A múltkori epres-vaníliás piskóta sikerén felbuzdulva, a hétvégén elkészítettem az említett édességnek a csokis-cseresznyés változatát. (Figyelitek milyen szépen alliterál a csokis-cseresznye? Már a neve alapján is jónak kell lennie a sütinek! :D) Az eper-tejszínhab-vanília triót persze nem egyszerű legyőzni, de azért ez a változat is eléggé ott volt a szeren, úgyhogy érdemes adni neki egy esélyt! :) Jó sütögetést kívánok!

édességek puding cseresznye piskóta kakaópor tortazselé

Hozzávalók a piskótához:

3 tojás

3 ek cukor

3 ek liszt

1 ek cukrozatlan kakaópor

1 csipet só

fél csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók a díszítéshez:

1 csomag pudingpor (nálam epres)

3 ek cukor

fél l tej

30 dkg magozott meggy

1 csomag tortazselé

édességek puding cseresznye piskóta kakaópor tortazselé

Elkészítés:

Első körben a sütőt melegítsd elő 200 fokra és készíts elő egy sütőpapírral kibélelt kb. 20x30-as tepsit.

Ezt követően a tojásokat válaszd szét, majd a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval.

A sárgájához add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd alaposan dolgozd össze az egészet.

Szitáld a tojásos masszához a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet.

Végül forgasd a tésztába a tojásfehérje habot, de óvatosan, nehogy összetörjön.

Egyengesd el a tésztát a tepsibe, majd süsd készre a piskótát kb. 10 perc alatt. 

Míg sül a tészta, a pudingport keverd ki 3 ek cukorral és a tejjel, majd készítsd el a csomagoláson látható utasítás szerint. Hagyd hűlni, de néha keverd át, nehogy megbőrösödjön.

Ha kész a piskóta, takard le, majd tedd félre, hogy a pudinghoz hasonlóan a tészta is ki tudjon hűlni. 

Ha már langyosak össze is állíthatjuk a sütit.

Húzd le óvatosan a sütőpapírt a piskótáról, majd helyezd vissza a tepsibe.

Kanalazd a pudingot a tésztára és kend el egyenletesen.

Ezt követően díszítsd magozott meggyel, majd készítsd el a tortazselét a csomagoláson látható utasítás szerint, és óvatosan öntsd rá a sütire. 

Hagyd megszilárdulni, majd szeletelheted is. :)

Tipp: Én a tortazselé elkészítéséhez a víz egy részét a cseresznye levével helyettesítettem.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.