Mostanában ez a túrós kevert tészta a kedvenc alapreceptem. Szuper, mert nem kell hozzá semmi extra alapanyag, pillanatok alatt összedobható és még a méricskélős részt is megúszom, mert bögrés recept. Annyi féle verzióban készítettem már, hogy számolni sem tudom. Kifejezetten szuperek hozzá a mostani, szezonális gyümölcsök. Mind szuperül passzolnak a túróval. Lehet bogyós gyümikkel, szederrel, áfonyával, málnával készíteni, vagy akár sárga/őszibarackkal. Én most ribizlivel és mézédes nektarinnal díszítettem. Mind elfogyott egy szempillantás alatt. :)
Hozzávalók: (1 bögre=2 dl)
25 dkg túró
1 bögre cukor
1 kk vanília aroma
3 tojás
negyed bögre tej
2 bögre liszt
1 csomag sütőpor
4 szem nektarin
kb 1 bögrényi ribizli
Elkészítés:
A gyümölcsöket mosd meg, a nektarint vágd szeletekre. (Ha szeretnéd, persze meg is hámozhatod, minket nem zavar a héja, így én nem szoktam.) A ribizlit szépen csipegesd le a zöld száráról.
A sütőt melegítsd elő 170 fokra.
A tojást keverd ki a cukorral, majd mehet hozzá a túró és a tej is.
Ízesítsd a vaníliával.
A lisztet dolgozd össze a sütőporral, majd szitáld az előzőekhez.
Simítsd tepsibe a masszát.
Rakd ki a szeletelt barackkal a sütit, majd szórd meg ribizlivel.
Süsd kb. 25 percig.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek