Kint ugyan már erőteljesen színesednek a levelek és egyre hűvösebb az idő, a piacokon mégis sok helyen látni friss, gyönyörű őszibarackot. Mi is minden hétvégén úgy megyünk le Velencére, hogy na, most aztán leszedjük az összeset, de valahogy mindig csak egy kevés érik be. Ami egyébként ideális, mert július eleje óta folyamatosan el vagyunk látva barival. Persze minden jó véget ér egyszer, így a nyári szezon lezárásaként hozok egy utolsó barackos receptet. Még most érdemes elkészíteni, mert sajnos a frissre közel egy évet várnunk kell.

őszibarack barack édesség piskóta puding tortazselé tej cukor tojás liszt vaníliás cukor

Hozzávalók a piskótához:

3 tojás

3 ek cukor

3 púpos ek liszt

1 csipet só

fél csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

őszibarack barack édesség piskóta puding tortazselé tej cukor tojás liszt vaníliás cukor

Hozzávalók a díszítéshez:

1 csomag fehércsokoládés pudingpor

3 ek cukor

fél l tej

4 nagyobb őszibarack

1 csomag átlátszó tortazselé

őszibarack barack édesség piskóta puding tortazselé tej cukor tojás liszt vaníliás cukor

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy 20x30-as tepsit.

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd habbá egy csipet sóval.

A sárgáját jó alaposan dolgozd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet.

Óvatosan forgasd bele a tojásfehérje habot, de vigyázz, nehogy összetörjön.

Egyengesd el a tésztát a tepsibe, majd süsd a piskótát aranybarnára. (kb. 10 perc)

Míg sül a tészta, a pudingport keverd ki 3 ek cukorral és a tejjel, majd készítsd el a csomagoláson látható utasítás szerint. Hagyd hűlni, de néha keverd át, nehogy megbőrösödjön.

Ha kész a piskóta, takard le és ezt is hagyd kihűlni.

Az őszibarackokat mosd meg, majd szeleteld fel.

A zselatint készítsd el a csomagoláson látható utasítás szerint.

Ezt követően jöhet a süti összeállítása:

Óvatosan húzd le a sütőpapírt a tésztáról, majd helyezd vissza a tepsibe.

A pudingot oszlasd el a piskótán, majd rakd ki a barackkal.

A kicsit pihentetett tortazselét öntsd középről kiindulva a sütire.

Szeletelés előtt hűtsd be. 

őszibarack barack édesség piskóta puding tortazselé tej cukor tojás liszt vaníliás cukor

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.