Ma ismét a karácsonyi hidegtálakhoz hoztam egy receptet, méghozzá a szerintem igencsak népszerű tormás sonkatekercsét. Valahogy az a tapasztalatom, hogy a töltött tojás mellett ez a másik favorit, ami minden egyes alkalommal, pillanatok alatt eltűnik az asztalról. Ha nem vagyok elég szemfüles, van, hogy már nem is marad, mire én is eljutok odáig, hogy szedjek magamnak. Panni Mama már nagyon cseles, és már előre félretesz néhányat. Nah, persze ő igazi Nagymama és nem magának, hanem az unokáinak tartogatja a finom a falatokat. Ő egyébként pont nem az alábbiakban leírt módon készíti, hanem a töltött tojásokból kimaradt krémet adagolja a sonka szeletekbe. Erre az ételre is igaz tehát, hogy ahányan vagyunk a családban, annyiféleképpen készítjük.
Ha van kedvetek, nézzétek meg az én verziómat, de persze Ti is alakítsátok nyugodtan ízlésetek szerint.
Hozzávalók:
10-15 dkg vékonyra szeletelt sonka
1 alma (Persze ez a hozzávaló simán elhagyható, lehet csak az én családom aberációja, hogy mindenbe almát tesz :D)
1 ek torma (az erősségétől függően több-kevesebb)
2 ek majonéz
10 dkg sajtkrém
2 ek vaj (én Flora Gold Vajas Ízt használtam)
1 kk só
őrölt bors
Elkészítés:
Az almát pucold meg, majd a reszelő legkisebb lyukán reszeld le.
A sajtkrémet jó alaposan dolgozd össze a vajjal, a majonézzel, a tormával és ízesítsd sóval, borssal.
Keverd bele a lereszelt almát is.
Teríts ki egy szelet sonkát, egy csíkban töltsd meg a krémmel, végül jó szorosan tekerd fel.
Én egy csillagcsövű habzsákba tettem a tölteléket és ennek segítségével díszítettem a sonkatekercseket.
További ünnepi ötletekért és receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek