Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mézeskalács (házikó)

Jó 5 éve annak, hogy pont a karácsony előtti hétvégén betegedtem meg. Gy.-nek meghívása volt az egyik haverja szülinapjára, de mivel hipercuki (és gondolom félt a hisztimtől :D) otthon maradt velem. Ráadásul, kitalálta, hogy készítsünk együtt egy mézeskalács házikót, ami ugye feledteti a betegségemet. Annyira élveztük, hogy azóta szinte már hagyomány, hogy minden évben próbálkozunk családilag kisebb-nagyobb sikerrel.

Tavaly ráadásul belefutottam egy klassz kezdeményezésbe. A budapesti Bálna ad otthont minden évben a Mézeskalácsvárosnak. Már jó előre "telket kell foglalni" hozzájuk. Később már "csak" annyi a dolgunk, hogy megálmodjuk, hogy mit is szeretnénk készíteni (ez lehet egy picike házikó, de akár a Parlament is), majd otthon megsütjük, összeállítjuk, kidekoráljuk az építményt, végül a helyszínen "beépítjük" a városkába. Tavaly mi a Budafoki templomot készítettük el (najó, igazából egy átlagos templomot, csak bónuszként hozzá csaptunk egy BUDAFOK feliratot), amit aztán a két ünnep között megmutogattunk a Bálnában az egész kiterjedt családnak és a nagyközönségnek is.

Ma két, kicsit eltérő mézeskalács receptet hoztam Nektek: az egyik teljesen formatartó, és kicsit keményebb, masszívabb is. Ebből a tésztából egy fokkal egyszerűbb építkezni, mi is ebből készítettük a templomot. A másik pedig a kolléganőm receptje, ez az igazi "rögtönpuha", isteni mézeskalácsé, ami aprósütinek is tökéletes.

mézeskalács karácsony advent adventi naptár méz tojás liszt vaj mézeskalács fűszerkeverék cukormáz dekorcukor

Hozzávalók a masszívabb tésztához:

15 dkg vaj

3 tojás

40 dkg méz

1 kg liszt

30 dkg porcukor

1 tk szódabikarbóna

1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék

Hozzávalók a puha tésztához :

12 dkg vaj

2 db tojássárgája

20 dkg méz

34 dkg liszt

csipet só

1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék

Hozzávalók a cukormázhoz:

1 tojásfehérje

porcukor

néhány csepp citromlé

esetleg ételfesték

+Cukrok, ehető gyöngyöcskék, drazsék, csokik, gumicukrok a dekoráláshoz

mézeskalács karácsony advent adventi naptár méz tojás liszt vaj mézeskalács fűszerkeverék cukormáz dekorcukor

Elkészítés:

A száraz anyagokat mérd ki, üsd hozzá a tojásokat, majd dolgozd bele a langyos, folyós mézet és a puha vajat is.

Kézzel gyúrd össze az egészet, majd hűvös helyen hagyd állni kb. 1 órát.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

Lisztezett deszkán nyújtsd 3-4 mm vékonyra, majd jöhetnek a különböző karácsonyi formák.

Szúrd/vágd ki a tésztából a kívánt alakokat, majd tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire. Arra figyelj, hogy egyszerre kb. egyforma méretű formákat süss, mert a kisebbek, hamarabb kész lesznek.

Süsd kb. 5-6 percig a mézeskalácsokat.

Díszítés:

Cukormázat tojásfehérjéből és egy tonna porcukorból tudsz keverni. Egy kisebb tálba üsd bele a tojást, majd adagold hozzá a cukrot. Nagyon sokat felvesz, úgyhogy ne aggódj, ha még fél óra kevergetés után is folyósnak tartod. Ha sikerül homogénra keverni a cukormázat és nem is túl híg már, tedd egy egyszerű zacskóba, amin vágj egy nagyon pici lukat. Ezen keresztül tudod díszíteni majd a kalácsokat.

Egy kevés citromlevet is facsarhatsz előzőleg a cukormázba, hogy ne legyen olyan édes, illetve néhány csepp ételfesték segítségével színezni is tudod a krémet.

A kihűlt mézeskalácsokat díszítsd a mázzal és a cukorkákkal ízlés szerint.

Tippek a házépítésre:

Ha mézeskalácsházat szeretnél építeni, kicsit nehezebb dolgod van. Ebben az esetben először papírból készítsd el az "alaprajzot". A minta alapján vágd ki a tésztából az alapot, az oldalakat, a tetőt, de ne feledkezz el az ajtókról, ablakokról és a kéményről sem. (Mi az alablakok helyére öszetört keménycukrot szoktunk szórni, ami sülés közben szépen megolvad, és igazi üvegtáblának tűnik.)

A cukormáz segítségével egyesével állítsd össze az elemeket és bőven hagyj időt a száradásra, különben széteshet az egész. (Mi volt már, hogy hőlégfúvóval segítettünk rá a száradásra. :D) Az oldalakkal kezd, rögzítsd őket erősen az alaphoz és egymáshoz. Ezt követően jöhet a tető, a kémény, az ablakok, ajtók, esetleg kerítés, karácsonyfa/hóember a "kertbe".

Ha megvan az alap, érdemes tényleg pihentetni néhány órát, vagy akár egy napot is, és csak másnap díszíteni, így tuti van ideje megkötnie a cukormáznak.

Ezt követően jön az én kedvenc részem, amikor felragasztjuk a cukormázzal a cukorkákat, drazsékat és az egyéb díszítő elemeket. Egyszerűen imádom kicsicsázni a házacskákat. :) Gyerekekkel is szuper elfoglaltság lehet!

Utána már csak az a dolgunk, hogy csodáljuk a kész műremekeket.

mézeskalács karácsony advent adventi naptár méz tojás liszt vaj mézeskalács fűszerkeverék cukormáz dekorcukor

Remélem meghoztam a kedvetek egy kis mézeskalács sütéshez! :)

További ünnepi receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Lekváros csillagok

 Nem vagyok oda kifejezetten az aprósüteményekért (még az esküvőmön is az utolsó pillanatban gondoltam meg magam és rendeltem egy jó adagot), de a Karácsony nálunk nem telhet el, e nélkül a lekváros csillag nélkül. Szerintem nem is a süti, ami igazán nélkülözhetetlen, hanem maga a sütés, az elkészítés folyamata:

Mindig megbeszéljük előre Anyával, hogy mikor állunk neki a nagy süti projektnek. Anya megígéri, hogy begyúrja a tésztát, ezzel szemben, mire odaérek valószínűleg még néhány hozzávaló is hiányzik. Ilyenkor lecsattogok a Mamához kuncsorogni egy kis porcukrot (még, jó, hogy az alsó szinten lakik), majd próbálom sürgetni a tészta összeállítását. Persze nem lehet ám, csak úgy nekiveselkedni, mert pihentetni kell egy kicsit a hűtőben, de ez nem is baj, mert a formákat Anya tavaly óta nem használta, így azokat is elő kell túrnom valahonnan a poros fiók mélyéről. Ilyenkor már a vérnyomásom kezd a magasba szökni, de amint kinyújtjuk és kisszagatjuk az első adagot, kezd visszakúszni az eredeti tartományba. Persze az időzítős sütő ellenére is sikerül megégetnünk jó pár szemet+szépen lassan előkerül Apa, Gy. és a tesóim is, akik amint kisül egy adag, el is tüntetik a nagy részét. Mi hiába számolgatjuk kétségbeesetten az alsó és felső csillagokat, tök felesleges, mert a végén úgy sem stimmelnek a számok. :D Hogy lekössük a férfiakat előszedjük a lekvárokat, tegyék hasznossá magukat és kenjék szépen meg a sütiket. Így persze még rosszabb lesz a helyzet, mert még finomabbak lekvárral a csillagok, még gyorsabban fogy tehát a süti. Némi vigasz, hogy azért valamennyi szokott maradni a karácsonyi asztalra is! :D

karácsony édességek aprósütemény lekvár tojás vaj liszt porcukor keksz citrom baracklekvár advent adventi naptár

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt

12 dkg vaj

8 dkg porcukor

1 tojás sárgája

1 kk citromlé

1 citrom reszelt héja

+lekvár (én a sárgabarackot szeretem hozzá a legjobban)

karácsony édességek aprósütemény lekvár tojás vaj liszt porcukor keksz citrom baracklekvár advent adventi naptár

Elkészítés:

A lisztet morzsold el a hideg vajjal, majd szitáld hozzá a porcukrot is.

Jöhet hozzá a tojás sárgája és a citrom is.

Gyors mozdulatokkal gyúrd össze az egészet. Ha nagyon nem állna össze, adj hozzá még 1-2 ek citromlét vagy hideg vizet.

Csomagold folpackba és tedd hűtőbe minimum 1 órára, de akár egy egész éjszakára is.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és készíts elő 2-3 sütőpapírral bélelt tepsit.

Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát néhány mm vékonyra, majd szaggass belőle csillagokat vagy más neked tetsző formát.

A kiszaggatott csillagok felének közepét szúrd ki egy kisebb formával.

Süsd őket kb. 5-7 percig. Amint érzed, hogy illata van a sütinek, már vedd is ki, mert nagyon gyorsan megégnek.

A kihűlt csillagokat kend meg lekvárral, majd nyomd rá a kilukasztott csillagokat tetőnek.

Tipp: A kisült tészta csillagokat néhány napig eltarthatod sütis dobozban is. A vendégség előtti este - vagy akár aznap délelőtt - már csak meg kell kenni lekvárral a sütiket. Pepecselősnek tűnik, de ez a folyamat már gyorsan készen van. Ha sokkal hamarabb megkened lekvárral, a tészta - vékonysága miatt - nagyon átázik. Mi frissen szeretjük, de persze ízlések és pofonok. Érdemes kísérletezni! :)

További ünnepi süti receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Amerikai fahéjas csiga

A 31. Blogkóstoló játék keretében a Parfé blog receptjei közül válogathattam. Már első pillanatban megakadt a szemem az amerikai fahéjas csigán, hiszen ez a péksüti tökéletes egy laza vasárnapi reggelinek. Aztán persze mindig közbe jött valami a hétvégéken, és végül egy szabis, keddi napon sikerült megsütnöm ezt a finomságot. Életünk legjobb reggelije lett volna, annyira jól sikerültek a csigácskák, de 1-2 falatnál több nem ment le egyikünknek sem, annyira izgultunk egy délelőtti esemény miatt. Persze miután rendben lezajlott minden, jöhettek a csigácskák és nem csak eddigi életünk legszebb reggelije, hanem a legszebb napja lett! :)

A tanulság tehát: ha jót akartok magatoknak, süssetek fahéjas csigát! :D

Az eredeti recepten egyébként én annyiban változtattam, hogy szárított élesztő helyett, frisset használtam, illetve mind a tölteléknél, mind a máznál elfeleztem a cukor mennyiségét.


tej cukor vaj tojás liszt élesztő mascarpone fahéj blogkóstoló ráérős reggelik

Hozzávalók a tésztához:

2,5 dl tej

10 dkg cukor

8 dkg vaj

2 tojás

55 dkg finomliszt

1 csipet só

fél kocka élesztő

tej cukor vaj tojás liszt élesztő mascarpone fahéj blogkóstoló ráérős reggelikHozzávalók a töltelékhez:

8 dkg vaj

5 dkg cukor

2,5 ek fahéj

Hozzávalók a mázhoz:

10 dkg mascarpone

8 dkg vaj

5 dkg porcukor
 

tej cukor vaj tojás liszt élesztő mascarpone fahéj blogkóstoló ráérős reggelik

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, majd morzsold bele az élesztőt. Előzőleg adj hozzá egy kis cukrot is, hogy könnyebben felfusson.

A lisztet, a tojást, a cukrot, a vajat és a sót mérd ki egy nagy tálba, majd öntsd hozzá a felfuttatott élesztős tejet.

Alaposan dolgozd össze az egészet. (Használhatod a robotgép dagasztó karját is.)

Takard le konyharuhával és meleg helyen, minimum egy óra alatt keleszd a duplájára.

A töltelékhez a vajat kicsit olvaszd meg, majd keverd hozzá a cukrot és a fahéjat is.

Ha megkelt, lisztezett deszkán nyújtsd kb. 40x50-es téglalappá.

Kend meg a fahéjas töltelékkel és a hosszabbik oldala mentén szorosan csavard fel.

Vágd kb 1 cm vastag szeletekre, majd fektesd sütőpapíros tepsire a csigákat.

Keleszd további fél órát, de közben melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

Süsd kb. 12 percig.

Közben a mázhoz keverd habosra a puha vajat a mascarpone-val és az átszitált porcukorral.

A megsült csigákra adagolj 1-1 kanálnyi mázat. Ez szépen ráolvad a forró süteményekre. :)

tej cukor vaj tojás liszt élesztő mascarpone fahéj blogkóstoló ráérős reggelik

Tipp: Néhány csigácskát megszórtam egy kevés dekor cukorral is, mert szülinapi meglepetés reggelit szerettem volna varázsolni vele az egyik kolléganőmnek. Nagyon kis ünnepivé tették a cukorkák az amúgy is isteni csigákat.

ui: A szervezésért nagy köszönet Serpenyő Virtuóznak!

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Sütőtökös muffin

A következő recept szerintem szuper nasi ötlet lehet a közelgő Halloween-ra, főleg akkor ha hivatalosak vagytok egy jó kis beöltözős buliba. Biztos értékelni fogja a házigazda, ha nem üres kézzel mész, hanem feldobjátok a hangulatot néhány tökös falatkával. Persze akkor sem utolsó választás ez az édesség, ha megmarad egy kevés sütőtök, amit már nem kíván a család. Sütiben újragondolva biztos, hogy mindenki rá fog kapni, főleg, ha kicsit fel is díszítitek közösen. A tejcsokiból készült máz nagyon feldobja az alapból elég natúr muffinokat, így szerintem mindenképp érdemes elkészíteni hozzá.

Gyors muffinok méz sütőtök tök liszt olaj szegfűszeg fahéj tejcsokoládé tej dekorcukor halloween

Hozzávalók:

200 g készre sütött sütőtök

30 g folyós méz

80 ml olaj

250 g liszt

1 kk fahéj

1 kk őrölt szegfűszeg

fél csomag sütőpor

1 dl tej

1 narancs leve és lereszelt héja

100 g tejcsoki

narancssárga dekorcukor

Gyors muffinok méz sütőtök tök liszt olaj szegfűszeg fahéj tejcsokoládé tej dekorcukor halloween

Elkészítés:

Elsőként a sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin papírkákat. (Én most direkt ilyen miniket készítettem, de természetesen használhattok rendes méretűt is.)

A puha sütőtököt kapard ki a héjából, majd add hozzá a mézet és az olajat.

Dolgozd jó alaposan össze.

A lisztet keverd ki a fűszerekkel és a sütőporral, majd szitáld a tésztához.

Lazítsd tejjel és ízesítsd a narancs héjával és levével.

Adagold a masszát muffin papírkákba, majd süsd kb. 15 percig. (Ha nagy muffinokat készítesz, akkor persze a sütési idő megnő 20-25 percre.)

A mázhoz a csokit olvaszd fel, majd csurgasd a kihűlt muffinok tetejére.

Szórd meg narancssárga dekorcukorral.

Nyomtass (vagy írj) papírcsíkokra Halloween-i feliratokat, majd ragasztópisztoly segítségével rögzíts 1-1 fogpiszkálóra. Ragaszthatsz rá kis tököket is vagy más HW-i formákat. Díszítsd a kis zászlókkal a muffinokat.

Gyors muffinok méz sütőtök tök liszt olaj szegfűszeg fahéj tejcsokoládé tej dekorcukor halloween

Tipp: Ha nem akarod csokival díszíteni a muffinokat, adj a tésztához egy kevés barnacukrot is, mert a méz és a sütőtök édessége nem biztos, hogy mindenkinek elég. Én szeretem magában is, de a legtöbben valószínűleg ezt kevésnek tartanák. :)

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

További Halloween-i ötletekért kattints ide, illetve figyeld az oldalt, mert a héten több hasonló témájú poszt lesz: A későbbiekben tippeket adok a dekorációra, jelmezekre, az ételekre és az italokra is. :)

0 Tovább

Rendezz Halloween partit! 1. rész Tökfaragás&sütés gyerekekkel

Előre leszögezném, hogy tudom, hogy maga a Halloween eléggé megosztó esemény. Elfogadom 100%-osan azt is, hogy van aki kifejezetten sértőnek találja az ünneplését a Halottak napja és a Mindenszentek közelsége miatt. Mi arra törekszünk, hogy ne mossuk össze ezeket az ünnepeket, és jusson idő szórakozni is, de természetesen emlékezni is. Nálunk szerencsére a Nagyszüleim sem veszik zokon, sőt nem egyszer fordult elő, hogy Mama vásárolta a tököket mind a 6 unokájának, hogy legyen mit közösen faragjunk. A gyerekeknél ugyanis, ilyenkor őszi szünet van és könnyen összejövünk egy kis süti sütésre, tökfaragásra.

halloween tök tökfaragás liszt cukor kakaópor sütögetés gyerekek vendégvárók édességek tojás vaj

Megvannak már a bejáratott szerepek, Fruzsival mi vagyunk a kreatív igazgatók, azaz mi találjuk ki és rajzoljuk fel a tökökre a mintákat. (Mellesleg jobban járunk, ha ő rajzol, mert hiába csak 11 éves, simán kenterbe ver. :D) A fiúk, Peti és Dávid általában elviccelik és közösen készítenek valami infantilis hülyeséget, de ez a korral jár náluk. Persze a legjobban a tökök kibelezését élvezik. :) Gyuri végzi a veszélyes, késes mutatványokat, de azt hiszem így a legcélravezetőbb, mert így mindenkinek megmarad minden testrésze a projekt végére. :D

Volt, hogy még Anyáéknál tartottuk a tökfaragó partit, ilyenkor Apával ők is csatlakoztak a csapathoz. Néha a barátnőim is beszállnak egy-egy hozott gyerekekkel, így kicsit minden évben változik a felállás. A cél azonban ugyanaz! :)

halloween tök tökfaragás liszt cukor kakaópor sütögetés gyerekek vendégvárók édességek tojás vaj

Idén a tökfaragást kiegészítettük egy kis süti sütéssel is. A húsvétihoz hasonlóan készítettem elő mindent, egyrészt azzal a különbséggel, hogy a nyuszi, tojás, kiscsirke kiszúrók helyett most a denevér, tök és szellem formák kerültek előtérbe (najó, az elmaradhatatlan hello kitty is befigyelt), másrészt készítettem egy kakaós tésztát is.

Szerintem szuper kis délutánt dobtunk össze a gyerekeknek, úgy vettem észre, hogy mind a tökfaragást, mind a sütögetést nagyon élvezték. Közbe persze jó ötlet nasival, például egyszerű sütőtökkel kínálni őket. Így talán kevesebb süti és dekorcukor fogy készítés közben. :D

halloween tök tökfaragás liszt cukor kakaópor sütögetés gyerekek vendégvárók édességek tojás vaj

Hozzávalók a kakaós tésztához:

22 dkg liszt

7 dkg cukor

12 dkg vaj

1 tojás

3 dkg kakaópor

halloween tök tökfaragás liszt cukor kakaópor sütögetés gyerekek vendégvárók édességek tojás vaj

Elkészítés:

A hozzávalókat mérd ki egy nagy tálba, majd gyúrd össze. Ha nagyon nem állna össze, adj hozzá 1-2 ek vizet.

Folpackba csomagolva pihentesd a hűtőben minimum 1 órát.

Lisztezett deszkán nyújtsd kb. fél cm vastagra, majd szúrj ki belőle formákat.

Sütőpapíros tepsire sorakoztasd a sütiket és süsd 180 fokon kb. 12 percig.

halloween tök tökfaragás liszt cukor kakaópor sütögetés gyerekek vendégvárók édességek tojás vaj

Tipp: Díszíthetitek a sütiket már a sütés előtt különböző dekor cukrokkal, ez jóval egyszerűbb a gyerekeknek, mintha cukormázzal dolgoznátok. Persze nagyobbaknál már utóbbi is simán alkalmazható.

Tegyétek a legszebb sütiket kis, díszes zacsikba. Jó kis meglepi lesz a szülőknek, nagyszülőknek!

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

Ui: Érdemes lesz figyelni az oldalt, mert a legközelebbi posztomban halloween bulira való rémisztő ételekre és italokra adok tippeket!

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek