Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mama meggyes piskótája

Péntekenként fix programunk van Mr. Babával, ilyenkor ugyanis feljövünk a Nagyszüleimhez. Mamáék felváltva játszanak a Deddel, Papa mindig elviszi sétálni is. Mostanában szerencsére az idő is jó, és sokat tudunk kint lenni a kertben. Homokozunk, játszunk a kerti játékokkal, illetve próbáljuk kölcsönösen távol tartani Mr. Babát és Zsömle kutyát egymástól. Persze nem sok sikerrel. Mindketten egymás nyalogatásán dolgoznak folyamatosan. :D Mama ilyenkor hatfogásos ebéddel is készül és nem győzi a Dedet ellátni minden jóval. A legutóbbi alkalommal ezt a meggyes piskótát sütötte neki, ami igazán nagy sikert aratott. Érdekes, hogy sütiben simán megette a meggyet, de magában még a cseresznyét is kiköpi a kis huncut. Na, ezen még dolgozunk. :D

meggy psikóta édességek porcukor liszt tojás szódabikarbóna rétesliszt vaj

Hozzávalók:

15 dkg vaj

6 csapott ek porcukor

6 tojás

1 csipet só

6 ek liszt (3 ek sima liszt +3 ek rétesliszt)

1 késhegyni szódabikarbóna

30 dkg meggy

meggy psikóta édességek porcukor liszt tojás szódabikarbóna rétesliszt vaj

Elkészítés:

A meggyet magozd ki. Persze csak ha szeretnéd. :D

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd készíts elő egy nagyobb tepsit. Béleld ki sütőpapírral.

A tojásokat válaszd ketté.

A sárgáját keverd habosra a porcukorral és a szobahőmérsékletű vajjal.

Szitáld a szódabikarbónás lisztet az előzőekhez.

A fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd a tésztába.

Öntsd tepsibe, majd szórd meg a meggyel.

Süsd 180 fokon 25-30 percig.

meggy psikóta édességek porcukor liszt tojás szódabikarbóna rétesliszt vaj

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Zabpelyhes almás rétes

Nem vagyok egy nagy rétes mágus, viszont erre a sütire azt mondom, hogy tényleg úgy sikerült, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva. (Már amennyiben kiegyezünk az előre gyártott, "bóti" réteslapok használatában. Én kiegyezek. :D) Tökéletes lett a töltelék,  a süti nem lukadt ki, nem folyt szét, az íze is jó volt, amihez persze Papa velencei almái kellettek. alma fahéj rétes réteslap zabpehely vaj cukor édességek

Hozzávalók:

1 csomag réteslap

1 kg alma (lehetőleg kevésbé lédús)

3 ek cukor 

1 ek fahéj

4 ek zabpehely

5-10 dkg olvasztott vaj

alma fahéj rétes réteslap zabpehely vaj cukor édességek

Elkészítés:

Elsőként az almát pucold meg, reszeld le, majd szórd meg a cukorral és a fahéjjal. Forgasd össze.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és készíts elő egy sütőpapírral kibélelt nagy tepsit.

Terítsd egy tiszta konyharuhára az első réteslapot, amit kenj meg jó alaposan olvasztott vajjal. Rétegezz rá még 2-3 lapot, majd szórd meg 1 ek zabpehellyel. (Ez azért kell, hogy felszívja a felesleges nedvességet.)

Terítsd rá a reszelt alma felét, úgy, hogy maradjon ki egy kevés hely a tészta szélein. Szórd meg még egy ek zabpehellyel. 

Ezeket hajtsd rá a töltelékre, a képen látható módon. "Ragasztónak" használhatsz egy kevés olvasztott vajat.

alma fahéj rétes réteslap zabpehely vaj cukor édességek

A hosszabbik oldala mentén tekerd fel jó szorosan a rétest, majd helyezd át a tepsire.

Kend le olvasztott vajjal és süsd kb. 15 percig, míg szép aranybarna nem lesz a teteje.

Ismételd meg a műveletet a maradék réteslappal és töltelékkel.

Tipp: Ha nagyon sok levet eresztene az alma, érdemes kicsit kinyomkodni, hogy ne ázzon el a tészta. 

Zabpehely helyett lehet használni például egy kevés darált diót is. Ez is szépen felszívja a plusz nedvességet és különleges ízt is ad a rétesnek.

alma fahéj rétes réteslap zabpehely vaj cukor édességek

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

2 Tovább

Barackos ricotta krémes rétes

Így menekült meg egy lejárós ricotta és egy kibontott barack befőtt a sanyarú kidobástól! És milyen jól tettem, hogy "megmentettem" őket, mert pillanatok alatt - és nem mellesleg viszonylag egyszerűen - jó kis desszertet varázsoltam belőlük. A barack ráadásul kicsit visszahozta a nyári ízeket a konyhámba, így még jobban esett mindenkinek ez a "fincsa" rétes. Persze ha épp nem áll otthon tömött sorokban a barack, akkor használjatok nyugodtan ti is befőttet vagy más gyümölcsöt hozzá. Szuper lesz így is, de persze szezonban frissből az igazi. :)

rétes réteslap barack ricotta joghurt görög joghurt fahéj vaj tojás édességek

Hozzávalók:

1 csomag réteslap (6-8 réteslap)

250 g ricotta vagy esetleg túró

3 db őszibarack vagy barack befőtt

2 ek porcukor

2 ek görög joghurt

1 kk fahéj

1 tojás

olvasztott vaj

rétes réteslap barack ricotta joghurt görög joghurt fahéj vaj tojás édességek

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy nagy tepsit.

A ricotta-t keverd ki jó alaposan a joghurttal, a fahéjjal és a porcukorral. Ha nem találod elég édesnek, még adhatsz hozzá egy kevés cukrot.

A barackot vágd kisebb kockákra, majd ezt is dolgozd el a krémbe.

A vajat olvaszd fel.

Teríts ki egy konyharuhát, majd tedd rá az első réteslapot. Kend meg jó alaposan olvasztott vajjal, majd helyezd rá a második lapot, majd megint a vaj, végül az utolsó réteslap következik. (Ha 8 réteslap van a csomagban, akkor egy réteshez használhatsz akár 4-et is.)

Oszd el rajta a barackos ricotta felét.

A rövidebbik oldalánál hajtsd be, hogy nehogy kifolyjon a töltelék, majd a konyharuha segítségével a hosszabbik oldala mentén szorosan tekerd fel az egészet.

Helyezd át a rétest a tepsibe, majd kend meg felvert tojással.

Ismételd meg ugyanezt a másik 3 réteslappal és a maradék ricotta krémmel.

Süsd kb. 20 percig, amíg szép aranybarna nem lesz a tészta.

rétes réteslap barack ricotta joghurt görög joghurt fahéj vaj tojás édességek

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Fűszeres almás rétes

Az őszi-téli szezon sztárja nálam mindenféleképpen az alma. Velencén ugyanis iszonyat mennyiségben csüngtek a fákon a szebbnél szebb gyümölcsök. Papa ráadásul minden évben többfélét termeszt, így bőven van választási lehetőség is. Kitanított, hogy melyik milyen, csak győzzem megjegyezni. :) A nyári piroska már elfogyott, de szerencsére bőven van még a sárgás golden delicious-ből és az idaredből is. Én teljesen a fanyar, de ízes, zöld mutsu-ra vagyok rákattanva. Sajnálom is őket elsütni, így direkt kérek kissé ütődöttet valamelyik típusból, hogy az se vesszen kárba. Sok maszatolásra nem mindig van időm, de egy gyors rétes lazán belefér akár hétköznap este is. :)

rétes édességek réteslap alma fahéj szegfűszeg tojás vaj

Hozzávalók:

1 csomag réteslap (6-8 réteslap)

5 szem nagyobb alma

2 ek étkezési keményítő

1 kk fahéj, 1 kk őrölt szegfűszeg

1 tojás

olvasztott vaj

rétes édességek réteslap alma fahéj szegfűszeg tojás vaj

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy nagy tepsit.

Az almákat hámozd meg és vágd őket kicsike kockákra. Keverd össze a fahéjjal, a szegfűszeggel és a keményítővel.

A vajat olvaszd fel.

Teríts ki egy konyharuhát, majd tedd rá az első réteslapot. Kend meg jó alaposan olvasztott vajjal, majd helyezd rá a második lapot, majd megint a vaj, végül az utolsó réteslap következik. (Ha 8 réteslap van a csomagban, akkor egy réteshez használhatsz akár 4-et is.)

Oszd el rajta a fűszeres alma felét, úgy, hogy mind a 4 oldalánál hagyj 2-3 cm-ert üresen.

A rövidebbik oldalánál hajtsd be, hogy nehogy kifolyjon a töltelék, majd a konyharuha segítségével a hosszabbik oldala mentén szorosan tekerd fel az egészet.

Helyezd át a rétest a tepsibe, majd kend meg felvert tojással.

Ismételd meg ugyanezt a másik 3 réteslappal és a maradék almával.

Süsd kb. 20 percig, amíg szép aranybarna nem lesz a tészta. Ennyi idő alatt az alma is kellően megpuhul és a fűszerek is átjárják az egész sütit.


rétes édességek réteslap alma fahéj szegfűszeg tojás vaj

Ha tetszett a bejegyzés kérlek like-old a facebook oldalunkat és ha van kedved gyere insta-ra is. 

0 Tovább

Meggyes tekercs

Az egyik legegyszerűbb desszert, ha fogjuk az éppen aktuális idénygyümölcsöt, kicsit extrázzuk pl. fahéjjal, vaníliás cukorral, dióval, aztán leveles tésztába vagy rétegezett réteslapokba tekerjük, lekenjük tojással, és már mehet is a sütőbe. Ha a gyümölcs megtisztítását, kimagozását bevállalják a lelkes kiskukták (pl. férj, gyerek, nagymama, nagypapa stb.), a süti összedobása még kevesebb időnkbe kerül, így akár egy hétköznap este is simán elkészíthető.

meggy rétes leveles tészta fahéj zsemlemorzsa tojás édességek

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

30 dkg magozott meggy

néhány ek cukor ízlés szerint és a meggy édessége szerint

1 kk fahéj

4 ek zsemlemorzsa

1 db felvert tojás

meggy rétes leveles tészta fahéj zsemlemorzsa tojás édességek

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra.

A mosott, magozott meggyet szórd meg cukorral és fahéjjal. Jól forgasd össze.

A leveles tésztát vágd félbe, majd nyújtsd ki az egyiket kb. fél cm-es vastagságúra A/4-es rajzlap méretűre.

A közepére szórj 1 kanál zsemlemorzsát, majd kanalazd rá a lecsöpögtetett meggy felét is.

A tetejére is szórj még 1 kanál zsemlemorzsát. (Ez azért kell, hogy ne ázzon át a tészta.)

A rövidebbik oldalát hajtsd a töltelékre, majd a hosszabbik oldalánál tekerd fel.

Helyezd sütőpapíros tepsire, majd kend meg alaposan felvert tojással, lehetőleg az illesztéseknél is. 

Ismételd meg a másik darab leveles tésztával és a maradék meggyel, majd süsd a réteseket 200 fokon kb. 20 percig. 

Várd meg míg kicsit kihűl, akkor könnyebb szeletelni. 

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

6 Tovább
«
12

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek