Idén nem adja magát könnyen ez a fránya tél, de így legalább még jobban fogjuk értékelni, ha végre eljön a tavasz. Ebben a karácsonyi hangulatban nekem sincs nagy kedvem a húsvéttal foglalkozni, de előbb-utóbb csak el kell kezdeni a készülődést. Odáig már eljutottam, hogy előkotortam a tárolóból a húsvéti bögréket, nyuszimintás poharakat, szalvétákat és az ünnepi sütis tálcámat. Megtaláltam a színes tojásokat, barkaágat, de valahogy nagyon nem éreztem helyénvalónak, ha a nagy hóesésben feldíszítem a lakást a nyuszis kiegészítőkkel. Így utóbbiak még pihenhetnek egy kicsit, de a héten mindenképpen sor kerül rájuk is. Ti elkezdtétek már a készülődést?
Hozzávalók:
fél kg liszt
20 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
25 dkg vaj
2 púpos ek darált mák
1 csipet só
2 tojás
1 kis üveg lekvár
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót mérd egy nagy tálba.
Keverd bele a mákot.
A vajat morzsold össze a lisztes keverékkel, majd üsd hozzá a tojásokat is.
Gyors mozdulatokkal dolgozd össze a tésztát, majd csomagold folpackba és tedd hűtőbe minimum 1 órára, de akár egy éjszakára is.
Lisztezett deszkán nyújtd vékonyra a tésztát, majd szaggasd ki.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő néhány sütőpapírral bélelt tepsit.
Helyezd a kiszaggatott sütiket a tepsire, majd süsd kb 10 percig őket.
Végül lekvárral ragaszd össze őket.
Tipp: Én minden formát különböző lekvárral töltöttem. Készítettem narancsos, citromos, meggyes és szilvalekváros linzereket is. Mindegyik szuperül harmonizált a mákos tésztával.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
További húsvéti recepteket itt találsz:
Medvehagymás túróval töltött batyuk
Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel
Krémsajtos, medvehagymás kiflik
Utolsó kommentek