Idén sajnos nem lesz sok sárgabarack Velencén, mert leverte a nagyját egy fránya jégeső. :( Szerencsére tavaly telepakoltam a mélyhűtőt a felezett barcikkal és a kamra polcai is majd leszakadtak a sok lekvártól. Idén a befőzés kimarad, de azért magában eszegetni és néhány barackos édességet sütögetni így is tudunk. :) Egyébként én idén azt is megfogadtam, hogy nem csak a mélyhűtő és a kamra telepakolására hajtok, hanem annyi friss, szezonális gyümölcsöt eszünk meg családilag, amennyit csak bírunk. :)
Hozzávalók:
15 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg vaj
5 dkg jó minőségű cukrozatlan kakaópor
2 tojás
3 púpos ek baracklekvár
10 kisebb szem sárgabarack
5 dkg tört étcsokoládé
Elkészítés:
A sütőt melegíts elő 170 fokra és készítsd elő a muffin tepsidet.
A cukrot keverd ki a vajjal, majd add hozzá a tojásokat és a lekvárt is.
A lisztet dolgozd össze a sütőporral és a liszttel, majd szitáld a tojásos masszához.
A csokit vágd apróra, a barackokat mosd meg és szintén aprítsd fel.
Add a gyümölcsöt és a csokoládét a tésztához, majd adagold a masszát a muffin tepsibe.
Süsd 20-25 percig.
Ha van kedvetek nézzetek be fb-ra és instagram-ra is.
Utolsó kommentek