Ünnepekkor mindig előtérbe kerülnek a nagy klasszikusok. Nálunk például nem csak karácsonykor, hanem húsvétkor is kötelező a zserbó és a bejgli. Szintén sokszor sül Mama konyhájában a hókifli is diós töltelékkel. Ezeket a hagyományos sütiket én kevésbé merem bevállalni, mert úgysem lesz olyan szuper, mint az övé. Remélhetőleg egyszer az én unokám is hasonlóan vélekedik majd 1-1 általam készített édességről. Kérdés, hogy mi számít majd a jövőben klasszikusnak. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy a cheesecake brownie fortélyait tanítom neki. :D Nálatok mi az ami nem hiányozhat a húsvéti asztalról?
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 tojás
25 dkg vaj
1 csipet só
2-3 ek tejföl
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
25 dkg darált dió
1 kisebb citrom lereszelt héja
Elkészítés:
A tésztához a lisztet morzsold el a vajjal, majd üsd hozzá a tojások sárgáját és sózd meg.
Adagold hozzá a 2-3 evőkanál tejfölt. (Annyit, hogy könnyen gyúrható tésztát kapj.)
A töltelékhez verd fel a tojádfehérjét, majd keverd bele a porcukrot, a vaníliás cukrot és a diót. Ízesítsd a citrom héjával.
Szedd szét négy felé a tésztát, majd nyújtsd kör alakúra az első adagot.
Oszd 16 cikkelyre, mintha pizzát szeletelnél.
Adagolj a töltelékből a cikkelyek széleire kis halmokat, majd tekerd fel őket.
Sorakoztasd sütőpapíros tepsire, majd süsd kb. 15-20 percig 180 fokon. Óvatosan, mert nagyon könnyen megégnek.
Járj el ugyanígy a maradék tésztával.
Porcukorral meghintve tálald.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
További húsvéti recepteket itt találsz:
Medvehagymás túróval töltött batyuk
Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel
Krémsajtos, medvehagymás kiflik
Utolsó kommentek