Karácsonykor a családunkban a hagyományos sütiket, például a bejglit és a zserbót mindig Nagymamám készíti. Az Ő cukrászművészetével nem tudnám felvenni a versenyt így minden évben már jó előre kitalálom, hogy milyen különleges édességet készítsek. Idén egy fincsi almás muffinra esett a választásom, amit egy mascarponés fehércsokis krémmel díszítettem. 


karácsony muffin fehércsoki alma mascarpone gyors muffinokHozzávalók a tésztához:

-30 dkg liszt

-15 dkg cukor

-10 dkg puha vaj

-3 db tojás

-fél csomag sütőpor

-30 dkg reszelt alma

-fahéj

Hozzávalók a krémhez:

-25 dkg mascarpone

-1 tábla fehércsoki

-2-3 ek porcukor

-cukorgyöngy a díszítéshez

Tészta elkészítése:

Elsőként a sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin sütődet.

A tojást a cukorral, majd a vajjal keverd habosra robotgép segítségével. 

A liszthez add hozzá a sütőport és a fahéjat, majd az egészet dolgozd bele a tojásos, cukros, vajas masszába. 

Végül keverd bele a reszelt almát is, és adagold a tésztát a muffinformába. Elég ha körülbelül 2/3-ig töltöd ki a mélyedéseket. 

180 fokon körülbelül 20 percig süsd. Tűpróbával tudod ellenőrizni.

Krém elkészítése:

Egy kicsi lábosba törj kockákra 1 tábla fehércsokit és gőz fölött olvaszd fel. 

Keverd össze a mascarponét a porcukorral és csurgasd hozzá az olvadt fehércsokoládét. Tedd hűtőbe felhasználásig.

Díszítés:

A mascarponés krémet adagold habzsákba és díszítsd vele a kihűlt muffinokat. Úgy a legegyszerűbb ha középről indítod a "csigavonalat". Ha nincs habzsákod egy uzsonnás zacskóból is készíthetsz, úgy, hogy levágod az egyik csücskét vagy akár egy lapos késsel is rákenheted a krémet a sütik tetejére.

Végül szórd meg a muffinokat dekorcukorral. Én fehér-arany golyócskákat választottam a karácsonyra tekintettel. :) 

 Kb. 24 db muffin lesz belőle!