Egyik szombaton Gy. megkérdezte, hogy mi lesz a vacsora. Mivel egész nap a konyhában sütöttem és amúgy sem voltam túl jól, azt válaszoltam, hogy vagy hideg vagy amit készít. :) Nem esett kétségbe, fogta magát, felmérte a hűtő tartalmát, majd eltűnt a konyhába. Nem tudtam miben mesterkedik, de az illatok nem voltak rosszak, így bizakodó voltam. Végül letette elém a tepsit és diadalittassan megkérdezte, hogy "Na akkor ezt felrakod a blogra?" Hát, lehet erre nem-et mondani? 

ui.: Persze lefotózni már nem volt hajlandó és a szöveget sem akarta megírni, de kicsire nem adunk. XD

tojás bacon bazsalikom tej sajtHozzávalók:

fél kg szikkadt kenyér

10 tojás

3 dl tej

egy kevés olívaolaj

1 csomag baconszalonna

1 marék apróra vágott friss bazsalikom

2 kk só, sok őrölt bors

10 dkg sajt

tojás bacon bazsalikom tej sajt

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és vegyél elő egy 20x30-as mélyebb tepsit.

A bacon mindkét oldalát süsd meg, majd vágd csíkokra.

A kisült zsírt csorgasd át a tepsibe, ha kevésnek tartod locsolj még bele egy kevés olívaolajat, hogy mindenhova jusson belőle.

A tojásokat üsd fel, keverd hozzá a tejet, majd ízesítsd sóval, borssal és az apróra vágott bazsalikommal.

A kenyeret szeleteld fel, majd jöhet is a felfújt összeállítása.

A szeleteket mártogasd meg a tojásban, majd sorakoztasd a tepsibe őket. 

Erre jöhet a bacon, majd megint a tojásba mártott kenyér, végül pedig reszelj rá sajtot.

Mehet is a sütőbe kb. 20 percre.

tojás bacon bazsalikom tej sajt

Tipp:

Mi salátával/savanyúsággal és snidlinges-joghurtos-majonézes szószal ettük. Utóbbihoz keverj össze egy kis doboz joghurtot 2 ek majonézzel és egy csokor apróra vágott snidlinggel. Sózd, borsozd és kész is a szósz. :) 

Ez hatalmas adag, ráaádásul nagyon laktató. Mi 3 napig ettük, de újramelegítve is jó volt. 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek like-old a facebook oldalunkat