Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Barackos fánk

Minden fesztiválon nyálcsorgatva nézegetem a gyönyörűen feldíszített, cukormázas fincsi fánkcsodákat, de mikor az ártáblára téved a szemem, rögtön lebeszélem magamat a túlárazott édességről. Ilyenkor elhatározom, hogy bemegyek a közeli szupermarketbe és veszek vagy 10 darabot 1 fesztiválos áráért. Aztán persze a boltban is lebeszélem magam, lévén nem a legegészségesebb péksütiről van szó, majd fogadkozom, hogy otthon sütök egy nagy adagot. Évente egyszer, a farsangi időszakban sort is kerítek rá, úgyhogy jöjjön egy klasszik recept. :D  

liszt élesztő tej cukor joghurt tojás olaj baracklekvár lekvár fánk farsang édességek

Hozzávalók:

55 dkg liszt

1 kocka friss élesztő

1 dl tej

1 kk+2 púpos ek cukor

1 csapott mk só

2 dl joghurt

2 tojás

1 ek olaj

kb. 3 dl olaj a sütéshez

baracklekvár

liszt élesztő tej cukor joghurt tojás olaj baracklekvár lekvár fánk farsang édességek

Elkészítés:

Kelttészta készítésénél fontos, hogy minden alapanyagot langyosan használjunk fel, ezért én mindig kiveszem az alapanyagokat a hűtőből 1-2 órával azelőtt, mielőtt elkezdenék dolgozni.

Elsőként a langyos tejbe szórd bele az 1 kk cukrot, majd morzsold bele az élesztőt is. Tedd félre, míg felfut.

Közben a lisztet szitáld egy nagy tálba, sózd meg, és add hozzá a 2 evőkanál cukrot.

Mehet a felfuttatott élesztő is, majd a tojás, a joghurt és az 1 ek olaj is.

Dolgozd össze jó alaposan a hozzávalókat, majd letakarva, meleg helyen keleszd egy bő órát.

Ha kb. a duplájára nőtt, lisztezett deszkán nyújtsd 1-2 cm vastagra a tésztát, majd egy nagyobb pohárral vagy egy pogácsa szaggatóval szúrd ki a fánkokat.

Sorakoztasd egy tálcára őket, majd letakarva keleszd további 15 percig a fánkokat.

Forró olajban süsd mindkét oldalukat 1-2 percig, míg aranybarnák nem lesznek.

Egy vékony csövű habzsák segítségével tölsd meg a fánkokat fincsi lekvárral. Persze azt is lehet, hogy mellé kínálod a lekvárt és mindenki kanalaz egy keveset (vagy sokat) a fánkok tetejére. 

Tálalás előtt szórd meg őket porcukorral.  

liszt élesztő tej cukor joghurt tojás olaj baracklekvár lekvár fánk farsang édességek

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

További fánk recepteket itt találsz:

Csörögefánk

Túrófánk

Mama ünnepi képviselőfánkja

Csokoládés-narancsos fánk

Churros

2 Tovább

Churros - A spanyolok fánkja

A következő fánk, amit hozok Nektek a spanyol churros lesz. Életemben kétszer találkoztam eddig vele, de mindkét alkalommal abszolút megnyerő volt számomra ez az édesség. Először a gimis éveim alatt kóstoltam, ugyanis a nagyon jófej "spanycsi-tancsink" (értsd.= spanyol tanárnőnk), mindent megtett, hogy ne csak a tankönyvekből ismerjük meg a spanyol ételeket, a spanyol kultúrát. Ennek érdekében rendezett egy kis összejövetelt magánál, ahol többek közt ezt az autentikus édességet is elkészítettük.

Vagy 10 évvel később, Costa Brava-i nászutunkkor került sor a következő randira a churrossal. Itt derült ki, hogy - a magyarokkal ellentétben - a helyiek főként reggelire fogyasztják a friss fánkocskákat. Mi is csekkoltuk minden reggel a kínálatot, és tetemes mennyiséget fogyasztottunk el belőle a Spanyolországban töltött 8 napunk alatt. :) 

vaj víz cukor liszt vanília olaj fánk farsang édességek churros

Hozzávalók:

10 dkg vaj

2,5 dl víz vagy tej

2 ek cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 csipet só

15 dkg liszt

2 tojás

1 ek vanília aroma

2-3 dl olaj a sütéshez

fahéjas cukor és csokoládé szósz a tálaláshoz
 

vaj víz cukor liszt vanília olaj fánk farsang édességek churros

Elkészítés:

Elsőként dolgozd össze a vajat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval és a vízzel egy kisebb lábosban.

Melegítsd össze.

Ha felforrt, öntsd hozzá a lisztet, és keverd addig, amíg a tészta el nem válik az edény falától. 

Hagyd kicsit hűlni a tésztát, majd egyesével üsd hozzá a tojásokat és öntsd hozzá a vaníliát is.

Dolgozd össze robotgéppel, míg egynemű nem lesz.

(Elkészítése eddig egyébként a képviselő fánkhoz hasonló.)

Készíts elő egy kevés fahéjas cukrot.

Most jöhet a sütés: Hevíts olajat egy lábosba, a masszát pedig töltsd csillag csövű habzsákba.

Nyomj egy adag tésztacsíkot a forró olajba, majd süsd néhány pár percig, míg aranybarna nem lesz a fánkocskád.

Még forrón hempergesd a kisült fánkokat fahéjas cukorba, majd tálald csokoládé szósszal.

vaj víz cukor liszt vanília olaj fánk farsang édességek churros

További fánk recepteket itt találsz:

Csokoládés-narancsos fánk

Csörögefánk

Túrófánk

Mama ünnepi képviselőfánkja

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

1 Tovább

Csokoládés-narancsos fánk

Mivel már rendesen benne vagyunk a farsangi szezonba, ma egy újabb fánk receptet hoztam. Előtte azért nézzünk egy kicsit körül a farsangolás, a karneválok háza táján. Azt általában mindenki tudja, hogy vízkereszttől, azaz január 6-ától hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig farsangolunk. Ez ugye a bálok, a vidámság, a lakomák, az életöröm, a bohóckodás és az önfeledt mulatozás időszaka.

(Nekem - és szerintem a mostani fiatalok jelentős részének - inkább a kínos, beöltözős általános iskolai suli bulikat juttatja eszünkbe, az elmaradhatatlan retró szendvicsekkel és száraz teasüteményekkel, de azt nem vitatom, hogy régen 1-1 farsangi bál hatalmas és régóta várt eseménynek számított.)

Érdekes, hogy semmilyen extra vallási esemény nem kapcsolódik hozzá, egyszerűen a néphagyomány útján alakult ki, kezdetben  Olaszországban. Szintén közismert tény, hogy a Velencei karnevált is ebben az időszakban rendezik. Persze nem muszáj ennyire messzire utaznunk, elég csak ellátogatnunk Mohácsra, ahol a busójárás tuti, hogy életreszóló élmény lesz. (Főleg, ha szőke lány vagy és véletlenül az első sorban állsz. :D)

De hagyjuk a történelem órát és nézzük is a receptet:

fánk édességek kelttészta joghurt liszt élesztő tej cukor olaj narancs étcsokoládé tejszín farsang

Hozzávalók a tésztához:

55 dkg liszt

1 kocka friss élesztő

1 dl tej

1 kk+2 púpos ek cukor

1 csapott mk só

2 dl joghurt

2 tojás

1 ek olaj

kb. 3 dl olaj a sütéshez

Hozzávalók a töltelékhez:

1 narancs lereszelt héja és leve

100 g étcsokoládé

50 g tejszín

fánk édességek kelttészta joghurt liszt élesztő tej cukor olaj narancs étcsokoládé tejszín farsang

Elkészítés:

Mindent langyosan használunk fel, ezért vedd ki az alapanyagokat a hűtőből 1-2 órával azelőtt, mielőtt elkezdenél dolgozni.

A langyos tejbe szórd bele az 1 kk cukrot, majd morzsold bele az élesztőt is. Tedd félre, míg felfut.

Közben a lisztet szitáld egy nagy tálba, add hozzá a sót, a 2 ek cukrot.

Mehet a felfuttatott élesztő is, majd a tojás, a joghurt és az 1 ek olaj is.

Dolgozd össze jó alaposan a hozzávalókat, majd letakarva, meleg helyen keleszd egy bő órát.

Ha kb. a duplájára nőtt, lisztezett deszkán nyújtsd 1-2 cm vastagra a tésztát, majd szaggasd ki a fánkokat.

Keleszd további 15 percig őket.

Forró olajban süsd mindkét oldalukat 1-2 percig, míg aranybarnák nem lesznek.

fánk édességek kelttészta joghurt liszt élesztő tej cukor olaj narancs étcsokoládé tejszín farsang

A narancsos csokimázhoz a tejszínt kezd el hevíteni, majd add hozzá a narancs lereszelt héját és a kifacsart levét.

A csokoládét vágd apróra és ezt is keverd a tejszínhez.

Tedd hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen.

A kész fánkokat meg is töltheted egy vékony csövű habzsák segítségével, de ha nincs ilyened, csak kend meg a fánkok tetejét a krémmel, majd szórd meg dekorcukorral. (Én meg is töltöttem és meg is kentem, hogy még inkább csokis legyen. :D)

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

További fánk recepteket itt találsz:

Csörögefánk

Túrófánk

Mama ünnepi képviselőfánkja

0 Tovább

Csörögefánk

Ezzel a poszttal megkezdem a farsangi szezont. :) A legkönnyebbtől haladunk majd az adventure szint felé, így biztosan mindenki talál majd olyan receptet, ami szimpatikus neki. Elsőként egy csörögét hoztam, ami azért szuper egyszerű, mert keleszteni sem kell, így kvázi elronthatatlan. Érdemes kipróbálni, mert házi baracklekvárral tényleg nagyon jó kis nasi lesz belőle.

Egyébként Gy. Nagymamája nagy csöröge specialista volt, de sajnos nem kérdeztük meg tőle időben a mesterfogásokat. Próbálkoztunk az elmúlt években többféle recepttel, de valahogy egyik sem volt olyan, mint a Mamié. Az alábbi azért elég jól sikerült, Gy. is jóváhagyta, nagy volt az öröm. Persze rá 5 percre megtaláltuk az egyik szakácskönyvben a Mami receptjét is! :D

fánk farsang édességek tejföl rum liszt cukor tojás olaj

Hozzávalók:

30 dkg liszt

3 tojás

1 ek rum

3 ek tejföl

3-4 ek cukor

1 tasak vaníliás cukor

1 csipet só

olaj

fánk farsang édességek tejföl rum liszt cukor tojás olaj

Elkészítés:

A hozzávalókat mérd egy nagy tálba, és a robotgép dagasztó karjával vagy "kézi erővel" kb. 10 percig dagaszd, hogy a tészta hólyagos legyen.

Ha esetleg túl száraz és nem akar összeállni, adj még hozzá egy kevés tejfölt. Ha nagyon ragadna, akkor pedig önts hozzá még egy kevés lisztet.

Takard le és pihentesd kb. fél óráig.

Ha letelt a fél óra, lisztezett deszkán, nyújtsd ki kb. fél cm vastagra.

No és itt jön a külcsíny: Én most - időhiány miatt - kb. 1-2 cm széles csíkokat vágtam és csak kicsit megcsavargattam őket, hogy jól nézzenek ki. Persze lehet csicsázni is: Szerintem jól néz ki, ha a csíkok közepét bevagdossátok, és az egyik végét áthúzzátok a nyíláson, de rombusz alakúra is vághatjátok a tésztát, majd be is irdalhatjátok a közepét.

Ha tetszőleges formára alakítottad őket, jöhet a sütés: Süsd ki bő, forró olajba a fánkokat, míg mindkét oldaluk aranybarna nem lesz.

Végül szórj rájuk porcukrot és kínáld baracklekvárral.

fánk farsang édességek tejföl rum liszt cukor tojás olaj

Gyertek fb-ra és instagram-ra is. Ígérem lesz még bőven farsangos, fánkos poszt! :)

1 Tovább

Almás-hagymás csirkemell krumplifánkkal

Gyerekkori kedvencünk volt tesómmal az "almás-hagymás husi". Úgy emlékszem, hogy akkoriban Anya sertésből készítette, de azóta már átáltunk a csirke-pulyka vonalra. Valami rémlik arról is, mintha kis batyukban sütötte volna őket, egyesével becsomagolva. Érdekes módon jó régen nem ettünk, pedig a családban azóta is szeretjük az édes ízeket kombinálni a hús ételekkel. Főleg ilyenkor, ősszel-télen vágyunk hasonló fogásokra, így egyik délután én is kitaláltam, hogy gyorsan összedobok valami hasonlót. Köretnek krumplifánkot illetve párolt lila káposztát készítettem hozzá. Nagyon jó kis nosztalgia vacsi lett belőle. :) 

krumpli krumplifánk fincsi ebédek alma hagyma csirke csirkemell tojás szerecsendió majoranna mustár

Hozzávalók a csirkéhez:

1 kg csirkemell

2-3 nagy hagyma

2-3 nagy alma

1 ek dijoni mustár

só, bors, kakukkfű

1,5 dl bor (nálam most rozé)

10 dkg sajt

Hozzávalók a körethez:

0,5 kg krumpli

2 tojás

20 dkg liszt

1 csomag sütőpor

1 kk só

1 kk bors

1 mk reszelt szerecsendió

2 dl olaj a sütéshez

krumpli krumplifánk fincsi ebédek alma hagyma csirke csirkemell tojás szerecsendió majoranna mustár

Elkészítés:

A husit mosd meg és vágd szeletekre. Fűszerezd be a sóval, borssal, kakukkfűvel mindkét oldalukat és kend meg mustárral is.

A hagymákat és az almákat pucold meg, majd vágd mindet vékony szeletekre.

Sorakoztasd tepsibe a husikat. Öntsd mellé a bort is, majd pakold rájuk a felszeletelt hagymát és almát.

Letakarva süsd 180-200 fokon kb. 20 percig, míg megpuhul a husi. Fedő nélkül szintén süsd kb. ugyanennyit, hogy elfőjön a maradék bor, illetve, hogy kicsit megpiruljon minden. Az utolsó 5-10 percben reszeld rá a sajtot is, hogy szépen rá tudjon olvadni.

Közben a krumplit pucold meg és kockára vágva tedd fel főni.

Ha kész, szűrd le és törd át krumplinyomóval. Keverd hozzá a két tojást, ízesítsd a fűszerekkel, majd adagold hozzá a sütőporos lisztet is.

Jó alaposan dolgozd össze, addig míg egy homogén masszát nem kapsz.

Hevíts olajat egy serpenyőben és adagolj kis kupacokat a tésztából.

Süsd a krumplifánkok mindkét oldalát néhány percig, míg aranybarnák nem lesznek.

Tipp: A krumplifánk mellett adhatsz hozzá párolt lila káposztát is vagy egy kevés bogyós gyümölcsös mártást. Szerintem szuperül megy hozzá mindkettő. :)

A husikat néhány perc alatt elő is sütheted, mielőtt a tepsibe pakolnád őket.

Gyertek fb-ra és instagram-ra is. 

0 Tovább
«
12

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek