Már nagyon közeleg a "nyusziünnep", úgyhogy kezdjetek el gondolkodni, hogy idén milyen finomságokkal várjátok a locsolókat. Persze tudom, hogy sokan nincsenek oda ezért a hagyományért, de a családot azért valamivel csak vendégül kell látni. Ebben az esetben is szuper választás az alábbi sós sütemény. Sőt, a sonka és a tojás kiegészítőjeként is simán el tudom képzelni a húsvéti reggeli asztalon. Bónusz, hogy leveles tésztából készül, így időt és energiát spórolhatunk.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
1 tojás
25 dkg túró
1 csokor medvehagyma
4 ek tejföl
1 kk só
frissen őrölt fehérbors
1 kk torma
5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A medvehagymát vágd apróra, majd szórd egy nagy tálba.
Add hozzá a túrót és a tejfölt.
Ízesítsd sóval, borssal és a tormával, majd jó alaposan keverd össze.
Most jöhet a tészta.
Lisztezett deszkán nyújtsd téglalap alakúra, majd oszd kb. 10*10 cm-es négyzetekre. (Ízlés szerint lehet kisebb-nagyobb.)
Halmozz a közepükre 1-1 evőkanál medvehagymás túrót, majd hajtsd fel a sarkait. Középen csippentsd össze és nyomkodd kicsit össze a tésztát, nehogy szétnyíljon.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra, majd sorakoztasd a batyukat sütőpapíros tepsire.
Kend le felvert tojással, szórd meg reszelt sajttal, majd süsd kb. 12 percig.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
További húsvéti recepteket itt találsz:
Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel
Utolsó kommentek