Hozom is a már előre beharangozott kacsacomb receptet. Több duma nincs, beszéljen a kacsa és a recept! :D
Jah, annyi még, hogy ez is a Mamától van. Kezdőknek lehet, hogy kicsit félelmetes nekiállni, de higgyétek el, hogy alig kell hozzá valami és nagyon fincsi lesz, úgyhogy csak bátran! :)
Hozzávalók:
4 kacsacomb
1 dl fehérbor
1-2 narancs
kb. 1-1 kk só, bors, rozmaring, majoranna
1 kk zsír
Elkészítés:
Elsőként mosd meg a kacsacombokat, majd ha esetleg maradt rajta 1-2 apró szálacska, szemöldök csipesszel szedd ki. Irdald be a bőrét.
Töröld szárazra, majd dörzsöld be sóval, borssal, majorannával és rozmaringgal.
Egy serpenyőbe süsd - egy kevés zsíron - mindkét oldalát néhány percig.
Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, majd sorakoztasd tepsibe a combokat.
Öntsd alá a fehérbort, helyezd rájuk a narancs szeleteket és esetleg néhány rozmaring ágat, majd süsd forró sütőben, letakarva kb. 20-30 percig.
Ha megpuhult, vedd le róla a fóliát és süsd 180 fokon kb. 25-30 percig, hogy szép piros és ropogós legyen a bőre.
Tálald párolt lilakáposztával vagy őszi sült zöldségekkel.
Tipp: Ha a kacsacomb nem friss, hanem mélyhűtött, a serpenyőben való elősütést hagyd ki.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek