Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zöldfűszeres húsgombócos penne

Gy.-vel eléggé szeretjük a tésztaféléket. Ennek főként az az oka, hogy ezek az ételek viszonylag nagy mennyiségben, gyorsan elkészíthetőek, laktatóak, és változatosok. Éppen ezért a repertoárt folyamatosan próbáljuk bővíteni, de ez nem is nehéz, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Persze az sem elhanyagolható szempont, hogy az olasz konyha alapvetően is közel áll hozzánk. Bár Gy.-t egy jó káposztás cvekedli is leveszi a lábáról és én sem utasítom el a diós tésztát barack lekvárral, de maradjunk most az eredeti vonalon! :) 

fincsi ebédek tészta penne zöldfűszer bazsalikom petrezselyem citrom darált hús csirkemell pulykamell újhagyma paradicsom bor

Hozzávalók:

1 csomag penne tészta (500 g)

fél kg darált csirke/pulykamell

1 nagy csokor petrezselyem/bazsalikom

1 kk só, bors

1 citrom

1 csokor újhagyma

1 konzerv darabolt paradicsom (vagy friss paradicsom)

1dl bor

10 dkg parmezán

olívaolaj

fincsi ebédek tészta penne zöldfűszer bazsalikom petrezselyem citrom darált hús csirkemell pulykamell újhagyma paradicsom bor

Elkészítés:

A tésztát tedd fel főni a csomagoláson látható utasítás szerint.

A húst dolgozd össze az apróra vágott petrezselyemmel és az újhagyma zöld részével. Sózd, borsozd, facsard rá a citrom levét, reszeld rá a parmezán felét.

Jó alaposan keverd össze, majd formázz kicsi húsgolyókat. (Ha nem állna össze, adj hozzá egy kevés zsemlemorzsát is.)

Pirítsd meg őket egy kevés olívaolajon.

Egy másik serpenyőbe szintén tölts egy kevés olívaolajat és párold üvegesre az újhagyma fehér részét és a fokhagymát.

Jöhetnek bele a húsgolyók, amiket önts nyakon a hámozott paradicsommal. Nyomkodd kicsit szét a paradicsomokat.

Öntsd a szószhoz a bort is, sózd, borsozd, majd főzd össze az egészet.

Ha a tészta megfőtt, szűrd le és már ehettek is!

fincsi ebédek tészta penne zöldfűszer bazsalikom petrezselyem citrom darált hús csirkemell pulykamell újhagyma paradicsom bor

Tálald egy kevés reszelt parmezánnal és szórd meg friss zöldfűszerekkel.

Gyertek fb-ra és instagram-ra is. 

0 Tovább

Házi Hamburger(hús)

Sokáig nem nagyon ettünk hamburgert, mert eléggé elment a kedvünk a sok strandos, gyorséttermes hambergertől, legfőképpen a pocsék minőségű hús miatt. Később aztán kitaláltuk, hogy otthon is készíthetünk húspogácsát, olyan minőségű alapanyagokból, amilyenből mi szeretnénk. A mi változatunk ugyan eléggé távol áll a jelenlegi street food-os marhahúspogácsás irányvonaltól, de szerintünk - és a barátok, illetve a család szerint - isteni. 

ui.: Persze mostanában már a minőségi street food vonalat sem vetjük meg. :)

hamburger street food csirkemell ketchup mustár majonéz paradicsom saláta lilahagyma uborka hamburgerhús

Hozzávalók kb. 12 db húspogácsához mérettől függően:

1 kg csirkemellfilé ledarálva

1 ek só

sok őrölt bors

2 nagyobb hagyma

3 púpos ek mustár

5 púpos ek ketchup

2 tojás

zsemlemorzsa

Egyéb hozzávalók 4 hamburgerhez:

4 hamburgerzsemle

1 nagyobb paradicsom

1/3 uborka

4 nagyobb salátalevél

1 db lilahagyma

ketchup, mustár, majonéz

hamburger street food csirkemell ketchup mustár majonéz paradicsom saláta lilahagyma uborka hamburgerhús

Elkészítés:

A hagymát vágd apró darabokra.

Keverd össze a ledarált hússal, majd add hozzá a ketchupot és a mustárt is.

Törd bele a tojásokat, ízesítsd sóval, borssal.

Végül adj hozzá néhány evőkanál zsemlemorzsát, hogy könnyen formázható legyen a húsos massza.

Formázz nagyobb golyókat a husiból, majd kicsit lapíts le őket.

Grillezd meg a húspogácsákat vagy önts egy kevés olívaolajat a serpenyőbe és süsd meg őket. Vigyázz, mert nagyon gyorsan elkészülnek, csupán néhány perc kell nekik mindkét oldalon.

A zsömléket vágd fel, ha gondolod egy kicsit meg is grillezheted/ fel is melegítheted őket.

Az uborkát, a hagymát és a paradicsomot karikázd fel, a salátát tépkedd nagyobb darabokra.

Készítsd elő a szószokat, majd ha minden kész, már csak össze kell állítani a - saját ízlésetek szerint - a hamburgereket.  

Tipp: 

Szerintem érdemes egyszerre több húspogácsát készíteni. Éppen ezért, ha nekiállunk mi mindig minimum 1 kg húsból készítjük. Félreteszünk annyit, amennyi frissen kell, a többit pedig 4-esével folpackba csomagolva lefagyasztjuk. Érdemes figyelni arra is, hogy minden húspogácsa között legyen folpack, hogy könnyen szét lehessen választani a husikat a kiolvasztás után is. 

Különböző szószokkal, karamellizált hagymával, jalapeno-val, káposztasalátával, tükörtojással, sajttal, baconnel lehet még turbózni a hamburgert. Sőt, a húst is lehet másként ízesíteni, pl. friss zöldfűszerekkel.

A facebook oldalam eléréséhez kérlek kattints ide

0 Tovább

Sonkás Krumpli Csónakok

A családunkban nem csak kolbászt és szalámit töltünk házilag, hanem a Nagypapám minden évben (főleg amióta nyugdíjas és új projektek kellenek neki) saját sonkát is készít. Húsvét előtt megkérdezi, hogy kinek mennyi kell és kb. a dupláját (olykor a tripláját) kapjuk meg. :D Nyilván így, az ünnep után rajtunk marad egy jó adag, amit persze mi egyáltalán nem bánunk. Tavaly találtam ki ezt az egyszerű receptet, ami azért is aktuális húsvét után, mert - a maradékok felhasználása mellett - a dolgos hétköznapokba visszatérve, ezeket a töltött krumplikat könnyen magunkkal vihetjük a munkahelyünkre is. Ha maradt még egy kevés sonkátok, mindenképp készítsétek el!  

húsvét sonka sajtkrém újhagyma sajt krumpli

Hozzávalók:

15 dkg húsvéti sonka

4 db közepes krumpli

2-3 db újhagyma

1 db tömlős sajt

3 ek tejföl

só, bors

5 dkg reszelt sajt

húsvét sonka sajtkrém újhagyma sajt krumpli

Elkészítés:

A krumplit mosd meg és főzd meg sós vízben.

Közben a sonkát vágd pici kockákra, az újhagymát karikázd fel.

A sajtkrémet egy tálba keverd össze a tejföllel.

Add hozzá a sonkát és az újhagymát, majd az egészet keverd alaposan össze.

Sózd, borsozd,  de vigyázz, mert a sonka alapból elég sós, így inkább kóstolgass, nehogy túl sokat szórj bele.

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra és vegyél elő egy tepsit, amibe locsolj egy kevés olívaolajat.

Ha megfőtt a krumpli pucold meg őket, és mindegyiket vágd félbe.

Kanalazz ki egy kevés főtt krumplit mindegyik közepéből és ezt is add a sonkás-hagymás keverékhez.

A krumplikat rakosgasd bele a tepsibe, majd mindegyikbe kanalazz egy kevés tölteléket.

Süsd 200 fokon 20 percig.

Reszelj rá egy kevés sajtot, majd tedd vissza kb. 10 percre.

Akkor jó, ha megpirult már egy kicsit a krumpli és a sajt szépen ráolvadt a tetejére. 

Tipp: Én salátát/savanyúságot és tejfölt szoktam hozzá kínálni.

A sonka egy részét helyettesítheted egy kevés zöldséggel. Használhatsz pl. apróra vágott répát, kukoricát, borsót vagy akár mirelit francia saláta vagy mexikói alapot is. 

Nézzetek körül a facebook oldalamon is, ahol további ötleteket találtok. 

0 Tovább

Díjnyertes Húsvéti Kakaós Kalács

Anyukám Keresztanyukájának a szuper receptje alapján készült ez a kalács, ami nálunk sosem hiányozhat a karácsonyi és a húsvéti asztalról. Általában dupla mennyiségben sütjük, de így is pillanatokon belül elfogy. Minden alkalommal vita téma, hogy hogy a legfinomabb: Apa igazi vajjal szereti, Anya inkább lekvárral, mi ki se bírjuk, hogy megkenjük és szimplán magában esszük. Igazából mindegy is, a lényeg, hogy imádja az egész család. :)

ui.: A képért előre bocsánatot kérek, de nem volt időm jobb fotót készíteni, mert megették. XD

kalács húsvét édességek kakaó kelt tészta

Hozzávalók:

- fél kg liszt

- 5 dkg élesztő

- 3 dl tej

- 1 csapott mk só 

- 1 tojás

- 3-4 púpos ek cukor

- kis citromlé

- fél dl olaj

- kakaópor

- a tetejére: egy tojássárgája, egy maréknyi darabold dió és 1-2 kanál cukor

Elkészítés:

Elöljáróban annyi, hogy mindent langyosan használjatok fel, az olajat, tejet, tojást is.

A lisztet szórd egy edénybe és a közepén csinálj egy kis mélyedést a felfuttatott élesztőnek.

Az élesztőt futtasd fel a langyos tejben egy kis cukorral, majd dolgozd össze a liszttel és a többi hozzávalóval (kivétel a kakaóval).

Hagyd kb fél-3/4 órát kelni, majd oszd 3 részre.

Az egyikbe dolgozd bele a kakaóport, majd fond össze.

Tedd sütőpapíros tepsire és kend meg a tetejét egy kis tojássárgájával (keverhetsz bele pár csepp tejet is), majd szórd meg kristálycukorral és diódarabokkal.

1/2 órát hagyd állni, majd süsd 180 fokon kb 30 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

Ha van kedvetek látogassatok el a facebook oldalamra is.

További húsvéti receptjeim:

Répatortás muffin

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti sonkás rétes

Sonkás-tormás ricottakrém

Húsvéti epres muffin

2 Tovább

Répás Répatorta Muffin

A kollegáimmal minden fontosabb eseményt meg szoktunk ünnepelni együtt is, így természetesen a húsvét sem maradhat ki a sorból. Gondolkodtam, hogy idén mivel lepjem meg őket, és végül erre a nagyon cuki répás muffinra esett a választásom. Kicsit macerásnak tűnik a díszítés miatt, de nagyon egyszerűen meg lehet formázni a kis mini répácskákat. (Nekem speciel a répa lereszelése nagyobb kihívást jelentett. XD) Próbáljátok ki nyugodtan, mert tényleg könnyű elkészíteni és biztos elkápráztatnátok vele a húsvéti vendégsereget. 

húsvét muffinok édességek répa marcipán fondant gyors muffinok

Hozzávalók:

30 dkg répa

4 tojás

20 dkg cukor

1,5 dl olaj

30 dkg liszt

1 csomag sütőpor

1 kk fahéj

Díszítés:

200 g marcipán vagy fondant

pici porcukor vagy étkezési keményítő a nyújtáshoz

zöld ételfesték

narancssárga (vagy sárga és piros) ételfesték

húsvét muffinok édességek répa marcipán fondant gyors muffinok

Elkészítés:

Elsőként a répát reszeld le. (Én a reszelő legkisebb lyukát használtam.)

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin tepsidet.

A tojásokat keverd habosra a cukorral, majd öntsd hozzá az olajat is.

A liszthez add hozzá a sütőport, a fahéjat, majd az egészet szitáld a tojásos keverékhez.

Végül keverd hozzá a répát, majd adagold a muffin sütőbe.

Süsd 180 fokon kb 20 percig. Tűpróbával tudod ellenőrizni, hogy elkészült-e.

Díszítés:

A mini répákhoz és a muffinok tetejéhez használhatsz marcipánt vagy akár kész, boltban kapható/házi készítésű fondantot is. 

A fehér alaphoz porcukrozott vagy étkezési keményítős deszkán nyújtsd ki a marcipánt/fondantot és szúrj ki - például egy pohár segítségével - megfelelő méretű köröket.

Simítsd rá a muffinok tetejére. Ha nem tapadna rendesen, használj egy kevés olvasztott vajat.

A répák elkészítéséhez néhány csepp ételfestékkel színezd meg a marcipánt/fondantot és alaposan dolgozd össze egy kiskanállal.

A narancssárga anyagból gyúrj kis répa alakú hengereket, a zöldből pedig készítsd neki "bóbitát".

Egy késsel irdald be a répákat és mehetnek is a muffinok tetejére.

Kb. 24 darab muffin készül belőle.  

Ha van kedvetek látogassatok el a facebook oldalamra is.

További húsvéti receptjeim:

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti sonkás rétes

Sonkás-tormás ricottakrém

Húsvéti epres muffin

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

2018.03.29.
2018.03.27.
2018.03.20.

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek