Télen sokaknak hiányozhatnak a friss zöldségek, saláták. Hiába roskadoznak a szupermarketek polcai az import paradicsomtól, uborkától, paprikától, az ízük meg sem közelíti a hazai idényzöldségekét. Jobb híján ilyenkor maradok a répánál, káposztánál, almánál, céklánál és őket variálom a salátáinkba. Nagy előnyük, hogy - a nyáriakkal ellentétben - 1-2 napot simán kibírnak a hűtőszekrényben az élvezeti értékük csökkenése nélkül. Egy jól záródó edényben akár a munkába is magunkkal vihető. Friss péksüteménnyel, esetleg egy kis roston sült csirkével príma ebéd lesz belőle.
Hozzávalók:
1 kisebb fehér káposzta fele
2 sárgarépa
1 doboz konzerv kukorica
1 db hagyma
só, bors
1 nagy doboz tejföl
1 kis tubus majonéz
Elkészítés:
A zöldségeket pucold meg, majd vágd csíkokra. Esetleg a répát és a káposztát nagy lyukú reszelőn is lereszelheted.
Öntsd a zöldségeket egy nagy tálba, majd add hozzá a lecsöpögtetett kukoricát is.
Az öntethez a tejfölt keverd össze a majonézzel, majd ízesítsd sóval, borssal ízlés szerint.
Öntsd a zöldségekhez, majd jó alaposan forgasd össze az egészet.
Behűtve tálald.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek