISELŐ FÁNK kapta a bulin, de azért nem csak édességgel készültünk. Pizzagolyót készítettünk, amit kétféle mártogatóssal - egy paradicsomos salsával és egy zöldfűszeres tejfölös szósszal - tálaltunk. Azért kell a vitamin is, úgyhogy köretként egy rukkolás, paradicsomos salit állítottam össze. Következő posztjaimban hozom is a recepteket.

farsang képviselő fánk pizzagolyó salsa szósz tejföl buli saláta rukkola paradicsom koktél lime citrom gyümölcslé alkohol vendégvárók

Italok:

Mivel a jelmezek, álarcok és maga a farsangi forgatag is nagyon színes, így azt találtam ki, hogy valamilyen semlegesebb italt (pl. vodkát) dobunk fel mindenféle szörppel/gyümölcslével és így készítünk belőlük finomabbnál finomabb és színesebb koktélokat.

Álljon is itt egy recept a Dorcsopolitan koktélhoz, (Oké, aláírom, gáz magamról elnevezni, de jobb nem jutott eszembe!) ami nyilván a Cosmopolitan kevésbé burzsuj verziója, hisz kinek kell az a fránya Triple Sec! :D

farsang képviselő fánk pizzagolyó salsa szósz tejföl buli saláta rukkola paradicsom koktél lime citrom gyümölcslé alkohol vendégvárók

Hozzávalók:

- 2 rész vodka

- 1 rész áfonya szörp

- 3 rész rostos citrom-lime lé

- 1 citrom/lime

Elkészítés:

A hozzávalókat keverd össze és töltsd koktélos poharakba. Díszítsd egy citrom vagy lime karikával. 

Jó bulizást! :)

Ui.: Gyertek a facebook oldalamra is, itt találjátok! :) 

0 Tovább

Valentin-napi sütik! 3. Rész   Epres-csokis brownie

Mi más kellene egy romantikus édességhez, főleg egy valentin-napihoz, mint étcsokoládé, eper és tejszínhab? Ebből a hármasból egy szuper desszertet készíthettek Valentin-napra, és elárulom, hogy én is ezt a brownie-t sütöm meg a Férjemnek hétvégére. Nálunk azért is különleges ez a finomság, mert ez volt az első édesség, amit Neki készítettem. (Lehet ezért vett el feleségül :D) Próbáljátok ki Ti is! Ígérem jó lesz! :)

brownie csoki eper étcsoki csokissüti tejszínhab habtejszín tejszín valentin-nap

Hozzávalók:

4 tojás

20 dkg cukor

20 dkg vaj

15 dkg liszt

2 ek jó minőségű kakaópor

15 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé

30 dkg eper (én most mirelitből dolgoztam)

20 dkg habtejszín

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy közepes méretű tepsit. Béleld ki sütőpapírral.

A tojást keverd habosra a cukorral.

A lisztet és a kakaóport dolgozd össze, majd szitáld a tojásos-cukros keverékbe.

A csokoládét és a vajat gőz fölött olvaszd fel, majd öntsd a tésztához.

A keveréket oszlasd el a tepsibe és szórd az eper felét a tésztára. (A nagyobb darabokat előtte vágd össze.)

Süsd meg kb. 25 perc alatt. (Vigyázz, nehogy túlsüsd, akkor jó, ha kívül már ropogós, de belül még kicsit "ragacsosnak" érzed.) 

A habtejszínt verd kemény habbá 2 ek cukorral, a maradék eperből pedig tegyél félre néhányat a díszítéshez, majd a többit turmixold össze. (A mirelit epernél egyszerű dolgod van, mert elég levet enged a püréhez, de ha friss eperből dolgozol, akkor darabold fel és egy lábosba kicsit melegítsd össze, hogy elég leve legyen.) 

brownie csoki eper étcsoki csokissüti tejszínhab habtejszín tejszín valentin-nap

Tálalás:

Szív alakú kiszúróval szúrj ki szivecskéket a tésztából és helyezd egy szép tányérra.

Halmozz rá tejszínhabot és locsold meg az epres szósszal, végül díszítsd a maradék eperrel. 

Ötleteket itt találsz még Valentin-napi sütikre:

Csokis-Smarties-os Cookies

Meggyes-Csokis Pohárkrém

0 Tovább

Mama Ünnepi Képviselőfánkja

Nagymamám minden családi ünnep előtt megkérdezi tőlünk, hogy mit süssön. 90%-ban erre a kérdésre azt a választ kapja, hogy képviselőfánkot! Imádja mindenki. Mama sikerén felbuzdulva - bő egy éve - Anyukám is kitalálta, hogy neki veselkedik a fánksütésnek. Az eredmény kvázi amerikai palacsintára emlékeztető kis lepényke lett. Az íze úgy nagyjából jó volt, de itt sajna a külcsíny is számít, így a kísérlet sajnos nem zárult elsöprő sikerrel. Idén én voltam az a bátor, aki elhatározta, hogy ha törik, ha szakad megpróbálja elkészíteni a fánkocskákat. Bekevertem a tésztát, majd betettem a sütőbe és szugeráltam a kis tésztahalmokat, hogy nőjetek és nőjetek. És láss csodát, megnőttek, és tökéletes (értsd: az elvárásaimnak megfelelő) fánkocskák lettek belőle. 

És akkor most jön a konklúzió: Ne féljen senki nekiállni, mert egyáltalán nem nehéz elkészíteni, ráadásul viszonylag kevés és olcsó alapanyagból egész sok fánkocska lesz, plusz szuper elegáns desszert. 

fánk farsang képviselőfánk vanília tejszín tejszínhab puding édességek

Hozzávalók a fánkhoz:

10 deka liszt

egy csipet sütőpor

1 dl víz

10 dkg vaj

1 csipet só

4 tojás

Hozzávalók a töltelékhez:

1 csomag pudingor

3 ek cukor

fél liter tej

200 g habtejszín

1 csomag habfixáló

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra és tegyél egy kb. 1 liter vízzel teli lábost a sütőd aljára. (A gőztől fog a tészta megemelkedni és ettől lesz lukas a fánk közepe, hogy meg tudd tölteni.)

A lisztet keverd össze a sütőporral.

Egy kis lábosba kezd el a vizet melegíteni. Kockázd bele a vajat, és adj hozzá egy csipet sót.

Ha felforrt állandó keverés mellett adagold hozzá a lisztes sütőport. 

Keverd kb. 1-2 percig, amíg a tészta el nem válik az edény falától.

A tésztát vedd le a tűzről és robotgép habverős karjával dolgozd át egy kicsit, hogy hűljön.

Egyenként add hozzá, és keverd el benne a tojásokat.

A masszát tedd habzsákba és egy sütőpapíros tepsire nyomj kisebb diónyi halmokat. (Ha nincs habzsákod használj egy levágott végű zacskót vagy 2 kiskanalat.) 

Tedd a tepsit a sütő középső fokára és süsd kb. 15-20 percig, míg aranybarna nem lesz a fánk. Közbe semmiképp se nyisd ki, mert összeesik a tészta.

Közbe készítsd el a pudingot és verd fel a habtejszínt a habfixálóval, vagy szugeráld a fánkokat, hogy nőjenek, ahogy én tettem. :D

Ha megsültek a fánkok, vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni őket.

Vágd le a kalapjukat és először egy habzsák segítségével nyomj/kanalazz kb. 1 kiskanálnyi pudingot, majd egy kiskanálnyi habot a tésztácskákra.

Végül tedd vissza  a "kalapjukat" és legyél nagyon büszke! :)

Nézzetek be a facebook oldalamra is, itt van! :) 

Ui.: A receptet, az emailes és telefonos távsegítséget köszi Mama! :)

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (110),tojás (72),liszt (53),cukor (53),vaj (43),tej (36),vendégvárók (35),tejföl (35),fincsi ebédek (34),joghurt (33),hagyma (32),paradicsom (32),sajt (31),citrom (29),ráérős reggelik (27),kakaópor (27),rohanós vacsorák (26),karácsony (26),habtejszín (26),eper (25),csokoládé (24),advent (24),túró (23),adventi naptár (23),fokhagyma (22),fahéj (22),narancs (21),sütőpor (21),sonka (20),bazsalikom (20),krumpli (20),vaníliás cukor (20),leveles tészta (19),meggy (19),barack (19),tejszín (19),olaj (18),gyors muffinok (17),porcukor (16),pohárkrémek (16),répa (15),ribizli (15),vanília (14),mascarpone (14),húsvét (12),alma (12),saláta (12),étcsokoládé (12),csoki (12),málna (12),krémsajt (11),kolbász (11),petrezselyem (11),fehércsoki (11),sárgabarack (10),leves (10),pite (10),csirkemell (10),dió (10),snidling (10),paradicsomszósz (10),gyümölcs (10),puding (9),élesztő (9),majonéz (9),kukorica (9),paprika (9),lilahagyma (8),lekvár (8),brownie (8),sajtkrém (8),őszibarack (8),piskóta (8),dekorcukor (8),tészta (8),kakaó (8),szeder (7),szegfűszeg (7),keksz (7),méz (7),görög joghurt (7),bonbon (7),rétes (7),krémleves (7),rozmaring (7),spenót (7),oregánó (7),mustár (7),kókusz (6),kaliforniai paprika (6),újhagyma (6),póréhagyma (6),zöldfűszer (6),torta (6),(5),muffin (5),áfonya (5),zabpehely (5),uborka (5),medvehagyma (5),chili (5),marcipán (5),kelttészta (5),csoki pasztilla (5),farsang (5),tök (5),gyorsvacsi (5),tejcsokoládé (5),ricotta (5),cseresznye (5),banán (5),palacsinta (5),fánk (5),sütőtök (5),cukkini (4),cheesecake (4),pizza (4),olívaolaj (4),bacon (4),menta (4),hidegtál (4),kivi (4),halloween (4),fehércsokoládé (4),étcsoki (4),anyák napja (4),babapiskóta (4),kókuszreszelék (4),szalonna (4),fehérbor (4),zöldség (4),csirke (4),bor (4),réteslap (4),valentin-nap (4),sajttorta (4),olívabogyó (4),lasagne (3),ánizs (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),borsó (3),levendula (3),mozzarella (3),gofri (3),szalámi (3),befőzés (3),Rohanós vacsorák (3),mák (3),zabkeksz (3),blogkóstoló (3),tócsni (3),lekvárfőzés (3),szilva (3),vöröshagyma (3),brokkoli (3),ehető ajándék (3),chili paprika (3),mandula (3),fondant (3),torma (3),citromfű (3),mandarin (3),tortilla (3),csiga (3),virsli (3),aszalt gyümölcs (3),mexikói (3),lepény (3),besamel (3),gyümölcskenyér (3),nutella (3),pizzaszósz (3),rizs (3),káposzta (3),rugelach (3),mézeskalács (2),cukormáz (2),mogyoró (2),alaplé (2),pesto (2),trüffel (2),darált hús (2),tejszínhab (2),Édességek (2),pálinka (2),zselatinfix (2),olajbogyó (2),szódabikarbóna (2),hamburger (2),oreo keksz (2),penne (2),gesztenye (2),salsa szósz (2),zselatin (2),fetasajt (2),burgonya (2),dzsemfix (2),nyaralás (2),aszalt áfonya (2),ananász (2),bors (2),parmezán (2),feta sajt (2),grillcsirke (2),csicseriborsó (2),kávé (2),eperlekvár (2),pasztilla (2),búzadara (2),cékla (2),curry (2),rum (2),sütipecsét (2),lime (2),majoranna (2),gyümölcskosárka (2),kókusztej (2),gyerekek (2),csokikrém (2),promóció (2),Gyors muffinok (2),baracklekvár (2),alkohol (2),knorr (2),töltött tojás (2),kalács (2),bab (2),kefír (2),tésztasaláta (2),pizzagolyó (2),füstölt sajt (2),levendulabirtok (2),aprósütemény (2),cheesecake brownie (2),magyarprovence (2),szerecsendió (2),pogácsa (2),linzertészta (2),mártogatós (2),mozarella (2),hab (1),olíva bogyó (1),salsa (1),szósz (1),gesztenyemassza (1),darált keksz (1),író (1),szaloncukor (1),étcsokokoládé (1),kuglóf (1),bejgli (1),dekoráció (1),ehető ajándékok (1),krumplifánk (1),karácsonyi ebéd (1),mákos guba (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),zöldborsó (1),tárkony (1),zeller (1),ebédmenü (1),főétel (1),majonézes burgonya (1),jelmez (1),gumicukor (1),zöldségkeverék (1),franciasaláta (1),kandírozott gyümölcs (1),desszert (1),kifli (1),aszalvány (1),fatörzs (1),gasztroajándék (1),fagylalt (1),fagyi (1),jégkrém (1),amerikai palacsinta (1),graham liszt (1),barna cukor (1),szójaszósz (1),kínai (1),bögrés sütemény (1),bögrés (1),lasagne tészta (1),töltött krumpli (1),túró rudi (1),kakaóscsiga (1),étkezési keményítő (1),keményítő (1),masni (1),moszonló (1),chilis bab (1),trnd (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),monoszló (1),daráltkeksz (1),vajkrém (1),blondie (1),zödfűszer (1),bolognai (1),knorr 100% természetes alapok (1),aranygaluska (1),besamel mártás (1),churros (1),víz (1),pirospaprika (1),körözött (1),sűrített tej (1),linzer (1),karalábé (1),zeller (1),kandírozott narancs (1),avokádó (1),piskótatekercs (1),rizskoch (1),fehérrépa (1),sárgarépa (1),baileys (1),pompos (1),görögjoghurt (1),meggybefőtt (1),smoothie (1),turmix (1),karfiol (1),narancslé (1),kevert (1),rumaroma (1),sütögetés (1),likőr (1),barnacukor (1),teljes kiőrlésű liszt (1),pillecukor (1),szezámmag (1),ősz (1),smarties (1),cookies (1),csokiskeksz (1),olaszrizling (1),töltött hús (1),hamburgerhús (1),csokissüti (1),zselé (1),Anyák Napja (1),vacsora (1),street food (1),ketchup (1),töltelék (1),hús (1),ciabatta (1),gyors vacsorák (1),zsemlemorzsa (1),tortazselé (1),ballagás (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),eperszósz (1),karaj (1),mákosguba (1),munkaebéd (1),habfixáló (1),balzsamecet (1),grillkolbász (1),áfonyalekvár (1),buli (1),képviselő fánk (1),borkóstoló (1),nachos (1),rukkola (1),koktél (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),gyümölcslé (1),készülődés (1),jalapeno (1),juhtúró (1),sztrapacska (1),aszalt paradicsom (1),péksütemény (1),zsömle (1),reggeli (1),quesadilla (1),muffinok (1),krém (1),kelt tészta (1),chorizo (1),tavasz (1),koriander (1),szülinap (1),VKF (1),aszalt szilva (1),ragu (1),sertéslapocka (1),sertés (1),pulykamell (1),SAD! (1),steak burgonya (1),rántott tök (1),szilveszter (1),körte (1),penne (1),lapocka (1),vörösbor (1),kandírozott narancshéj (1),köménymag (1),barbérlevél (1),meggylekvár (1),almáspite (1),lilakáposzta (1),ecet (1),sajtos roló (1),kakaós csiga (1),kacsacomb (1),kacsa (1),párolt lilakáposzta (1),rántott (1),panírozás (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),csokiszósz (1),paradicsomkonzerv (1),müzli (1),ételfesték (1),hawaii (1),margarin (1),bevonat (1),kapcsolat (1),kuszkusz (1),pizzafeltét (1),pizzás csiga (1),csokipasztilla (1),bagett (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),csilipaprika (1),lecsó (1),velence (1),grillezés (1),szalonnasütés (1),bográcsozás (1),tökfaragás (1)