A gyümölcskenyérben az a legjobb, hogy ezerféleképp variálható. Ahogy haladunk előre a nyárba mindig az épp aktuális gyümölcsökkel készíthetjük. Éppen ezért én most meggyet és ribizlit használtam. A nagy forróságban különösen jó választásnak tartom ezt a két savanykás gyümölcsöt, mert sokkal üdítőbb, frissebb összhatása lesz így az édességünkek. Imádjuk reggelire, délutáni uzsira, de csak úgy nasiként is elfogadjuk. :) Ti milyen gyümölcsökkel próbáljátok ki?
Hozzávalók:
250 g liszt
fél csomag sütőpor
2 tojás
160 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
170 g vaj
20-30 dkg gyümölcs ízlés szerint (nálam most ribizli és meggy)
1 ek kristálycukor
2-3 ek citrom vagy narancslé
Elkészítés:
A gyümölcsöket mosd meg, és tegyél félre egy maréknyit a díszítéshez.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd készítsd elő a gyümölcskenyér formádat. (Ha nem szilikonos, akkor kend ki vajjal, majd szórj bele egy kevés lisztet.)
A tojásokat, a puha vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot mérd egy nagy tálba. Öntsd hozzá a sütőporos lisztet, majd alaposan dolgozd össze az egészet.
Tedd a tészta 1/3-át a forma aljába, majd szórd rájuk a gyümölcsök felét.
Megint jöhet egy adag tészta, majd a gyümölcs, végül zárd le az egészet a maradék tésztával.
Süsd kb. 50 percig. (Tűpróbával ellenőrizheted.)
Ha elkészült, hagyd kihűlni a sütit, majd vedd ki a formából.
A félretett gyümölcshöz add hozzá a citrom/narancs kifacsart levét és a kristálycukrot, majd halmozd az egészet a süteményre.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek