Nem is gondoltam volna, hogy a levendula ennyire jól megy a sütikbe. Barackkal párosítva különösen isteni, ráadásul szerintem látványra sem utolsó a halvány lila az élénk sárgával. Nagyon nem bántam meg, hogy elmentünk szedni Monoszlóra, a Magyar Provence-ra, mert jó kis sütiket fogok én még készíteni a sok sok levendula felhasználásával. Már csak egy jó kis levendula fröccs kellene és teljes lenne az élmény. :D
Hozzávalók:
2 tojás
250 g tejföl
1 dl olaj
6 ek cukor
8 púpos ek liszt
fél csomag sütőpor
1 ek szárított levendula
10 szem sárgabarack
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy kb. 20*30-as tepsit.
A barackokat mosd meg és vágd cikkelyekre.
A tojásokat törd fel és keverd ki a cukorral.
Add hozzá az olajat és a tejfölt is.
A lisztet dolgozd össze a sütőporral és szitáld a cukros keverékhez.
Mehet bele a levendula.
Öntsd a masszát a tepsibe, majd szépen rakd ki a tetejét a barackkal.
Süsd kb. 20 percig.
Ha szeretnél kipróbálni egy másik levendulás receptet, kattints az alábbi linkre:
Levendulás málnás muffin fehércsokival
Gyertek fb-ra és instagram-ra is.
Utolsó kommentek