Gy.-vel eléggé szeretjük a tésztaféléket. Ennek főként az az oka, hogy ezek az ételek viszonylag nagy mennyiségben, gyorsan elkészíthetőek, laktatóak, és változatosok. Éppen ezért a repertoárt folyamatosan próbáljuk bővíteni, de ez nem is nehéz, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Persze az sem elhanyagolható szempont, hogy az olasz konyha alapvetően is közel áll hozzánk. Bár Gy.-t egy jó káposztás cvekedli is leveszi a lábáról és én sem utasítom el a diós tésztát barack lekvárral, de maradjunk most az eredeti vonalon! :)
Hozzávalók:
1 csomag penne tészta (500 g)
fél kg darált csirke/pulykamell
1 nagy csokor petrezselyem/bazsalikom
1 kk só, bors
1 citrom
1 csokor újhagyma
1 konzerv darabolt paradicsom (vagy friss paradicsom)
1dl bor
10 dkg parmezán
olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát tedd fel főni a csomagoláson látható utasítás szerint.
A húst dolgozd össze az apróra vágott petrezselyemmel és az újhagyma zöld részével. Sózd, borsozd, facsard rá a citrom levét, reszeld rá a parmezán felét.
Jó alaposan keverd össze, majd formázz kicsi húsgolyókat. (Ha nem állna össze, adj hozzá egy kevés zsemlemorzsát is.)
Pirítsd meg őket egy kevés olívaolajon.
Egy másik serpenyőbe szintén tölts egy kevés olívaolajat és párold üvegesre az újhagyma fehér részét és a fokhagymát.
Jöhetnek bele a húsgolyók, amiket önts nyakon a hámozott paradicsommal. Nyomkodd kicsit szét a paradicsomokat.
Öntsd a szószhoz a bort is, sózd, borsozd, majd főzd össze az egészet.
Ha a tészta megfőtt, szűrd le és már ehettek is!
Tálald egy kevés reszelt parmezánnal és szórd meg friss zöldfűszerekkel.
Gyertek fb-ra és instagram-ra is.
Utolsó kommentek