A karácsonyi ajándékozás terén is elég nagy különbségeket látok a környezetemben. Van, ahol a "toronyórát lánccal" elve érvényesül, van ahol az iskolában már megismert módon karácsonyi húzást tartanak a családtagok. Akad, ahol "csak" a gyerekek kapnak ajándékot, illetve egyre több helyen látom, hogy előtérbe kerülnek a DIY ajándék ötletek is. Nekik, és főként az ehető ajándékok kedvelőinek hoztam mára néhány ötletet. Persze az sem baj, ha a karácsonyi asztalra készítitek el az alábbi finomságokat. Tálba rendezgetve szép dísze lesz a szobának és biztosan egyaránt szívesen csemegéznek belőle a családtagok és a vendégek is.

bonbon trüffel karácsony ehető ajándékok advent adventi naptár édességek

1. Kávé fanoknak szuper ajándék, ha készítesz egy kávés marcipános bonbont. Az a szuper benne, hogy szerintem elég könnyű összedobni és nem is kell hozzá túl sok minden.

bonbon trüffel karácsony ehető ajándékok advent adventi naptár édességek

2. A szilvapálinkás bonbont már igazi ínyenceknek ajánlom. Ráadásul a szilva és a fahéj is igazi karácsonyi alapanyag, úgyhogy a siker garantált. Persze nem árt, ha a pálinkát is szereti a megajándékozott. :)

3. Ha már a pálinkánál tartunk: szintén jó választás az alkoholos ízek kedvelőinek a rumos-meggyes házi bonbon is. Persze az édesség erősségét ti tudjátok szabályozni, azzal, hogy mennyi ideig áztatjátok a gyümölcsöt az alkoholba. Csak óvatosan! :)

4. Az egyik - szerintem - legkülönlegesebb, és egyben legfincsibb bonbon, amit eddig készítettem a chilis-tejcsokis. Hatalmas sikere volt az egész családban, úgyhogy hamarosan újra összedobom.

bonbon trüffel karácsony ehető ajándékok advent adventi naptár édességek

5. Ha maradnátok a karácsonyi ízeknél, válasszátok az áfonyás-marcipános bonbont. Az aszalt áfonya, talán kicsit kevésbé gyakori, mint az egyéb aszalványok, így biztosan mindenki örülni fog ennek a különlegességnek. Marcipánnal kombinálva pedig isteni. :)

6. Hozok alternatívát arra is, ha nincs kedvetek/időtök bonbont öntögetni. Ebben az esetben jó megoldás lehet a trüffel készítés. Nagyon gyorsan és egyszerűen össze lehet dobni, mégis igazán látványos finomság. A megajándékozottak általában nem is gondolják, hogy valójában milyen könnyű dolgunk volt.  :)

Próbáljátok ki például ezt a kókuszos-fehércsokis finomságot.

bonbon trüffel karácsony ehető ajándékok advent adventi naptár édességek

Tavaly karácsonykor, konkrétan 24-én délelőtt, hirtelen ötlettől vezérelve tányérra (csak eldobható papír volt) rendezgettem néhány szemet a fenti finomságokból, majd celofánba csomagoltam őket és ezt is odaadtuk kvázi "mellékajándékként" a szülőknek/nagyszülőknek. Kép alapján bevallom elég prolinak tűnik, de élőben nem is nézett ki 1-1 tál olyan rosszul. Ráadásul akkor először készítettem Nekik házilag bonbonokat és trüffeleket, így a meglepetés ereje elfedte a kisebb hibákat. :) Idén már felkészültebb vagyok, és hónapok óta tervezem, hogy milyen édességeket készítsek, és hogyan csomagoljam be majd őket, hogy minél elegánsabb legyen a kis csomag. Ezeket a kulisszatitkokat most nem árulom el, mert a megajándékozottak is olvassák, de ígérem, lesz fotó az idei ajikról is. (Reményeim szerint a tavalyinál kultúráltabb.)

bonbon trüffel karácsony ehető ajándékok advent adventi naptár édességekTipp: Ha tányér helyett valami extrábbat szeretnél, üvegbe is rétegezheted a finomságokat. Persze ehhez elég sok bonbon kell, így akár kombinálhatod a megajándékozott kedvenc bolti csokijával vagy egyéb cukorkákkal, sütikkel is.

További ünnepi süti receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.