Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Joghurtkrémes őszibarackos piskóta

Gy. nagy piskóta fan, így ha megkérdezem, hogy mit süssek, mindig azt válaszolja, hogy PISKÓTÁT! Sosem értettem, hogy mért van annyira érte oda, mert nekem erről a süteményről valahogy mindig a fullasztó, fűrészpor ízű, natúr tészta jutott az eszembe. E miatt nem is nagyon sütöttem neki (tudom, rosszasszony vagyok), de aztán rájöttem (Mama és Gy. Anyukája segítségével), hogy egyrészt nem egy nagy ördőngősség könnyű, levegős piskótát sütni, másrészt krémekkel, gyümölcsökkel és egyéb finomságokkal nagyon fel lehet dobni.

Az már más kérdés, hogy ő kifejezetten a száraz, fullasztó változatért van oda, azt mondja, hogy kávéhoz az a jó...brrrr...najó, egyszer direkt elrontom, hogy meglegyen az öröm! :)

őszibarack joghurt habtejszín porcukor piskóta vanília vaníliás cukor citrom édességek

Hozzávalók a piskótához:

5 tojás

5 ek cukor

1 csomag vaníliás cukor

5 púpos ek liszt

1 csomag sütőpor vagy 1 tk szódabikarbóna

1 csipet só

Hozzávalók a krémhez:

200 g habtejszín

350 g joghurt

4 ek porcukor

1/2 citrom leve és lereszelt héja

1 csomag zselatinfix

4 őszibarack

őszibarack joghurt habtejszín porcukor piskóta vanília vaníliás cukor citrom édességek

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd készíts elő egy 20*30-as tepsit. Béleld ki sütőpapírral.

A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval.

A sárgájába dolgozd bele nagyon alaposan (tényleg nagyon alaposan) a cukrot és a vaníliás cukrot. 

A lisztet keverd össze a sütőporral, majd szitáld az egészet a tojásos-cukros keverékhez. (A szitálást nem érdemes elbliccelni!)

Végül forgasd a felvert tojásfehérjét óvatosan a tésztába.

Öntsd a masszát a tepsibe, majd süsd, míg aranybarna nem lesz a tészta. (Kb. 20 perc.)

Míg sül a piskóta, a habtejszínt verd kemény habbá.

A joghurtot keverd össze a zselatinfixel és a porcukorral, majd forgasd bele a habot is.

A barackokat mosd meg és vágd vékony cikkelyekre.

Ha megsült a tészta, meleg helyen, letakarva hagyd kihűlni, majd húzd le az aljáról a sütőpapírt és egy éles késsel, vágd hosszában 3 részre.

Az első lapot kend meg a joghurtos krém 1/3-val, majd fektesd rá a barack szeletek 1/3-át.

Óvatosan helyezd a krémes-barackos rétegre a 2. lapot, majd ezt is kend meg a joghurtos szósszal és szórj rá barackot.

Végül jöhet az utolsó lap, amire szintén adagolj egy kevés krémet és a rendezgesd el a tetején a maradék őszibarackot.

őszibarack joghurt habtejszín porcukor piskóta vanília vaníliás cukor citrom édességek

Tipp: A tészta hozzávalóinak alapos kikeverése, a tojásfehérje felverése, a liszt átszitálása azért fontos, mert így kerül a levegő a tésztába, és ez által lesz könnyű! Mindenképp érdemes odafigyelni.

Próbáld meg a sütőt nem nyitogatni miközben sül a piskótád, mert összeesik szegény.

Ha nem szeretnéd három felé vágni a piskótát, vágd nyugodtan csak ketté. Úgy is nagyon fincsi lesz.

Barack mellett más gyümölccsel is jól működik. Próbáld ki eperrel, málnával, áfonyával vagy akár cseresznyével is!

A képeken a piskóta-krém-őszibarack rétegek kicsit szét vannak csúszva, mert szeletelés és fotózás előtt nem volt időm hűtőbe tenni. Ha néhány órát pihenteted, mielőtt felvágnád, könnyebb dolgod lesz és sokkal szebbek lesznek a szeleteid az enyimeknél! :)

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Túrófánk

Ugyan a különböző jobbnál-jobb fánkocskák főként februárban, a farsangi forgatag idején kerülnek reflektorfénybe, de szerintem a túrófánk simán lecsúszik nyáron is. Egy erősebb leves után (pl. bab, lencse, gulyás) szuper ebéd lehet, de akár nasinak is tökéletes. Azért szeretem igazán, mert nem olyan nehéz, olajos, mint a szalagos fánk vagy a csöröge. Ráadásul az elkészítése is sokkal egyszerűbb az előbb említett fánk típusoknál. Nálunk nagyon gyakori vendég egész évben! :)

Én barack lekvárral szeretem a legjobban, és Ti? 

fánk édességek túró lekvár

Hozzávalók:

- 250 g túró

- 8 ek rétesliszt

- 4 tojás

- 2 dl tejföl

- fél cs. sütőpor

- 1 kanál cukor

- 1 csipet só

- 3 dl olaj a sütéshez

fánk édességek túró lekvár

Elkészítés:

Elsőként a tojásokat válaszd ketté és a tojásfehérjét verd kemény habbá.

A túrót keverd ki a tojássárgájával, a tejföllel és a cukorral.

A liszthez add hozzá a sütőport és a sót, majd dolgozd bele a tejfölös keverékbe.

Végül a habbá vert tojásfehérjét is forgasd bele óvatosan a tésztába, de vigyázz, hogy nehogy összetörjön.

Melegítsd meg az olajat, majd egy kanál segítségével adagolj kisebb kupacokat a tésztából. Bő olajban, közepes lángon süsd aranybarnára a fánkocskákat, majd szedd papírtörlőre.

Tálald lekvárral, vagy ízlés szerint porcukorral, gyümölcsöntettel.

fánk édességek túró lekvár

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Anya meggyes bedobálósa

Kb. 10-15 éve kaptam Anyukámtól - talán Karácsonyra - egy csilli-villi füzetet, amit azóta is házi készítésű szakácskönyvnek használok. Persze az irány már alapvetően is ki volt jelölve, mert Anya néhány kedvenc, bevált receptjét bele is írta Nekem. Így az első néhány oldalon szerepel a gofri, a csokis muffin, az almás pite és ez a fincsi gyümölcsös bedobálós édesség receptje is.

Persze nem csak meggyel, hanem más gyümölcsökkel is fincsi lesz! :)

meggy pite édességek tejföl

Hozzávalók:

1 nagy doboz tejföl

4 tojás

1 dl olaj

12 ek cukor

16 púpos ek liszt

1 csomag sütőpor

1 mk só

sok-sok magozott meggy

meggy pite édességek tejföl

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 190 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy jó nagy tepsit.

A tojásokat üsd fel, aztán keverd ki jó alaposan a cukorral.

Add hozzá a tejfölt, majd az olajat is. Szórd bele a sót.

A lisztet keverd össze a sütőporral, majd dolgozd bele a tésztába.

Önts a masszát a tepsibe, majd szórd meg a gyümölccsel.

Süsd kb. 30 percig. (Tűpróbával tudod ellenőrizni, hogy átsült-e.)

Tipp: Előzőleg beforgathatod a meggyet egy kevés fahéjas cukorba.

Gyertek fb-ra és instagram-ra is. 

0 Tovább

Hawaii Torta

Barátnőm a szülinapját egy hawaii stílusú bárban ünnepelte. Meg szerettem volna lepni egy - a partihoz illő - tortával, így már jó előre elkezdtem ötleteket keresni. Az ízvilággal nem volt problémám, rögtön megálmodtam, hogy egy ananászos-kókuszos finomságot készítek. A krémhez a kókuszos trüffel recept adta az ihletet. A díszítéssel azonban már nem volt olyan egyszerű dolgom. Jó előre lerajzoltam, hogy mit is szeretnék (hisz minden menő tortatervező így csinálja), de a valóságban nyilván nem egyeztek a méretek, így elég hamar feladtam az eredeti tervet. Azért nagy harcok árán elkészült a torta és az ünnepeltnek csak a torta felvágása után esett le, hogy a süti nem ám cukrászdai, hanem "home made". (Remélem ezt nem az ízéből szűrte le. XD)  

torta szülinap hawaii ananász kókusz fondant ételfesték fehércsoki édességek

Hozzávalók a tésztához:

4 tojás

20 dkg vaj

20 dkg liszt

15-20 dkg cukor ízlés szerint

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

1 dl tej

Hozzávalók a töltelékhez:

3 dl habtejszín

15 dkg fehércsokoládé

10 dkg kókuszreszelék

1 kisebb ananász (rosszabb esetben 1 ananász konzerv)

Hozzávalók a díszítéshez:

fondant, ételfesték, színes napernyők, kagylók, virágok stb.

torta szülinap hawaii ananász kókusz fondant ételfesték fehércsoki édességek

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, majd készíts elő egy szilikonos vagy egy sütőpapírral kibélelt, közepes méretű, kerek tortaformát.

A cukrot és a vaníliás cukrot keverd ki a vajjal, majd egyesével add hozzá a tojások sárgáját.

A lisztet dolgozd össze a sütőporral, majd szitáld a vajas keverékhez.

Lazítsd tejjel.

A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd forgasd óvatosan a tésztába.

Egyengesd a masszát a tortaformába, majd süsd kb. 20-25 percig. (Tűpróbával ellenőrizheted, hogy kész-e.)

A krémhez a tejszínt öntsd egy lábosba, majd kezdd el melegíteni. Tördeld bele a csokit és olvaszd fel benne. Keverd össze, hogy egynemű legyen.

Ha kész zárd el alatta a gázt, majd ha már egy kicsit kihűlt add hozzá a kókuszreszeléket is. 

Az ananászt pucold meg, majd vágd vékony szeletekre.

Ha közbe a torta kihűlt, szedd ki a tortaformából és vágd ketté. Az alját kend meg a kókuszos-fehércsokis krém 2/3-val, majd oszd el rajta az ananász karikákat. 

Tedd rá a torta tetejét, majd a maradék krémmel vékonyan kend be kívülről a tortát.

torta szülinap hawaii ananász kókusz fondant ételfesték fehércsoki édességek

Most jön a neheze, a fondant. Nyújts ki kör alakúra étkezési keményítős deszkán egy nagyobb darab (a receptben szereplő mennyiségnek kb. a felét) fehér fondantot, majd tekerd fel a nyújtófára. Terítsd rá a tortára, majd szépen (hahaha) egyengesd el, simítsd rá. Vágd le körbe a felesleges anyagot. 

Ha kidühöngted magad, hogy már megint bénán sikerült felrakni a borítást, esetleg el is szakadt, neki is állhatsz a díszítésnek, hogy eltakard a hibákat. (Ha te zen nyugalommal rendelkezel, a dühöngés rész értelem szerűen kihagyható. XD)

Ételfestékkel színezz be a maradék fehér fondantból kis diónyi labdácskákat, majd ezeket is nyújtsd ki. (Ha az ételfestéktől túl lágy lenne az állaga, adj hozzá egy kevés porcukrot.)

Vágd ki a betűket (előzőleg nyomtathatsz sablont) különböző színekből, majd rakosgasd fel a tortára.

Készítsd el a strandtörölközőt és a papucsot is, majd jöhetnek oldalra a szörfdeszkák. 

Egy kevés olvasztott vajjal tudod rögzíteni az elemeket. 

Végül felkerülhetnek az egyéb díszítések, koktélos napernyők, kagylók, virágok.

Tipp: Ha nem szeretnél a fondanttal bajlódni, használhatsz boltit is, de akár keverhetsz egy kicsit több krémet és akkor vastagon be tudod vele vonni a tortát. Ebben az esetben rakd ki a tetejét is ananásszal.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Csokis-málnás palacsinta

Ezeket a képeket nagyon értékeljétek (bár annyira nem jók), mert ötszáz és egyezer km/órás szélben készítettem őket Velencén a teraszon. Előkaptam Mama legféltettebb arany damasztabroszát, rátoltam egy csipketerítőt, majd jöhetett a csokis-habos-málnás palacsinta-csoda. Terpeszben ráálltam az abrosz 2 szélére, öcsém a másik kettőre és lőttem felülnézetből - az elképzeléseim szerint - jobbnál jobb fotókat. Persze pozíciót kellett váltanom, letérdelnem/lehasalnom, hogy szemből is csinálhassak pár képet, de természetes az a fél másodperc, amíg nem fogta semmi a terítőt, elég volt ahhoz, hogy a szél felkapja és belefújja a csokis-habos-málnás csodába. :D  Hát az arany terítő ezek után természetesen még gyönyörűbb lett és Mama nagyon örült az új hobbimnak! :)

palacsinta édességek teszínhab gyömölcs málna kakaó kakaópor csokiszósz

Hozzávalók:

4 tojás

40 dkg liszt

4 ek kristálycukor

3 dl tej

2 dl szóda

olaj a sütéshez

kakaópor, tejszínhab, málna, ribizli, csokiöntet a töltelékhez

palacsinta édességek teszínhab gyömölcs málna kakaó kakaópor csokiszósz

Elkészítés (nem lesz hosszú, becsszó XD):

A hozzávalókat keverd össze, majd letakarva pihentesd fél órát.

A palacsintasütőbe hevíts néhány csepp olajat, majd tegyél kb. egy merőkanálnyi (attól függ milyen vastagra szeretnéd a kész palacsintáid) tésztát a serpenyőbe.

Csillagromboló csuklómozdulatokkal terítsd szét a tésztát a palacsintasütődbe, majd süsd mindkét oldalát néhány percig.

Töltsd meg kakaóval és málnával a palacsintákat, majd díszítsd csokiöntettel , tejszínhabbal és gyümölccsel. (És ezeken kívül persze azzal, amivel akarod. Például egy fincsi barack-ribizli vagy meggy lekvárral! :D)

palacsinta édességek teszínhab gyömölcs málna kakaó kakaópor csokiszósz

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb és újabb posztokról.

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek