Megkérdeztem Gy.-t, hogy szerinte mit írjak bevezetőnek a fokhagyma krémlevesről. Ő a maradék csokitojásokat majszolva, csupán annyit mondott, hogy írjam azt róla, hogy finom. :D Nem túl bőbeszédű ilyen téren az tény, de imádom, hogy az eddigi 9 évünk alatt, - ha jól emlékszem -1 olyan általam készített étel volt, amit nem evett meg jóízűen. Valamilyen tejszínes padlizsános tésztát készítettem, a szószt pedig végső elkeseredésemben még le is turmixoltam. Így még kevésbé volt ehető, de 1-1 adaggal így is lenyomtunk belőle. Na, arra a tésztára nem mondta, hogy finom, de ezt a levest valóban nagy élvezettel fogyasztotta, szóval higgyetek neki, tényleg jó kis ebéd lesz belőle.
Hozzávalók:
2 nagy fej fokhagyma
1 közepes vöröshagyma
1 dl fehérbor
1 l húsleves alaplé
2 dl sűrű tejszín
só, bors ízlés szerint
1 ág rozmaring
2 ek olaj
1 púpos ek liszt
Elkészítés:
A fokhagymát és a hagymát pucold meg, utóbbit aprítsd fel.
Hevíts egy kevés olajat, majd futtasd meg rajta a hagymát és a zúzott fokhagymát.
Öntsd fel húsleves alaplével, majd ízesítsd sóval, borssal, rozmaringgal.
Mehet hozzá a bor is.
Forrald össze.
Öntsd egy kisebb edénybe a tejszínt, majd keverd el benne a lisztet és adj hozzá 2-3 merőkanálnyi levest.
Öntsd a tejszínes keveréket vissza a nagy lábosba, majd melegítsd össze az egészet.
Tálald sajtos pirítóssal.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek