Már nagyon régóta vártam a mai napot, mert az egyik áruházlánc ezen a héten Mexikói napokat tart!!! Juhéééé! Már százszor átnéztem az újságot, mert imádjuk a mexikói ételeket és ilyenkor végre könnyen hozzá lehet jutni - és az egyéb üzletláncok kínálatához mérten, szélesebb palettából csemegézhet az ember - az alapanyagokhoz. Annyira nagy a baráti társaságunkban is a lelkesedés, hogy az egyik "BFF"-em Mexikói ihletésű "Sweet 16" szülinapi partit rendezett. (Természetesen már 10 éve ünnepelünk 16. szülinapokat, de kicsire nem adunk.) Lényeg, hogy a Barátnőm szuper ötleteket valósított meg: nagyon kreatív volt a díszítés, az ételek/italok pedig különlegesek és isteni finomak voltak. De akkor jöjjön is néhány részlet a buliról!

tortilla gyorsvacsi kukorica bab paradicsom paradicsomszósz paprika chili jalapeno nachos vendégvárók

Italok

Barátnőm nagy Tequila fan, úgyhogy természetesen ezzel az itallal készült a bulira Ő is (és Mi is). Lehetett volna - a már kissé elcsépelt - Tequila Sunrise-ban gondolkodni, vagy a nyalogatós sós/citromos, fahéjas/narancsos, illetve magyaros, paprikás/hagymás verziót alkalmazni, esetleg tisztán inni vagy paradicsomlével, sangriaval kísérni, de Ő, mindezek helyett egy nagyon különleges shot-ot álmodott meg nekünk. Kaktuszlevet és Tequilát kevert össze kb. fele-fele arányban, és így egy nagyon élvezhető, nem túl erős, de annál különlegesebb italt kaptunk. Egy fél cikkely naranccsal és kis keverőpálcikával díszítette a poharakat. 

Ételek

Előételként a Barátnőm kínálótálakra halmozott egy jó adag bébikukoricát, jalapeno paprikát, mexicornt és nacho chipset, amit természetesen az elmaradhatatlan házi salsa szósszal körített. 

Főételként pedig csirkés-zöldséges tortillát szolgált fel, aminek itt is van a receptje:

Hozzávalók 6-8 főre:

- 2 csomag tortillalap

- 1 kg csirkemell

- tortilla fűszerkeverék

- kevés olívaolaj

- 1 üveg fajitas szósz (ha nem kapsz, akkor használj paradicsomszószt)

- 1 db babkonzerv

- 1 db szemeskukorica konzerv és/vagy bébikukorica

- jalapeno paprika ízlés szerint (attól függően mennyire bírjátok az erőset)

- 1- 2 paradicsom,

- 1 nagyobb hagyma

- 3 db kaliforniai paprika: Az a jó, ha minél színesebb, így pl. Barátnőm tett bele piros, sárga és zöld kaliforniai paprikát is. 

- só, bors, chili ízlés szerint

Elkészítés:

Elsőként a csirkét kockázd fel, majd fűszerezd be, a zöldségeket vágd fel, a konzerveket szűrd le.

Ezt követően a csirkét kevés olívaolajon pirítsd meg, majd öntsd hozzá a szószt és a zöldségeket, végül fűszerezd.

Várd meg, míg megpuhulnak a zöldségek és forrald össze az egészet, hogy összeérjenek az ízek.

Sütőben vagy egy serpenyőben néhány perc alatt melegítsd fel a tortillalapokat, majd középre halmozz mindegyikre a zöldséges-húsos szószból. 

tortilla gyorsvacsi kukorica bab paradicsom paradicsomszósz paprika chili jalapeno nachos vendégvárók

Dekoráció

Ha hasonló bulit szeretnél, jöhetnek minden mennyiségben a sombrero-k,  rumbatökök, jalapeno paprikák, kaktuszok és egyéb mexikóra emlékeztető figurák. 

Jó bulizást! :)