Ez a nasi szerintem az egyik legnépszerűbb sós vendégváró, hiszen az elkészítése sem egy nagy cucc, ráadásul az alapanyagok aránya is elég egyszerű, hiszen pont ugyanannyi túró, vaj és liszt kell hozzá. Az ízesítés és a díszítés pedig mindenkire rá van bízva. :) Én a reszelt sajt mellett egy kis szezámmagot is használtam, ami tuti választásnak bizonyult. Hogy tovább dicsőítsem a sütit, nem csak frissen finom (bár kétségtelen, hogy úgy a legjobb), hanem másnaposan is megállja a helyét. Nem száraz, nem morzsálódik, egyszerűen úgy jó, ahogy van! :)
Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg vaj
25 dkg liszt
1 csapott ek só
1 tojás
10 dkg sajt
szezámmag
Elkészítés:
A túrót törd át és tedd egy nagy tálba.
Jöhet mellé a hideg vaj, a só és az átszitált liszt is.
Jó alaposan dolgozd össze az alapanyagokat. Ha nagyon ragacsos lenne a tésztád, adhatsz még hozzá egy kevés lisztet. Ez ugye a túró szárazságától függ.
Csomagold folpackba és tedd minimum 1 órára hűtőbe a tésztát.
Lisztezett deszkán nyújtsd ki, majd kend le felvert tojással.
Szórd meg reszelt sajttal és szezámmaggal.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és vegyél elő egy sütőpapíros tepsit.
Vágj tetszőleges szélességű és vastagságú rudacskákat a tésztából, majd tedd át a tepsire.
Süsd kb. 20 percet.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek