Gy. általában nagyon segítőkész, ha főzésről van szó, főleg ha a fogára való ételeket helyezek kilátásba. Mivel a hétvégén készítettem neki Mama-féle sajtos pogácsát, a sütőben sült már a narancsos kacsacomb és a házi sültkolbász, a hűtőben málnás-narancsos mascarpone pohárkrém várta, így nagyon lelkesen jött - volna - kuktáskodni. Kapva kaptam az alkalmon és mondtam, hogy mivel Mama külön kiemelte, hogy náluk a Papa vágja össze a káposztát, ezért ez egy tökéletes feladat lehet Gy. számára is. Több sem kellett neki, ifjonti hévvel nekiveselkedett és pillanatok alatt összeaprította a zöldséget. Persze ennek már gyanúsnak kellett volna lennie, de bíztam benne és felvázoltam neki, hogy mit is kell ezt követően művelni a káposztával. Mire kimentem a konyhába, láttam, hogy kb. 4x4 cm-es kockák párolódnak a lábosba. :D Kérdeztem tőle, hogy mégis miért így vágta fel...a válasz annyi volt, hogy nem emlékezett, hogy milyen is ez az étel. XD Minden esetre izgi volt egyesével kiszedegetni a forró, puha káposzta kockákat és felcsíkozni. A végeredmény persze finom lett! :)
Hozzávalók:
1 kisebb fej káposzta
2 púpos ek cukor
1 kk só
1 kk őrölt köménymag
olaj
1 löttyintésnyi ecet (ízlés szerint több-kevesebb)
Elkészítés:
Elsőként a káposztát vágd vékony csíkokra. (Ez a melós része.)
Hevíts egy kevés olajat egy jó nagy lábosban, majd forgasd bele a káposztát.
Ízesítsd a fűszerekkel, az ecettel, majd párold fedő alatt puhára. (Ez jó sok idő lesz.)
Ha nagyon letapadna, önthetsz hozzá egy kevés (kb. 1 dl) bort, pezsgőt vagy vizet is.
Időnként keverd meg, nehogy leégjen.
Tipp: Készítheted úgy is, hogy elsőként cukrot karamellizálsz, majd ebbe forgatod bele a káposztát. Utána jöhet az ízesítés és a fedő alatt párolás.
Reszelhetsz hozzá egy kevés almát is, nem rontja el. :)
Érdemes lesz figyelni az oldalt, mert a következő bejegyzés a képeken látható narancsos kacsacomb receptje lesz.
Gyertek fb-ra és instagram-ra is.
Utolsó kommentek