El sem hiszem, hogy eljött december 24., juhúúú! :) Remélem már Ti sem dolgoztok, és mindenki nyugodtan (najó lóhalálában) készülődik a szentestére. Ha van még egy kevés szabad kapacitásotok, akkor a figyelmetekbe ajánlom ezt a "last minute" szaloncukor ötletet. Ehető ajándéknak is jól jön, de persze egyszerű bonbonként is jó szolgálatot tehet az ünnepi asztalon.
Amúgy meg mennyire menő már, hogy házi készítésű szaloncukorral kápráztatsz el mindenkit? :D
(Mégha egy kicsit nyomi is a csokibevonat, mint az enyémen! XD)
Hozzávalók:
200 g gesztenyemassza
50 g vaj
4 ek darált keksz
50 g aszalt áfonya
1 kk rum (aroma)
100 g étcsokoládé
Elkészítés:
A puha gesztenyemasszát és a szintén puha vajat dolgozd össze.
Majd jöhet hozzá a darált keksz és a rum (aroma) is.
Ha összedolgoztad, jöhet bele az aszalt áfonya.
Formázz a masszából szaloncukrokat, majd tedd hűtőbe őket, minimum 1 órára.
Gőz fölött olvaszd fel a kockára tört étcsokoládét, majd forgasd meg a gesztenyés szaloncukrokat benne.
Szerintem úgy a legegyszerűbb, ha egy fogpiszkáló végét belenyomod a csokiba, majd beleszúrod a szaloncukorba. (A csokitól beleragad és nem fog leesni.) Ezt követően a fogpiszkálót fogva forgasd meg a szaloncukrot a csokiba, csöpögtesd le, majd tedd sütőpapírra vagy szúrd bele hungarocelbe.
Kb. 0,5-1 óra alatt meg is dermed a csoki és csomagolhatod is.
További ünnepi süti receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek