Nem a legegyszerűbb süti, azt előre leszögezem, mert elég pepecselős. Ellenben nagyon dekoratív, úgyhogy szerintem érdemes egy kicsit több időt szánni rá. Sajnos esős napokból mostanában amúgy is bőven kijut, így biztos mindenki talál egy olyan délutánt, amikor ráér sütögetni. Akár még kisgyerekkel is jó program lehet, hiszen a tésztaköröcskéket ők is ki tudják szaggatni, a gyümölcsös díszítésben pedig szuper segítségek lehetnek. :)

gyümölcskosárka kakaó málna eper szeder ribizli meggy cseresznye linzertészta puding édességek

Hozzávalók a tésztához:

10 dkg vaj

30 dkg liszt

2 ek cukrozatlan kakaópor

10 dkg porcukor

1 tojás

1-2 ek tejföl

Hozzávalók a töltelékhez:

epres pudingpor

0.5 dl tej

3 ek cukor

gyümölcsök: például eper, málna, szeder, ribizli, szamóca, áfonya, meggy, cseresznye

gyümölcskosárka kakaó málna eper szeder ribizli meggy cseresznye linzertészta puding édességek

Elkészítés:

A kakaóport jó alaposan keverd össze a liszttel, majd a hideg vajat is morzsold bele.

Gyúrd össze a többi hozzávalóval és tedd hűtőbe minimum egy órára, de akár egy éjszakán át pihentetheted. 

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és készítsd elő a formáid. Ha nem szilikonossal dolgozol, olajozd ki, nehogy beleragadjanak a kosárkák.

Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát és egy nagyobb pohár segítségével szaggass akkora köröket a tésztából, ami illik a formáidba.

Óvatosan nyomkodd bele a tésztaköröcskéket a mélyedésekbe. Az a jó, ha kicsit kilóg a tészta a kosárformából, mert kissé összesülnek! 

Kb. 10-15 percig süsd őket.

Amíg sülnek a kosarak, készítsd el az epres pudingport a csomagoláson látható utasítás szerint.

A gyümölcsöket mosd meg, az epret karikázd fel.

Oszd el a pudingot a tésztakosárkákba, majd díszítsd őket a gyümölcsökkel.

gyümölcskosárka kakaó málna eper szeder ribizli meggy cseresznye linzertészta puding édességek

További ötletekért kérlek látogass el a facebook oldalamra.