Őszintén bevallom, hogy ez a recept pont egy éves, mert ennyi idő kellett ahhoz, hogy akár csak a képekre rá tudjak nézni rosszullét nélkül. Pedig mikor annó elkészítettem iszonyat büszke voltam a fotókra is, és persze a túrókrém is nagyon ízlett. Aki követi a blogot, tudja, hogy odavagyok a a friss fűszernövényekért - kiváltképpen a bazsalikomért - és persze a házi paradicsomot sem vetem meg. :D A természet viszont vicces kedvében lehetett, mikor Mr. Babát vártam, mert hihetetlenül rosszul voltam ettől a két alapanyagtól. Annyira, hogy direkt kiszárítottam otthon a növényeket, hogy még véletlenül se érezzem meg az illatukat locsolás közben. Gy.-nek azért voltak jó kis poénjai ellenem. Egyszer a telefonom tokjába csempészett be néhány bazsalikom levelet. Kedves...ja, nem! :D Szerencsére azóta már helyre álltak a dolgok és megint ott díszeleg egy nagy cserép bazsalikom az erkélyen. Én pedig alig várom, hogy idén is elkészítsem reggelire az alábbi isteni túrókrémet. Tegyetek így Ti is! :)
Hozzávalók:
25 dkg túró
2-3 púpos ek görög joghurt
1-1 marék friss bazsalikom és snidling
5 dkg aszalt paradicsom
1 kk só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A túrót tedd egy nagy tálba és forgasd össze a joghurttal.
A zöldfűszereket aprítsd fel és szórd a krémbe.
Az aszalt paradicsomot csíkozd fel és ezt is add az előzőekhez.
Ízesítsd sóval borssal és jó alaposan keverd össze.
Tálald behűtve friss péksüteménnyel és zöldségekkel.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek