A rendes keksz alapú sajttorta elkészítésétől sokáig féltem, mert évekkel ezelőtt egy karácsonyi meggyes-gesztenyés desszert nem sikerült túl fényesen. A sütinek ugyanúgy olvasztott vajjal elkevert darált keksz volt az alapja, mint a sajttortáknak, de a "tészta" egyáltalán nem akart összeállni. Valószínűleg a túl sok kekszhez, túl kevés vajat öntöttem, ráadásul a hűtőbe sem tettem be megszilárdulni. Szeletelni egyáltalán nem lehetett, de azért a süti nem ment kárba: kikanalaztuk a formából. :) 

A lenti receptnél viszont nem fogtok csalódni, a süti - a kekszes alappal együtt - tökéletesen kijön a formából, úgyhogy próbáljátok ki nyugodtan!

sajttorta Édességek krémsajt tejföl zabkeksz tojás gyümölcs eper szeder ribizli cheesecake édességek

Hozzávalók:

150 g zabkeksz

50 g vaj

300 g krémsajt

3 ek porcukor

100 g tejföl

3 tojás

1 kk vanília aroma

1 citrom leve és lereszelt héja

Gyümölcsök a díszítéshez (nálam eper, szeder és ribizli)

sajttorta Édességek krémsajt tejföl zabkeksz tojás gyümölcs eper szeder ribizli cheesecake édességek

Elkészítés:

A zabkekszet daráld le vagy törd minél finomabbra.

A vajat olvaszd meg és keverd össze a keksszel. 

Adagold 24 db muffinforma aljába. Én szilikonosat használtam.

Tedd hűtőbe, míg összekevered a krémsajtos részt.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és tegyél egy vízzel teli sütésálló edényt a sütőd aljára, hogy gőz képződjön.

A krémsajtot dolgozd össze a porcukorral és a tejföllel, majd egyesével add hozzá a tojásokat is.

Reszeld le a citrom héját, majd öntsd a krémsajtos keverékhez a citromlével és a vanília aromával együtt.

Adagold a kekszes réteg tetejére.

Süsd kb. 25 percig.

Ha kihűltek a mini sajttorták könnyen ki tudod szedni a formából.

Tedd tányérra őket és díszítsd friss gyümölcsökkel ízlés szerint.

sajttorta Édességek krémsajt tejföl zabkeksz tojás gyümölcs eper szeder ribizli cheesecake édességek

A facebook oldalam eléréséhez kérlek kattints ide.