Tavaly Anyák Napján Mr. Baba még csak 8 napos volt, épp, hogy hazajöttünk a kórházból és próbáltunk össze csiszolódni. Egyébként nem volt nehéz dolgunk vele (utólag már tudom, hogy ez volt a beetetés :D), evett, aludt, hangját sem hallottuk. Így viszonylag könnyen össze tudtunk dobni mellette egy kis DIY ajándékot az újdonsült Nagymamáknak és Dédiknek.

A csokis eper bevonata ugyan nem lett a legszebb, de egy kicsit több idő ráfordítással sokkal jobb eredmény érhető el (ami akkor nekünk érthető módon nem volt), de az íz kárpótolt a külcsínyért. A dobozok egyébként félbevágott kávé kapszulatartó dobozokból készültek (abból dolgoztunk, ami otthon volt), de akár egy szebb tányérra is pakolhatjátok a gyümölcsöket. Nálunk nagyon örültek az ajándéknak. :)  

eper csokoládé fehér csokoládé csoki anyák napja gasztroajándék étcsokoládé

Hozzávalók:

250 g eper

1 tábla fehér csokoládé

1 tábla ét/tejcsokoládé

Elkészítés:

Az epreket elsőként mosd meg, majd papírtörlőn jó alaposan szárítsd meg. 

Tördeld 1-1 kisebb lábosba a csokikat, majd gőz felett külön-külön olvaszd fel.

Az eprek egyik felét a levelénél fogva mártogasd a fehér csokiba, a másik felét meg a sima csokiba.

Tedd sütőpapírra a csokiba mártogatott epreket, majd várd meg míg megszilárdul rajtuk a bevonat.

A sima csokisra csurgass fehér csokoládét, a fehér csokisra pedig fekete csokoládét díszítésnek. 

Hagyd ezt is megszilárdulni, majd pakold kis dobozkákba az epreket.

Csomagold celofánba és címkézd fel.  

eper csokoládé fehér csokoládé csoki anyák napja gasztroajándék étcsokoládé

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.