Ősszel-télen előkerül a konyhaszekrényünk mélyéről egy fém kekszes doboz, amit szinte minden hétvégén feltöltök friss házi kekszel. Hét közben aztán rá tudunk járni és kávé, tea mellé elcsenünk 1-2 szemet. :) Persze próbálok kísérletezni, újítani, hogy ne mindig a megszokott finomságokat süssem. Ennél a receptnél a karácsonyi ízekre próbáltam fókuszálni, és azt hiszem ez sikerült is. Ráadásul nem csak az ízvilága, hanem az illata is ünnepi ennek a keksznek. Ahogy bekerül az első adag a sütőbe, isteni fahéjas aroma száll a levegőbe, amit még napokig érezhetünk a lakásba. Egyszerűen imádom! :)
Hozzávalók 3 tepsinyi kekszhez:
250 g liszt+egy kevés a nyújtáshoz
1 tojás
160 g hideg vaj
120 g porcukor
2 kk fahéj
1 mk őrölt szegfűszeg
1 mk ánizs
1 narancs finomra reszelt héja (esetleg néhány csepp a levéből)
Elkészítés:
A lisztet öntsd egy nagy tálba, majd morzsold össze a hideg vajjal.
Szitáld hozzá a porcukrot, add hozzá a fűszereket, a narancs lereszelt héját és a tojást.
Gyors mozdulatokkal dolgozd össze, majd folpackba csomagolva pihentesd minimum 1 órát a hűtőben.
Lisztezett deszkán nyújt 3-4 mm vastagságúra a tésztát, majd sütipecséttel nyomdázz és szaggass belőle kis kekszeket. (Persze használhatsz simán valamilyen karácsonyi kiszúró formát is.)
Tedd sütőpapíros tepsire a kekszeket, majd süsd 180 fokra előmelegített sütőben 11-12 percig.
Tipp: Ha nagyon nem állna össze a tészta, adhatsz hozzá néhány csepp narancslevet is.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Az adventi naptár eléréséhez klikk ide.
Utolsó kommentek