A következő receptet azért szeretem nagyon, mert nem kell hozzá méricskélni, elég egy 1,5 dl-es csésze vagy egy kicsi joghurtos doboz. Tudjuk, hogy alapból is egyszerű a muffinokat elkészíteni, de így, hogy mérleg sem kell hozzá, még könnyebb dolgunk van. Nagyon feldobja a friss, puha őszibarack és a ropogós, savanykás áfonya. Az ízvilág pedig igazi nyári! :) Süssétek meg, míg ilyen szuper az idő!

barack áfonya gyors muffinok joghurt olaj vaníliás cukor

Hozzávalók 12 darabhoz: 1 csésze=1,5 dl

1 csésze natúr joghurt (1 kis doboz)

3/4 csésze cukor

3/4 csésze olaj

2 tojás

1 csomag vaníliás cukor

2 csésze liszt

1/2 csomag sütőpor

2 csésze őszibarack

1 csésze áfonya

barack áfonya gyors muffinok joghurt olaj vaníliás cukor

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin sütődet és a muffin papírokat.

A cukrot jó alaposan keverd ki a tojással, majd add hozzá a joghurtot és az olajat is.

A lisztet és sütőport szintén keverd össze, majd szitáld a joghurtos keverékhez.

A barackot kockázd fel, majd dolgozd bele a tésztába az áfonya felével együtt.

Adagold muffin papírokba, majd a szórd a sütik tetejére a maradék áfonyát.

Süsd kb. 20 percig.

barack áfonya gyors muffinok joghurt olaj vaníliás cukor

Tipp: A hozzávalók kiméréséhez én 2 db kicsi joghurtos dobozt használok. Az egyikbe kimérem a száraz hozzávalókat (liszt, cukor) és a gyümölcsöket, majd el is mosogatom, és elteszem a következő alkalomra.

Belekeverem a tésztába a joghurtot és ennek a dobozába mérem ki az olajat is. Ez a "mérce" mehet is a kukába, így nem kell az olajos joghurtos dobozt mosogatni.   

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon!