Ma egy kevésbé dekoratív, de annál finomabb desszertet hoztam Nektek! Puha piskóta, vanília puding, friss eper és lágy tejszínhab. Kell ennél több egy nyári édességhez? Szerintem nem, teli találat! Nem is írok róla többet, egyszerűen ki kell próbálni! :)
Hozzávalók a piskótához:
3 tojás
3 ek cukor
3 púpos ek liszt
1 csipet só
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
Hozzávalók a díszítéshez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 ek cukor
fél l tej
20 dkg eper
250 g habtejszín
3 ek porcukor
1 csomag habfixáló
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy 20x30-as tepsit.
A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd habbá egy csipet sóval.
A sárgáját jó alaposan dolgozd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet.
Óvatosan forgasd bele a tojásfehérje habot, de vigyázz, nehogy összetörjön.
Egyengesd el a tésztát a tepsibe, majd süsd a piskótát aranybarnára. (kb. 10 perc)
Míg sül a tészta, a pudingport keverd ki 3 ek cukorral és a tejjel, majd készítsd el a csomagoláson látható utasítás szerint. Hagyd hűlni, de néha keverd át, nehogy megbőrösödjön.
Ha kész a piskóta, takard le és ezt is hagyd kihűlni.
Az epreket mosd meg, majd szeleteld fel.
A habtejszínt verd kemény habbá a porcukorral és a habfixálóval.
Ezt követően jöhet a süti összeállítása:
Óvatosan húzd le a sütőpapírt a tésztáról, majd helyezd vissza a tepsibe.
A pudingot oszlasd el a piskótán, majd rakd ki eperrel.
Végül díszítsd a habbal egy habzsák segítségével.
Tipp: Ha van kedved szórhatsz rá citromfű leveleket is.
Érdemes szeletelés előtt pár órára hűtőbe tenni, mert sokkal könnyebb dolgod lesz. :)
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek