A gyümölcskenyérben az a legjobb, hogy ezerféleképp variálható. Ahogy haladunk előre a nyárba mindig az épp aktuális gyümölcsökkel készíthetjük. Éppen ezért én most meggyet és ribizlit használtam. A nagy forróságban különösen jó választásnak tartom ezt a két savanykás gyümölcsöt, mert sokkal üdítőbb, frissebb összhatása lesz így az édességünkek. Imádjuk reggelire, délutáni uzsira, de csak úgy nasiként is elfogadjuk. :) Ti milyen gyümölcsökkel próbáljátok ki? 

gyümölcs ribizli meggy édességek gyümölcskenyér citrom narancs tojás cukor vaníliás cukor vaj

Hozzávalók:

250 g liszt

fél csomag sütőpor

2 tojás

160 g porcukor

1 csomag vaníliás cukor

170 g vaj

20-30 dkg gyümölcs ízlés szerint (nálam most ribizli és meggy)

1 ek kristálycukor

2-3 ek citrom vagy narancslé

gyümölcs ribizli meggy édességek gyümölcskenyér citrom narancs tojás cukor vaníliás cukor vaj

Elkészítés:

A gyümölcsöket mosd meg, és tegyél félre egy maréknyit a díszítéshez. 

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd készítsd elő a gyümölcskenyér formádat. (Ha nem szilikonos, akkor kend ki vajjal, majd szórj bele egy kevés lisztet.)

A tojásokat, a puha vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot mérd egy nagy tálba. Öntsd hozzá a sütőporos lisztet, majd alaposan dolgozd össze az egészet.

Tedd a tészta 1/3-át a forma aljába, majd szórd rájuk a gyümölcsök felét.

Megint jöhet egy adag tészta, majd a gyümölcs, végül zárd le az egészet a maradék tésztával.

Süsd kb. 50 percig. (Tűpróbával ellenőrizheted.)

Ha elkészült, hagyd kihűlni a sütit, majd vedd ki a formából.

A félretett gyümölcshöz add hozzá a citrom/narancs kifacsart levét és a kristálycukrot, majd halmozd az egészet a süteményre.

gyümölcs ribizli meggy édességek gyümölcskenyér citrom narancs tojás cukor vaníliás cukor vaj


Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.