A múltkori bonbonom nagyon tetszett az egyik aranyos kis Kolleganőmnek, így arra gondoltam, hogy a névnapjára őt is meglepem egy hasonlóval. Kiderítettem, hogy a meggyet nagyon szereti, így gyorsan összedobtam egy rumos-marcipános-meggyes-étcsokis finomságot. Isten éltessen Noncsi! :)
Hozzávalók 15 db bonbonhoz:
kb. 30 g marcipán
100 g étcsokoládé pasztilla (vagy kisebb darabokra vágott étcsokoládé)
15 db meggy
0,5 dl rum (ha az nincs, akkor esetleg konyak)
Elkészítés:
Elsőként a meggyeket áztasd be egy kevés rumba. (Én nem akartam, hogy nagyon erős legyen, ezért csak olyan 20 percet hagytam ázni, de ha erősebbre szeretnéd, akkor érdemes már órákkal előtte előkészíteni a meggyeket.)
Ezt követően a csoki 2/3-át folyamatos kevergetés mellett, vízgőz felett olvaszd fel.
A többi csokoládét add hozzá a már felolvasztott csokihoz és keverd addig, míg egynemű lesz az egész.
A bonbonforma mélyedéseibe csöppents egy kevés csokit és szépen kend ki a formákat. Forgasd körbe és ellenőrizd, hogy mindenhol befedte-e a csoki a mélyedéseket.
Tedd hűtőbe kb 20 percre, hogy megszilárdulhasson a csokiréteg.
Vedd elő a marcipánt és a rumba áztatott meggyet, majd a marcipánból formázz kis golyókat, aminek a közepébe nyomj 1-1 meggyszemet. (Ha nincs időd "golyócskázni", tegyél mindegyik forma aljára 1 kis darab marcipánt, és arra a meggyet. Én most ezt a rapid módszert választottam.)
Ha megszilárdult a csoki, mindegyik mélyedésbe tegyél egy marcipános-meggyes golyócskát, majd a maradék olvasztott csokival zárd le a bonbonokat. Ha a csoki közben besűrűsödött, melegíts rá egy kicsit.
Tedd hűtőbe a bonbonkákat, majd ha megszilárdult, pattintsd ki a formából őket.
Tipp: Fel is lehet egy az egyben falni az egészet, de ha esetleg ajándéknak szánod, akkor vegyél vagy készíts egy szép dobozt és abba helyezd a bonbonokat. Szuper ajándék a közelgő Anyák Napjára is! :)
Ha tetszett a bejegyzés, gyertek és nézzetek körül a facebook oldalamon is!
Utolsó kommentek