Mi más kellene egy romantikus édességhez, főleg egy valentin-napihoz, mint étcsokoládé, eper és tejszínhab? Ebből a hármasból egy szuper desszertet készíthettek Valentin-napra, és elárulom, hogy én is ezt a brownie-t sütöm meg a Férjemnek hétvégére. Nálunk azért is különleges ez a finomság, mert ez volt az első édesség, amit Neki készítettem. (Lehet ezért vett el feleségül :D) Próbáljátok ki Ti is! Ígérem jó lesz! :)
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg cukor
20 dkg vaj
15 dkg liszt
2 ek jó minőségű kakaópor
15 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
30 dkg eper (én most mirelitből dolgoztam)
20 dkg habtejszín
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy közepes méretű tepsit. Béleld ki sütőpapírral.
A tojást keverd habosra a cukorral.
A lisztet és a kakaóport dolgozd össze, majd szitáld a tojásos-cukros keverékbe.
A csokoládét és a vajat gőz fölött olvaszd fel, majd öntsd a tésztához.
A keveréket oszlasd el a tepsibe és szórd az eper felét a tésztára. (A nagyobb darabokat előtte vágd össze.)
Süsd meg kb. 25 perc alatt. (Vigyázz, nehogy túlsüsd, akkor jó, ha kívül már ropogós, de belül még kicsit "ragacsosnak" érzed.)
A habtejszínt verd kemény habbá 2 ek cukorral, a maradék eperből pedig tegyél félre néhányat a díszítéshez, majd a többit turmixold össze. (A mirelit epernél egyszerű dolgod van, mert elég levet enged a püréhez, de ha friss eperből dolgozol, akkor darabold fel és egy lábosba kicsit melegítsd össze, hogy elég leve legyen.)
Tálalás:
Szív alakú kiszúróval szúrj ki szivecskéket a tésztából és helyezd egy szép tányérra.
Halmozz rá tejszínhabot és locsold meg az epres szósszal, végül díszítsd a maradék eperrel.
Ötleteket itt találsz még Valentin-napi sütikre:
Utolsó kommentek