1 hete volt Mr. Baba keresztelője és nem tagadom, hogy borzasztóan izgultam, hogy mindennel elkészüljek, minden a lehetőségekhez képest rendben legyen, a családtagok jól érezzék magukat és nem mellékesen a mini diktárort aznap jókedvében találjam. Szerencsére az úrfi hajlandó volt szundikálni délután (lévén sem éjszaka, sem délelőtt nem volt egy alvóbajnok), így viszonylag kipihenten érkeztünk a nagy eseményre. Azért a történethez hozzá tartozik, hogy utolsó pillanatban kitaláltam, hogy készítek egy kis sós ropogtatnivalót a főételek és a desszertek mellé. Természetesen ezzel sikerült a nyugis készülődésemet teljesen felborítanom, de azt hiszem megérte, mert alig tudtam 3 satnya darabot megmenteni a fotókhoz. Ez alapján ízlett a családnak, úgyhogy bátran ajánlom az ünnepi asztalra is. A keresztelő pedig a várakozásaimat teljesen felülmúlta, úgyhogy igazán jó kis napunk volt.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
1 tojás
250 g ricotta
1 csokor zöldfűszer (nálam bazsalikom, oregánó, snidling)
kis darab póréhagyma
2 ek sűrű tejföl
1 kk mustár
1 csapott ek só
őrölt bors
10 dkg sajt
szezámmag
Elkészítés:
A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki, majd szaggasd ki csillag alakú kiszúróval. (Persze más formát is választhatsz.)
A maradékot gyúrd össze és ezt is szaggasd ki. Sajnos itt már a szép leveles tészta rétegek el fognak veszni, de azért nasinak ez is jó lesz. :)
Tedd sütőpapíros tepsire a csillagokat, kend le tojással, majd szórd meg egy kevés reszelt sajttal és szezámmaggal.
Süsd 200 fokon kb. 12 percig.
Közben a zöldfűszereket és a póréhagymát aprítsd fel, majd szórd egy kisebb tálba.
Add hozzá a ricotta-t és a tejfölt, ízesítsd sóval, borssal, mustárral, majd jó alaposan keverd össze.
Reszeld bele a maradék sajtot.
A megsült csillagokat hagyd kihűlni. A ducibbakat vágd félbe és kend meg a krémmel. A laposabbakat pedig egyszerűen ragaszd össze a zöldfűszeres ricotta-val.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek