Péntekenként fix programunk van Mr. Babával, ilyenkor ugyanis feljövünk a Nagyszüleimhez. Mamáék felváltva játszanak a Deddel, Papa mindig elviszi sétálni is. Mostanában szerencsére az idő is jó, és sokat tudunk kint lenni a kertben. Homokozunk, játszunk a kerti játékokkal, illetve próbáljuk kölcsönösen távol tartani Mr. Babát és Zsömle kutyát egymástól. Persze nem sok sikerrel. Mindketten egymás nyalogatásán dolgoznak folyamatosan. :D Mama ilyenkor hatfogásos ebéddel is készül és nem győzi a Dedet ellátni minden jóval. A legutóbbi alkalommal ezt a meggyes piskótát sütötte neki, ami igazán nagy sikert aratott. Érdekes, hogy sütiben simán megette a meggyet, de magában még a cseresznyét is kiköpi a kis huncut. Na, ezen még dolgozunk. :D

meggy psikóta édességek porcukor liszt tojás szódabikarbóna rétesliszt vaj

Hozzávalók:

15 dkg vaj

6 csapott ek porcukor

6 tojás

1 csipet só

6 ek liszt (3 ek sima liszt +3 ek rétesliszt)

1 késhegyni szódabikarbóna

30 dkg meggy

meggy psikóta édességek porcukor liszt tojás szódabikarbóna rétesliszt vaj

Elkészítés:

A meggyet magozd ki. Persze csak ha szeretnéd. :D

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd készíts elő egy nagyobb tepsit. Béleld ki sütőpapírral.

A tojásokat válaszd ketté.

A sárgáját keverd habosra a porcukorral és a szobahőmérsékletű vajjal.

Szitáld a szódabikarbónás lisztet az előzőekhez.

A fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd a tésztába.

Öntsd tepsibe, majd szórd meg a meggyel.

Süsd 180 fokon 25-30 percig.

meggy psikóta édességek porcukor liszt tojás szódabikarbóna rétesliszt vaj

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.