Régóta bent van a kis füzetecskémben egy raffaello golyó recept, ami évek óta kipróbálásra vár. (Fogalmam sincs, hogy annó honnan mentettem le.) Nemrégiben eljött az ideje, de sajnos csalódnom kellett: a massza ugyanis nem akart összeállni rendesen. A plusz tejpor és a plusz kókuszreszelék segített, de így sem voltam megelégedve vele. A napokban újra nekiálltam az egyik barátnőm receptje alapján. A tematika azonos, a hozzávalók szintén, csak épp a mennyiségeken kellett variálni egy kicsit. Ez már bejött, így megvan az igazi raffaello golyó élmény. 

Hozzávalók:

2 csomag tejpor (20-20 dkg)

2 csomag kókuszreszelék (20-20 dkg)

1 dl víz

20 dkg cukor

18 dkg margarin

mandula

Elkészítés:

A vizet forrald fel, majd szórd bele a cukrot. Főzz belőle szirupot.

Vedd le a tűzről és aprítsd bele a margarint.

Várd meg míg picit kihűl, majd keverd hozzá a tejport és kb. 1,5 csomag kókuszreszeléket. (Érdemes azért a 2. csomag tejport lassan adagolni, mert lehet elég lesz kevesebb is.)

Jó alaposan dolgozd össze az egészet. 

Tedd egy éjszakára hűtőbe.

Másnap formázz belőle kisebb gombócokat. A közepükbe tegyél 1-1 szem mandulát, majd forgasd őket kókuszreszelékbe. (Én még egy kis tört mandulát is tettem bele, a design kedvéért.)

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.