Ezeket a képeket nagyon értékeljétek (bár annyira nem jók), mert ötszáz és egyezer km/órás szélben készítettem őket Velencén a teraszon. Előkaptam Mama legféltettebb arany damasztabroszát, rátoltam egy csipketerítőt, majd jöhetett a csokis-habos-málnás palacsinta-csoda. Terpeszben ráálltam az abrosz 2 szélére, öcsém a másik kettőre és lőttem felülnézetből - az elképzeléseim szerint - jobbnál jobb fotókat. Persze pozíciót kellett váltanom, letérdelnem/lehasalnom, hogy szemből is csinálhassak pár képet, de természetes az a fél másodperc, amíg nem fogta semmi a terítőt, elég volt ahhoz, hogy a szél felkapja és belefújja a csokis-habos-málnás csodába. :D  Hát az arany terítő ezek után természetesen még gyönyörűbb lett és Mama nagyon örült az új hobbimnak! :)

palacsinta édességek teszínhab gyömölcs málna kakaó kakaópor csokiszósz

Hozzávalók:

4 tojás

40 dkg liszt

4 ek kristálycukor

3 dl tej

2 dl szóda

olaj a sütéshez

kakaópor, tejszínhab, málna, ribizli, csokiöntet a töltelékhez

palacsinta édességek teszínhab gyömölcs málna kakaó kakaópor csokiszósz

Elkészítés (nem lesz hosszú, becsszó XD):

A hozzávalókat keverd össze, majd letakarva pihentesd fél órát.

A palacsintasütőbe hevíts néhány csepp olajat, majd tegyél kb. egy merőkanálnyi (attól függ milyen vastagra szeretnéd a kész palacsintáid) tésztát a serpenyőbe.

Csillagromboló csuklómozdulatokkal terítsd szét a tésztát a palacsintasütődbe, majd süsd mindkét oldalát néhány percig.

Töltsd meg kakaóval és málnával a palacsintákat, majd díszítsd csokiöntettel , tejszínhabbal és gyümölccsel. (És ezeken kívül persze azzal, amivel akarod. Például egy fincsi barack-ribizli vagy meggy lekvárral! :D)

palacsinta édességek teszínhab gyömölcs málna kakaó kakaópor csokiszósz

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb és újabb posztokról.